Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w Alei Lipowej... 20:43, 29 maj 2012

Do góry
justi napisał(a)
Malwes to klon palmowy Beni Maiko, nie jest duży, ale ma ładne listki, później trochę zielenieje.
Ile ma lat to nie wiem, u mnie około 3 ....chyba. Mam takie dwa.

Drugi tutaj. a w dali te suche ciemniejsze patyki to zmarznięty Atropurpureum

Piękny jest, dziękuję. Ale zmartwiłaś mnie tym Atropurpureum. Ja mam malutkiego i to oznacza, że zimą będę musiała go dobrze okryć. Twój zmarzł mimo okrycia? Myślisz, że będzie żył?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:40, 29 maj 2012

Do góry
malwes napisał(a)

Może to nie zdjęcia z Chelsea, ale aktualne Cieszę się, bo zamówiony przeze mnie bukiet na sobotę jest śliczny

Piękny....śliczny kolor. Delikatny.
Sebastian - coś dla siebie przywiozłeś z Chelsea?

Przywiozłem karłowatego kosmosa, sadzonki pelargonii ukradzione Lady Morton oraz 4 breloczki i flagi angielskie - już rozdane
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:39, 29 maj 2012

Do góry
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:39, 29 maj 2012

Do góry
zaczynają rozkwitać piwonie cudnie pachną w tym roku piwonia obrodziła, co mnie cieszy, bo w 2011 zaszczyciła mnie aż jednym kwiatem

Borówcowy raj 20:37, 29 maj 2012

Do góry
A teraz coś na Euro 2012 barwami ogrodowymi przedstawione:

Borówcowy raj 20:36, 29 maj 2012

Do góry
A teraz obraz nędzy i rozpaczy czyli "był sobie warzywnik w strasznie kwaśnej ziemi". Nie mogę dojść do ładu ze skrzypem i to w ogóle taka próba moich dzieci, bo ja nie mam już sił do warzyw, choć bardzo bardzo chcę je mieć:

Piwonia ma już kuleczki:

A tu zielono mi jest bardzo. Maj już się kończy, więc mi trochę smutno

Świat oczami pelargonii:

Rododendronowy ogród. 20:33, 29 maj 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Bogdziu, rudzik w Anglii nazywany jest przyjacielem ogrodnika. Jak ogrodnik na rabatach pracuje, to rudzik mu towarzyszy, potrafi nawet na odłożonych narzędziach przysiąść. Widzieliśmy taką scenkę i nam przewodniczka mówiła, że tak się o nim mówi.

A więc niech sroki wylatują w Himalaje, a my cieszmy się innymi ptakami.

Takie przykłady mam ze swojego ogrodu również. Szczególnie lubią jesienią towarzyszyc mojemu M w pracach porządkowych, a kiedys palił ognisko to rudzik tak blisko podchodził ze baliśmy sie żeby sobie nózek nie poparzył.To fajne ptaszki. Wczoraj zrobilam mu zdjęcie przy wieczornej toalecie.

Ogrodnik mimo woli 20:32, 29 maj 2012

Do góry
Moje szkrabiątko.. sprzed dwóch lat..bo tu jest z porównaniem

Jeszcze kilka dni ..i nie bedzie potrzeby pokazywania takich staroci..bo wszystko zaczyna szaleć
Borówcowy raj 20:30, 29 maj 2012

Do góry
Czekając na fotorelację z Chelsea przyglądałam się dzisiaj mojemu ogródkowi. I jest ... bukszpanowy płotek rosnący sobie tak:

Nieliczne azalie, które mam ... "gdzieś tam":

Pierwszy raz posadziłam pelargonie do gruntu, zawsze miałam w donicach, więc zobaczę czy mi się to sprawdzi:

I moja szkółka, która czeka "na zbawienie", bo nie wiem, gdzie to ma być?

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:27, 29 maj 2012

Do góry
Osteospermum

i kremowe surfinie - ostatnie 2 sztuki podobno mają wielkie powodzenie
wiem wiem, plastikowa doniczka piękna nie jest, ale za to mieści się w stojak metalowy z odzysku jak dobrze pójdzie to zarośnie )

Rododendronowy ogród. 20:24, 29 maj 2012

Do góry
popcarol napisał(a)

Dzisiaj znów będę lała te moje spalone rh, chmury cwiatr nosi dookoła ale padać z nich chyba nie będzie...

pozdrawiam!!

A u mnie przed wieczorem troszke padało ale tylko trochę. Przy zachodzącym słońcu od razu zrobiła się tęcza.

Za mało tego deszczu .Jutro i tak trzeba będzie podlac.
Mój kawałek raju 20:23, 29 maj 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

Aniu będziesz u Danusi?

Będę
Cieszę się bo wkońcu się spotkamy
Mój kawałek raju 20:15, 29 maj 2012

Do góry
a to chyba siewki Bishop of Llandaff rosły przy truskawkach w tamtym roku i między nimi się wysiały pięciornik krwisty zawilec Lord Lieutenant to były trzykrotki i następna żurawka zakwitła
Mój ogród 20:11, 29 maj 2012

Do góry
Bogusiu, Marzeno, Aniu dzięki za odwiedziny w moim ogrodzie. Na jesień dokupię jeszcze czosnki. Czytałam, że odstraszają szkodniki z ogrodu, ale czy to prawda - nie wiem.
Aniu nie przyjadę na zjazd do Danusi. Mam mamę w szpitalu i tak krążę między domem, szpitalem a działką. Dzisiaj we Włocławku popadało, ale czy na mojej działce nie wiem.

A teraz z innej beczki. Pod krzewuszką wyrosło mi jakieś dziwadło. Było już w zeszłym roku, ale w tym roku, jak chciałam go usunąć zauważyłam, że wystrzelił w górę i ma pąki. Więc postanowiłam zobaczyć do to jest. Kwiat otwiera się rano i jest tylko do godziny około 11. Potem zamyka się na amen. Wysokie to, rozłożyste, ładne takie sobie. Może ktoś wie co to jest. Ja nawet nie wiem czy to cebulowe, czy bylina. A oto ono - dziwadło.

Jak pojadę krzewuszka będzie już w pełnej krasie.

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:10, 29 maj 2012

Do góry
Agnieszko, gratuluję 200 setek W takim tempie i miłej atmosferze to tylko czekać na 1000

O....! 20:08, 29 maj 2012

Do góry

Marzenko, no po prostu mnie zatkalo Pieknie to wykoncypowalas. Masz juz plan nasadzen wewnatrz? Same roze beda?
Co do bukszpanikow, to gratuluje sukcesu w ukorzenianiu

No i korci mnie tojesc Nie posiadam. Jeszcze
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:07, 29 maj 2012

Do góry
Danusiu, zdrowia życzę,"400-tki" gratuluję, i wspomnienie mojej wiosny floksowej zostawiam.
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:05, 29 maj 2012

Do góry
Dzisiaj miałam wyjazd zawodowy, ale wracając już na spokojnie po drodze zajechałam do szkółki kwiatowej przy drodze, którą często mijałam ale nigdy nie byłam. Na pusto nie wróciłam i nawet już posadziłam

Pastelowe, różowo-zielone lewkonie a jak pachną mmmm

w jednej donicy posadziłam z bakopą,

a w drugiej też te same lewkonie ale z białymi niskimi goździkami i "zielonymi listkami" (zapomniałam nazwy, ale coś tam było o ziemniaku) )

Pszczelarnia 20:02, 29 maj 2012

Do góry

Ewuniu, przecudne, radosne zdjecie. Pelnia szczescia Ten usmiech mowi wszystko. Bardzo sie ciesze, ze wyjazd sie udal
Ogród w Holandii 20:01, 29 maj 2012

Do góry
Hortensja z pierwszym kwiatem, nie wiedzieć dlaczego zaczyna od dołu:

To wydało mi się bardzo malownicze:

I jeszcze malutka róża, która zaczęła kwitnąć w zeszłym roku, kiedy wygrzebałam ją spod bluszczowych oplotów, a w tym roku zapowiada się pięknie:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies