Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Sylwii od początku :) 16:59, 24 kwi 2012

Do góry

Ogród Sylwii od początku :) 16:58, 24 kwi 2012

Do góry
Ogród Sylwii od początku :) 16:56, 24 kwi 2012

Do góry
Małe co nie co w donicach raczej w doniczusiach .....

Ogrodowy spektakl trwa ... 16:43, 24 kwi 2012

Do góry
te moje wczesne hosty tak wyglądają
zdjęcie z ub roku

Ogród Sylwii od początku :) 16:34, 24 kwi 2012

Do góry
tulipanki botaniczne ....

Ogród Sylwii od początku :) 16:30, 24 kwi 2012

Do góry

Dla odmiany czas na zmiany... 16:27, 24 kwi 2012

Do góry
ok. wklejam

tam próbowałam zaznaczyć-ta uchylna kreska to wrota i na tą stronę się otwierają
Ogród Sylwii od początku :) 16:27, 24 kwi 2012

Do góry

Ogród Sylwii od początku :) 16:23, 24 kwi 2012

Do góry
Dla odmiany odrobinę czerwienie w moim ogrodzie .....

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 16:20, 24 kwi 2012

Do góry
Cześć Agnieszka, bardzo podoba mi się Twoje koło przy serbach, też coś takiego kiedyś planuję u siebie) kiedy serby sadziłaś i jakiej były wysokości, a jesli można wiedzieć to w jakiej cenie były?
Czytałam w wątku o hortensjach, że martwiłaś się, że nie ma w sklepach hortensji, otóż są jak się dobrze rozejrzysz z tym, że są to te z ubiegłego roku i co więcej jak dobrze porozmawiasz, to kupisz za połowę ceny lub niżej dla bukietowych nie ma znaczenie, że z ubiegłego roku, bo i tak rosną na będach tegorocznych mi dzisiaj trafiła się piękna, duża sadzonka już z listkami, która kosztowała 30 zł, a ja kupiłam za 15 zł. Na miejscu obcięłam od razu suche kwiaty, których w sklepie nie przycięli i widać, że będzie dobrze
Zrobiłam fotki (przepraszam za bałagan, ale to teraz plac budowy ) )

Pomyślałam sobie też wtedy o Tobie Oczywiście to jest tylko propozycja, jakbyś chciała już zacząć sadzić rabatę hortensjową ) Pozdrawiam
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 15:51, 24 kwi 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)

Ale fajnie, że wpadłaś
Rozpadało się u mnie teraz, zachmurzyło i nawet spacerować się nie da
Różaneczniki - choroby i szkodniki 15:44, 24 kwi 2012

Do góry
Bogda napisał(a)
Magja, a jak poobrywam im te brązowiaki liście to będą takie łyse na pędach, odbiją?czy lepiej ciachnąć niesko?

Siarczany mam 2 tylko-starczy?

i po jakim czasie nawóz im dać?

Wyglądają pięknie

Siarczan magnezu jednowodny czy siedmiowodny? - bo nie mogę się zorientować, a to inne stężenia.
I ja potrzebuje pomocy ;) 15:30, 24 kwi 2012

Do góry
Ewo masz rację co do grabów. Mnie sie cisy strasznie podobają i dają piękne tło roślinom. Ale nie oszukujmy się to jest ogromny koszt....

Powiem Ci tak... jak pojedziemy do Kubusiowa teraz na majowy weekend to zobaczę... spodobał mi się ten żywopłot przy wjeździe do garażu

Co do klonu.... tłem dla niego są gęsto posadzone jarzębiny... (poszukam zdjęcia może akurat je gdzies uchwyciłam)

W tej części prym mają wieść krzewy Byliny oczywiście, że dopuszczam ale jedynie jako wypełniacze (wyjątkiem jest samotnia gdzie będą wysokie zawilce, ostróżka i Cimicifuga (alez mi się ta nazwa spodobała )

Aha za rozstajami jest posadzony szpaler brzóż... mnie wiecej tak: (chodziło o stworzenie alejki)

P.S ale mam ładny trawnik nie?
Ogrodnik mimo woli 15:25, 24 kwi 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
To ja czekam na konferencję w drodze powrotnej a Ty już w domu?

Ileż Ci mogę przeszkadzać?????? Wracałam i zasypiałam z nudów....... z mamą nie pogadałam dużo, bo wyjeżdżała na działkę.... wiec się nudziłam jak mops....drogę znam na pamieć i przez 20 km pola radarowe.. kończy sie jedna wieś, a zaczyna druga...... koszmar..i zawsze gdzieś suszą kieszenie.....
Dla Ciebie sangwinaria kanadyjska .... już zakwitła

Różaneczniki - choroby i szkodniki 15:23, 24 kwi 2012

Do góry
mój różanecznik wyglądał tak:

A teraz jest "goły" ale czy wesoły?!
Kurcze mam nadzieje że odbije?

Nalot był na każdym liściu, najgorzej było na tych dolnych, był taki bardziej brunatny
Poobrywałam liście a Pani z ogrodniczego powiedziała - NIE OBRYWAĆ i zgłupiałam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:21, 24 kwi 2012

Do góry
Bogda uśmiałam sie z tej foty
A potem juz tylko tak

Ale za rok za twoim oknem to juz tak
Ogródek Hanusi po zimie 15:18, 24 kwi 2012

Do góry
Haniu może Ci poprawią samopoczucie i ciśnienie.

Dopiero buduję ale już projektuję i proszę o pomoc 15:18, 24 kwi 2012

Do góry
ElaK napisał(a)
To i pokażę co wyszło mi z przymiarki do rabaty między wyspą 1 a 3, gdzie króluje lawenda i róże (w projekcie wykorzystane do tego celu azalie bo róż nie ma. Koło róż dwie budleje Dawida bo uwielbiam motyle a wtle Miskant no i oczywiście na końcu żywopłot, którego tu nie widać. Czyli kalinę widoczną na poprzedniej rabacie zastąpiłam budleją. No i na dziś koniec tych projektów bo ktoś musi to oglądnąć i ocenić czy ma to ręce i nogi bo w programie to się fajnie nanosi a czy da się to w rzeczywistości zrealizować i ładnie to będzie wyglądało

To mi się spodobało, nie wiem tylko jak róże z miskantami dużymi się pomieszczą, czy miskany się na nie nie położą.?

Róż jakby za mało te 4 krzewy, chyba że to są pienne róże? Ładnie to wygląda, ale róże muszą "kipieć" na tej rabacie.
Ogrodnik mimo woli 15:18, 24 kwi 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ania, a piszesz, że nic nie robisz. A tu przygotowania do święta 1 maja widzę!
Czy krawężniki na biało już pomalowane?

Bogdzia pisała, że ten Oheimb mógł być podsuszony. Ale generalnie to jest ten różanecznik, który musi mieć średnio-wilgotno. Ciekawe.

Pszczółka...... Frycek już nadany... Jutro powinien być u Ciebie Paczka zrobiona z dwóch kartonów..uważaj przy otwieraniu, bo tak go zasupłałam, ze przy otwieraniu może sie ułamać..najlepiej zacznij ciąć od spodu i wysuń go.... gdzie jest góra podpisane
Dla Ciebie falga narodowe z mojego ogrodu Biało-czerwone

A Frycka i ja mogłam przesuszyć....w końcu tyle tego miałam, poustawiane gęsto i mógł się jakoś sprytnie schować..i dostawał mniej wody???? Nie ma co gdybać...... na szczęscie też go zamówiłam..... na jego miescu posadziłam Franczeskę Był Frycek, będzei Frania
Dopiero buduję ale już projektuję i proszę o pomoc 15:15, 24 kwi 2012

Do góry
ElaK napisał(a)
I jeszcze kolejny fragment. Tym razem otoczenie wysepki z magnolią, oznaczonej na schemacie numerem 3.

.

Wysepka otoczona jest funkiami. W tyle za magnolią umiściłam cyprysik groszkowy ale nie wiem czy jest to najszczęśliwsze połączenie tu bardzo proszę o sugestie i podpowiedzi. Koło cyprysiku kalina koralowa, przed cyprysem szpaler miskantów i zastanawiam się czy nie pociągnąć go na całej długości lawendy czyli aż do wysepki 1. Po drugiej stronie tawuła biała i dereń biały a pod nimi lilak fioletowy i krzewuszka różowa a na samym dole trzmielina.

Funkie o ile się da posadź trochę bliżej magnolii, żeby to kółko nie wyglądało sztucznie.

Cyprysiki groszkowe z tyłu magnolii to zły pomysł, za rzadkie i za niskie, lepsze będą choćby Smaragdy czy inne tuje.
Po ;prawej jest za dużo krzewów liściastych, może zamiast fioletowego lilaka posadź rózanecznika a po lewej zamiast lawendy azalie japońskie?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies