Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Typografia ogrodu 23:02, 03 sie 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Ha,ha a co mialabym pokazać wiosną ?
Mój ogród nie nadaje się na wizytowke

A tak z innej beczki. Dużo masz jeszcze zaplanowane do wykonania na ten rok?
to udaj ze nie ma wiosny i juz
Czy duzo.troche prac jeszcze jest w planie ale bardziej architektonicznych niz roslinnych.plac z pergola,dojscie.do domku ogrodnika,moze przywiezienie kamieni na trakt (ale jesli juz to tylko przywiezienie pewnie), dokonczenie drugiego koryta, moze serby kolejne i cebule a i nowe rozchodniki.

Za to yworze juz od jakiegos czasu liste pt"plany 2017"
Masz taki zeszyt ogrodowy? Ja mam a w nim wszystkie zakupy,odmiany,ceny,rozmiary,planybi realizacje,rysunki,wyceny,przepisy...
a czasem nie na temat ... 22:53, 03 sie 2016

Do góry
Kasia pamiętasz zdjęcia Danusi z realizacji jakiegoś ogrodu na glinie? Witek nawiercal tam dziury i sypali żwir. Nie pamiętam teraz w jakim dziale to widziałam ale pewnie ktoś skojarzy.
Może to jest jakiś pomysł aby dobrze zdrenowC ta rabate jeśli przyczyną jest tylko glina a nie jakieś betonu czy inne dziadostwo głęboko zakopane.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:46, 03 sie 2016

Do góry
A czy ja w tym roku będę mogła na żywo zobaczyć Twoją piękną buzke w Wojslawicach?
Typografia ogrodu 22:43, 03 sie 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
tak jakby.ale jeszcze troche musze podzialac w ogrodzie zanim ja zrobie nie ma latwo.Poli a Ty?

Ha,ha a co mialabym pokazać wiosną ?
Mój ogród nie nadaje się na wizytowke

A tak z innej beczki. Dużo masz jeszcze zaplanowane do wykonania na ten rok?
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 22:42, 03 sie 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Marta, Ty i burdel? Zart!
Przyjdź do mnie na tyły to się przekonasz co to znaczy
Przyjdę
a czasem nie na temat ... 22:39, 03 sie 2016

Do góry
A tatarak ten niski? U Madzen wypija nadmiar wody.
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 22:36, 03 sie 2016

Do góry
Marta, Ty i burdel? Zart!
Przyjdź do mnie na tyły to się przekonasz co to znaczy
Pokażę nasz ogród 22:23, 03 sie 2016

Do góry
Asiu nie wiem czy pisałam ale mam awarie kompa i jak tylko będę miała naprawiony to wrzucę fotki skarpy z wojslawic.pamietam
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:22, 03 sie 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Myślałam że te donice co masz na schodach to były wcześniej obok ławki po dziadku?
Tak to jest jak człowiek nie jest na bieżąco...

Dobrze myślałaś. Latam z nimi i szukam najlepszego ustawienia. Na schodach najlepiej mi pasują. Tylko ja mam jeszcze dwie inne. Drogie, jak nie wiem co, tłoczone w stylu angielskim: prezenty od rodziny i znajomych. Zupełnie z innej bajki... W końcu obie wylądowały na tarasie i stoją przy drzwiach tarasowych po bokach.
I weź sobie człowieku wymyśl styl. Jeden prezent wszystko zmienia

Czytam, że szkółka będzie Fajnie.
Idę dalej czytać
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:21, 03 sie 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Mialam kiedys tylo godzinne dni pracy.i to ostrych nerwowo.nie zycze nikomu

Dlatego umiałam sobie czas kawa z poranną zmianą na O.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:19, 03 sie 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Wiesz raundup czy glyfos dzialaja przez wnikniecie do przez zielone czesci rodlin do korzenia.jaki ma to sens jesli zaraz to zmielisz? Jakby miedzy opryskiem a glebogryzarka byly jakies dwa tygodnie to moze cos cie rozłóży.na pewno czesci nadziemne. A i pamietak o karencji po oprysku.chyba dwa tygodnie na nowe nasadzenia

Wiesz Asiu do tego świństwa nie przekona mnie nikt, zastanawiałam się tylko czy pan chce sobie ułatwić pracę...
Ogólnie pan jest bardzo pozytywnie nastawiony do wszelkiej chemii w ogrodzie, nie wierzył mi i pewnie dalej nie wierzy, że można wszystko uprawiać naturalnie. A gnojowki, wyciągi itd.to dla niego strata czasu
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:15, 03 sie 2016

Do góry
Zielona napisał(a)
Poli - będę powtarzać każdemu Twojemu Klientowi, że z jednej sadzonki zrobi kilka już na dzień dobry
Pracy przy rozbiórce nie zazdroszczę. Mam nadzieję, że cegłę sprzedałaś!
Trzymam kciuki za... wszystko!!!

Marta nie wiem co Ci odpowiedzieć aby to nadrze zabrzmiało...może będzie lepiej jak nic nie napisze

Cegła została roztrzaskana młotem do zbijania posadzek więc był tylko sam gruz
Za kciuki dziękuję! Przydadzą się we wszystkich sprawach.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:07, 03 sie 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Co ja czytam Będzie szkółka traw?
Trzymam kciuki za powodzenie przedsięwzięcia

Aniu, dziękuję.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:05, 03 sie 2016

Do góry
katiaxx napisał(a)
Poli - czytam o planach szkółkowych, trzymam kciuki - jakoś jestem pewna że to się uda, mogę się nawet dziś założyć, tylko obawiam się że na forum będzie Cię mniej

I mam pytanie w kwestii limek - jak masz daleko od żywopłotu - ale licząc od końca żywopłotu do pnia limek - nie od pnia do pnia - czy rzucisz jaką cyfrę orientacyjnie, - nie chciałabym Cię fatygować specjalnie.

Wiesz, że brakuje mi tych naszych rozważań ekologicznych...ale to chyba ja mam teraz tyły

W pierwszej kwestii nie ma co być pewnym, różnie bywa...

A w kwestii drugiej odpisze jutro u Ciebie ok?ale wiesz , że u mnie wszystko na scisku i tylko konkretne cięcie trzyma to wszystko w ryzach?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:01, 03 sie 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Zawsze podziwiałam że macie czas na kawę. Ja albo pracuje albo....

Marzeń przy 14 godz.dniu pracy trzeba było oszczędzać siły a po drugie szef pojawiał się po 10.00
Naprawdę fajne te poranki byly z Kasia szukaliśmy się po pokojach
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:58, 03 sie 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Hmmmm ja przygotowujac teren pod żywopłot w połowie przekopalam sama a w połowie glebogryzarka.ta druga zrobila z korzeni sieczke.ciezko sie to czyscilo.ale czy roundup zniszczy tak szybko korzenie.nie wiem.moze szmate rozłóż jesli Ci sie nie spieszy to wszystko zgnije

Asiu, właśnie o to chodzi że nie mam czasu. Sprawa musi być wykonana na dniach ale sama nie dam rady tego przekonać czyli pozostaje pan z maszyną, najwyżej później będę używać niecenzuralnych slow
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:49, 03 sie 2016

Do góry
polinka napisał(a)
W ogrodzie wszystko ładnie rośnie.
Jeżówka virgin posadzone szt.9 pomiędzy ML. Kwitną i cieszą oczy póki co trzeba zawładnąć do środka rabaty aby je zobaczyć ale liczę, że w przyszłym roku będzie lepiej
Gruz czyli 15 T cegły i sulikatow osobiście załadowane na przyczepę i wywiezone. Najgorsze za nami

I mam ważne pytanie!

Pan , który będzie świadcZył dla mnie usługi glebogryzarka usilnie próbuje mnie namówić na randapowanie przed użyciem glebogryzarki.
Oczywiście nie dam się przekonać ale zastanawiam się czy pan chce sobie ułatwić pracę czy może nie wierzy w moje możliwości fizyczne przy usuwaniu darni?

Hmmmm ja przygotowujac teren pod żywopłot w połowie przekopalam sama a w połowie glebogryzarka.ta druga zrobila z korzeni sieczke.ciezko sie to czyscilo.ale czy roundup zniszczy tak szybko korzenie.nie wiem.moze szmate rozłóż jesli Ci sie nie spieszy to wszystko zgnije
Typografia ogrodu 18:46, 03 sie 2016

Do góry
polinka napisał(a)
O namowili Cię na wizytowke i dobrze!
tak jakby.ale jeszcze troche musze podzialac w ogrodzie zanim ja zrobie nie ma latwo.Poli a Ty?
W Kruklandii 18:41, 03 sie 2016

Do góry
Jak sytuacja z buksami?
Typografia ogrodu 18:39, 03 sie 2016

Do góry
O namowili Cię na wizytowke i dobrze!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies