Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Zielona Pasja 20:49, 15 kwi 2012

Do góry
anetanka napisał(a)
Właśnie nie będą miały zbyt wiele miejsca. Planowałam posadzić dwie śliwy wiśniowe, pomiędzy nimi midgałka, bo nie mam z nim co zrobić, a muszę go przesadzić z kulistej rabaty. Rh miały rosnąć (2 szt) przed owymi drzewkami, a przed nimi mniejsze iglaki jakieś, podsadzone wrzosami. No i teraz nie wiem co robić. Może u mnie nie urosną tak wielkie?

Przeznaczyłam dla nich miejsce o tam, pod płotem, od 4 do 7 tuji licząc od lewej strony.

No to masz też mało miejsca tak jak u mnie, będziemy ciąć i ograniczać
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:49, 15 kwi 2012

Do góry
asc napisał(a)

Sebek przybiegłam do ciebie, z pytaniem może wiesz ile Danusia ma posadzonych rh w swoim ogrodzie przy lustrze , Ania strzela że dwa myślę że ma rację a co Ty na to. Pytam bo narobiłam sobie bigosu buuuu

Oj nie wiem - zalezy czy cunnighamów, bo na dole były azalie wiosną

Dla mnie z 4,5 jak nic - spytam się Danusi

Ale z przodu są chyba tylko 2, a pozostałe w drugim rzędzie..i zapytaj sie ile ma długosci to oczko

Jutro za dnia dokładnie policzę
Kubusiowo 20:49, 15 kwi 2012

Do góry
Po południu zabrałam się za wytyczanie linii rabat z projektu. Szło mi jak po gruzie Ni cholerci wyjść mi nie chciało kółko... no za chiny nie chciało się "spotkać" z podjazdem do garażu No ale nic to, przeszła do następnych rabat i poszło już lepiej... Oczywiście rabaty są "kwadratowe" ale mają być piękne, zaokrąglone linie

.....jak to ja poplątałam sznurek ale, żem wkurzona była, bo mi nie szło wytyczanie rabat z "odsieczą" przyszedł Tato

Austria -Styria 20:48, 15 kwi 2012

Do góry

a to szczególny smak - te dynie są do produkcji oleju, który jest bardzo znany wśród smakoszy i nazywany nawet złotem Styrii
smakuje rewelacyjnie i dodaje się go do wielu potraw - u nas jest w sklepach niestety dośc drogii

Ogrodnik mimo woli 20:48, 15 kwi 2012

Do góry
Mój mały cudny Alfredzik

Wiosenne rewolucje w "Paulinowym ogrodzie" 20:48, 15 kwi 2012

Do góry
A to fotki z ubiegłego lata

a to strona frontowa ścieżke z kamyczków zrobiłam razem z tatą, w oddali moj Rufcio bokser jeden z osmiu zwierząt, które posiadam i "dzięki któremu" muszą być wszędzie płoteczki bo bardzo lubi podsikiwać, a jak był młodszy wyrywać tujki z korzeniami , ale bardzo go kocham teraz nie ma juz tego cisa i krzaczka rosnacego na rozowo, wszedzie sa tuje

ogrodoweimpresjejolki 20:47, 15 kwi 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
I dobrze, a ty Jolu znowu takimi kwiatami po oczach, a u mnie jeden, papuzi

Irenko, myślałam, ze to miły widok dla oka ????

Sporo tulipanków już kwitnie, a jeszcze więcej w blokach startowych

A tak wygląda moja borówka po oznakowaniu - szlaban na złodzieja

Ogród w Alei Lipowej... 20:46, 15 kwi 2012

Do góry
justi napisał(a)
Już szukam.

Nie wiem czy tu dojrzysz, ale zaczyna się sadzonkami bukszpanu, potem trzmielina, potem znów bukszpan, taki to będzie żywopłocik jak urośnie. Z tych trzmielin pobrałam jeszcze ze 100 sadzonek chyba. Lepszej fotki na razie nie mam.

Widzę
A to jest Emerald 'n Gold ?
Kubusiowo 20:44, 15 kwi 2012

Do góry
Dobra teraz zdjęcia...

W czwartek spotkaliśmy się z Tomkiem (osoba posiadająca pięknego Mercedesa rolnego ) i umówiliśmy się, że przyjedzie pomóc nam przy warzywniku. No i w piątek się zaczęło

...i tym sposobem górka została zaorana pod warzywnik i lasek
Zielona Pasja 20:43, 15 kwi 2012

Do góry
Właśnie nie będą miały zbyt wiele miejsca. Planowałam posadzić dwie śliwy wiśniowe, pomiędzy nimi midgałka, bo nie mam z nim co zrobić, a muszę go przesadzić z kulistej rabaty. Rh miały rosnąć (2 szt) przed owymi drzewkami, a przed nimi mniejsze iglaki jakieś, podsadzone wrzosami. No i teraz nie wiem co robić. Może u mnie nie urosną tak wielkie?

Przeznaczyłam dla nich miejsce o tam, pod płotem, od 4 do 7 tuji licząc od lewej strony.
Austria -Styria 20:40, 15 kwi 2012

Do góry
a to był zwyczajny most poza centrum miasteczka i zachwycił mnie bo na uboczu - a kwieciem kipiało - sprawdzałam ziemia była mokra - a dzień upalny

Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:38, 15 kwi 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Dziękuję wszystkim odwiedzającym. Będę a ok 1 godzinkę i wszystkim dokładnie odpiszę.
A na razie duże podziękowania dla Joasi i Sebka, za info że w obi są już nowe meble. Szczególne podziękowania dla Juzi za inspirację białymi meblami. Wczoraj w Dobre Wnętrze obejrzałam zajefajny biały komplet Dedona za jakieś 20 tys zł ... A kupiłam w Obi za 2999 zł
Ten narożnik skłąda się z dwóch częsci. Poduchy są szare ale uszyję sobie jeszcze zapasowy biały komplet

zapowiada się ciekawie, a cena rewelacja

ŚLICZNY!! na początek zamiast szyć nowe wszystkie poduchy można dołożyć ze dwie trzy białe, takie małe.
ogrodoweimpresjejolki 20:35, 15 kwi 2012

Do góry
Dzisiaj tylko krótko, bo pogoda taka sobie no i niedziela
M. miał przykręcić krany, bo wczoraj wodę puścili, ale okazało się, że było sporo awarii, więc wieczorem zakręcili

Coraz więcej kolorowych akcentów u mnie i sporo zapowiedzi wiosennego kwitnienia

Austria -Styria 20:34, 15 kwi 2012

Do góry

Ogród - początek 20:32, 15 kwi 2012

Do góry
Dziękuję Danusiu, że zaglądasz i motywujesz mnie do pracy.
U nas ostatnio pogoda nie sprzyja pracom w ogrodzie - ciągle pada.
A w domu rosną sobie karłowe dalie (czerwone, różowe i żółte),

dziwaczek

szałwia

liatry kłosowe białe

W cieniu - zacieniona 20:31, 15 kwi 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)

Wschodnia ściana mojego ogródka.

Te zdjęcia są takie.....urooooocze...., piękne !

Pozdrawiam

Do którego wątku bym nie zajrzała, same piękności pokazujecie
Cudowna róża! Jaka to?
Austria -Styria 20:28, 15 kwi 2012

Do góry

Rododendronowy ogród. 20:24, 15 kwi 2012

Do góry
Dzidka napisał(a)

Ooooooooooooooo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja marzę o cebulowych łączkach, a tutaj takie cudo.

Ładniej wyglądały kika dni temu bo teraz juz wyblakły, przekwitają.
Austria -Styria 20:22, 15 kwi 2012

Do góry
Kiedyś Maja w Ogdrodzie zachęciła do o dwiedzenia Styrii - więc jak zdarzyła się okazja to ją wykorzystałam.

To co zobaczyłam i posmakowałam przeszło moje oczekiwania i z pewnością zaplanuję dłuższą wizytę w tym pieknym zakątku.

Urocze małe miasteczka, kaskady kwiatów , pyszności z dynią w roli głównej i do tego baseny termalne – po prostu raj dla duszy i dla ciała.

wjazd do miasteczka zdobią bukiety

ronda to bylinowe ratabty
Spróbuję...bo dla chącego- nic trudnego ;-) 20:21, 15 kwi 2012

Do góry
po drugiej stronie działki sytuacja przedstawia się tak:

to jest widok stojąc w furtce, z lewej strony jest ten narożnik widoczny na poprzednich zdjęciach z rododendronami i ogrodzenie wzdłuż którego rosną drzewa owocowe- jabłoń, grusza, wiśnia i czereśnia- w rządku wzdłuż ogrodzenia. chciałabym zostawić te drzewa dlatego że mam małą córeczkę i ekologiczne owoce zawsze się przydają z prawej strony jest dom . pomiędzy tymi drzewami i przed nimi chciałabym zrobić jakieś rabaty tylko nie wiem czy dodrze się to wszystko skomponuje. nie wiem co posadzić.
Długość działki w w tym miejscu to ok. 25m.
Tutaj widoczne są też szmaragdy którymi chciałam zasłonić warzywniak.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies