Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Dopiero buduję ale już projektuję i proszę o pomoc 13:56, 25 kwi 2012

Do góry
czyli coś kole tego
Z potrzeby piękna... 13:50, 25 kwi 2012

Do góry
i roślny z poprzedniego roku z których coś wybiorę do nowej aranżacji - jak tylko takową uda mi się stworzyć

Z potrzeby piękna... 13:47, 25 kwi 2012

Do góry

to moje zakupy które czekają na wsadzenie - reszta w garażu ( hortensje róże hibiskusy)
Kiedyś będzie tu pięknie ... 13:43, 25 kwi 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Irenko myśl myśl o kwaitkach
A teraz fotki tarasu po liftingu. Okazało się, ze jasny olej jest jasny dopóki nie wyschnie... Ale i tak ten ciemnoszary na palącym słońcu (taras jest od strony południowej) wypłowieje i bedzie jasnoszary...

I taras z meblami. Poduchy nierozpakowane bo strasznie wieje i nie będę ich zbierać z całego ogrodu. Muszę kupić skrzynię na poduchy.

Bardzo ładnie mebelki extra a czy planowana jest jakaś markiza, czy taras pozostaje nieosłonięty? cofnę się i doczytam, na razie od razu chciałam pochwalić
Dopiero buduję ale już projektuję i proszę o pomoc 13:41, 25 kwi 2012

Do góry
I jeszcze taka propozycja może nada się do tego zaznaczanego na zielono rogu.
,
Na niej klon palmowy czerwony cyprysiki, jodła, trawy (jeszcze nie wiem jakie) i wrzosy. Chociaż jak teraz patrzę to zmieniła bym chyba układ wrzosów czyli nie podłużne wstęgi a jakieś poprzeczne figury
Nasz przydomowy ogródek 13:34, 25 kwi 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Zbuszku a masz może zapisane te "stare" odmiany żurawek? Bo chyba mam wszystkie nowe i wyszukane i mnie denerwują, bo miały być częściowo zimozielone a wszystkie wymroziło im liście
Za rok je chyba przykryję :/ W takim razie trzymam kciuki żeby kulki bukszpanowe sobie poradziły Myślałam że już tam są!
pozdrawiam!

Karolino już Ci podaję nazwy żurawek i pyknąłem zdjęcia jak wyglądają dzisiaj :

Palace Purple :

Krwista (czerwone kwiaty )

Żurawka Electra - zobacz liście doszczętnie wymrożone ale widać że startuje. Wszystkie są na tej samej rabatce , były przykryte śniegiem , ale mróz 32 stopnie był to fakt.

Jaśminowiec wonny - Philadelphus coronarius 13:30, 25 kwi 2012

Do góry
Mój już wypuszcza całkiem okazałe listki Co do mszyc, to nie widziałam ich latem, może dlatego, że jaśmin rośnie od południa i tam byłoby im za ciepło

Zakupy przez internet 13:28, 25 kwi 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Wczorajsza przesyłka od Florinii, oczywiście perfekcja w pakowaniu jak to u nich

Ja dopiero w poniedziałek sadziłam wszystkie zamówione rośliny.Przetrzymałam je od świąt,w altanie i tak mi pięknie wystrzeliły w górę.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:08, 25 kwi 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Boskie anemony! Jakie to? Nowy nabytek czy zimowały?
Miałam parę gatunków, ale skutecznie wszystkie wymroziło i to już 2-3 lata temu A kocham zawilce!

Te cypryśniki... u Was cieplej.. u nas na ulicy mieli ich sporo. W ub roku wycięli 70% po zimie. Na tę zimę widziałam były ostro poowijane prawie pod czubek włókniną i jutą, rozmawiałam z babką... a teraz jeżdzę i widzę że całe brązowe, te ostatnie 2... pewnie też do wycięcia A miały już ze 2 metry, nie wymroziło ich pierwszej zimy, tylko kolejnych... masakra

Wiesz, nie wiem jak będzie z nutkajskimi, ale widać mąż doczytał, bo on je wybrał i posadził
z kolei nie wiedziałam, że anemony to zawilce sadziłam w tym roku, może przezimują i będę się cieszyć w przyszłym roku

a tak z daleka wygląda rabata z rh, a już niebawem pod mur pójdą buki szczepione na pniu tricolor i żarnowce na pniu

moja nowa dekoracja, po padnięciu hortensji
Ogród Leny. 13:06, 25 kwi 2012

Do góry
Tak, to jest casablanca
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:59, 25 kwi 2012

Do góry
Ircia we Wrocku cieplej u mnie floks szydlasty ani myśli jeszcze kwitnąć a ten dziwny tulipek jak go nazwałaś nazywa się Mascotte, odmiana strzępiasta, zapisz sobie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:54, 25 kwi 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Piękna ta różowa magnolia!
Nie wiedziałąm że połączysz rabatę z Rh - co będzie przez środek??
Kawał pracy za Tobą, nie dziwię się że boli! Ale jak ładnie będzie jak skończysz!

Nic, Bożenka powiedziała, że one potrzebują miejsca i ma być kwaśno i ich korona rozrośnie się do 2-2.5 m; jeszcze poszerzymy po zewnętrznych krawędziach; posieję aksamitki, bo tylko jednoroczne będą dopóki rh się nie rozrosną

i takie mam, a nie wiedziałam

i tak sie ukryły wśród lawend

Ogródkowe perypetie:) 12:54, 25 kwi 2012

Do góry

Zakupy przez internet 12:50, 25 kwi 2012

Do góry
Wczorajsza przesyłka od Florinii, oczywiście perfekcja w pakowaniu jak to u nich
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:38, 25 kwi 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Irenko dziękuję Ci bardzo, że zamieściłaś u mnie zdjęcia, będę miała pamiątkę u siebie buziaczki za to !!! .... normalnie tęskniło mi się dzisiaj za wczorajszym dniem !!!

nie ma za co ale dostałąś szwunka do pracy, po spotkaniu

metasekwoja pokazała igiełki

i kwitną

i taki

taki dziwny
Zakupy przez internet 12:34, 25 kwi 2012

Do góry
Tinka napisał(a)
A to dostałam od córki

hehe mam te same, przyjechały z Wiednia i jeszcze nie posadziłam dwóch..
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:31, 25 kwi 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
irenko gratulejszyn, superowe fotki zrobiłaś.
Nie dementuję żadnych pogłosek odnośnie padania na kolana przed bukszpanami, padania na twarz z wrażenia, szukania chwastow, pozowania wszystko to miało miejsce
Spotanie było na prawdę rewelacyjne.

A co do podobienstwa Agi i mnie to kto wie, moźe mój tatuś się gdzieś zawieruszył

Już nie długo spotkanie ogrodowiska na Dolnym Śląsku u mnie!!!

Marzenko, takim ślicznym dziewczynom, nietrudno fajne foto zrobić

nowe nabytki, posadzone jak się fajnie bawiłyśmy, cypryśniki nutkajskie

i ta magnolia szykuje się do kwitnięcia, jednak trochę ją podmroziło w święta

i trochę białego kwiecia
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:29, 25 kwi 2012

Do góry
Babcine piwonie coraz większe

Jagoda kamczacka kwitnie w najlepsze:

Śliwa japońska ma pierwsze kwiatki, chociaż drzewkiem jej nazwać nie można.. sadzona rok temu, krzywy mały patyk... zobaczymy czy jakiś owoc będzie

Bergenie kwitną

Kilka niezmrożonych hiacyntów też (ale widać zniekształcenia i odmrożenia...)

Tu jakieś cebulice??

Jedyny ciemiernik o bordowych kwiatkach - nie wiedziałam że taki mam muszę dosadzić do reszty:

I jakieś maleństwo helleborus niger:

Poduszeczki od Babci pięknie kwitną, sporo trzmieli je zapyla - w kilku miejscach przy tarasie:

Rh Cunningham's White z bliska - kwiatek poszarpany od wiatru...

I z większej perspektywy:
Ogródkowe perypetie:) 12:28, 25 kwi 2012

Do góry
donica bratkowa

bratki w skrzyneczce

Ogródkowe perypetie:) 12:25, 25 kwi 2012

Do góry
Tyle zrobiłam, teraz kombinuję, ile tych kulek ma być i gdzie. Za to wiśnia jest ładniejsza od tej pierwszej.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies