Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Magdalenka 12:40, 29 mar 2012

Do góry

A ja wzdycham do tych donic. Moje kule Ikeowe czekaja nie wiem na co, bo nie wiem w co je posadzić
a ja czekam aż ktoś do Wieloszki pojedzie po te moje bukszpany Ale mi się to odwleka... a ktoś to mój M.

Fajne kulki..ech fajne
Ogródkowy chaos u monitki 12:39, 29 mar 2012

Do góry
Trampolinę zwiało ?
U nas też wieje, ale chyba nie aż tak.
Kawałeczek słonecznego ogródka 12:36, 29 mar 2012

Do góry
Przedogródek Agniechy973 12:33, 29 mar 2012

Do góry
To ja dziś z jeszcze jednym pytaniem.
Jakie rośliny dadzą radę na rabacie nr 1, ale nie w tym głównym półkolu tylko w tym skraweczku wzdłuż tarasu? Ja jestem pełna obaw widząc u siebie takie delikatne zakończenia. Podoba mi się, ale u nas nigdy nie było takich ograniczeń, dzieciaki wpadają na taras rowerami, psy biegają gdzie chcą. Co tam się sprawdzi? Chyba coś kłującego, he he.
Aha, zakładamy, że docelowo rabata nr 1 to różanka.

Ogródkowe perypetie:) 12:27, 29 mar 2012

Do góry
Tak się zastanawiam nad tymi serbami i nie wiem..dużo miejsca zajmą, i boję się, że rh się tam nie zmieszczą , na tym kółku. Może coś innego?
Nie wiem..syla by mi się przydała z wizualizacją
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 12:23, 29 mar 2012

Do góry
Ewa napisał(a)

I jeszcze powinny być fotki fryzurki przed i po Dlaczego tylko fryzurki bukszpanów mają być fotografowane?

Świetny pomysł, ale ze mną byłoby chyba tak, jak pisała kiedyś Bogdzia, nie byłoby zachwytów i co wtedy
Pokażę Ci Marzenko moje kamyczki, a właściwie mojego M , bo on sobie tak wymyślił, mam nadzieję, że kiedyś zrobi je w gabionach ładnych właśnie, narazie są za siatką

Ewo, wspaniale, pogratuluj M.
Przedogródek Agniechy973 12:10, 29 mar 2012

Do góry
Też tu dziś zajrzałam i zbliżającą się setkę namierzyłam.
Życzę dalszych postępów w pracach i zadowolenia z działań,a goście ,żeby po przejściu bramy stawali z wrażenia jak zahipnotyzowani!
Zdrowia dla Ciebie i rodziny!
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 12:08, 29 mar 2012

Do góry
Joanka napisał(a)
Czy te oczy mogą kłamać?

Ależ skąd

Nie ma to jak niedziela na świeżym powietrzu

ale słodziaki
prymule pieknie kwitną, tulipanki nawet po kilka pąków pokazują, czyli nieźle
pozdrawiam Joanko
ogrodoweimpresjejolki 12:05, 29 mar 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Ja mam dzisiaj i jutro dzień kontaktu ze służbą zdrowia ...

Rano jeszcze zdążyłam wsadzić bratki do doniczek

tym to już naprawdę cieszysz oczy Jolu piękne kompozycje, a lawenda francuska chyba mniej pachnie; moje jeszcze docinam, ale już widzę nowe przyrosty; zdaje się, że białe i silver, które ściągałam z Czech nie przetrwały; jeszcze poczekam, zanim zrobię coś drastycznego, bo tak mi na nich zależało
O....! 12:05, 29 mar 2012

Do góry
no tak Irenko, tak to jest - ból w mięśniach, ale duża frajda
czekając na pomocnika zrobiłam kilka fotek cebulicom, które właśnie u mnie zaczynają kwitnąć....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 12:03, 29 mar 2012

Do góry
Wypełnianie gabionów kamieniem. Zwrócie uwagę, że do środka idzie drobniejszy a tylko na tzw lico większy

Kiedyś będzie tu pięknie ... 12:00, 29 mar 2012

Do góry
Dziewczyny nie dosypiam. Odpocznę w weekend majowy

Siatki przed montażem

Złożone

I montaż w miejsceu docelowym oraz wypełnianie warstwami kamienia.
Ogród Magdalenka 11:58, 29 mar 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Jeszcze może tak pokaże :

przed stelażem :

po stelażu :

powiem jak Agnieszka i przed i po dobrze bardzo fajnie wyglądają, bo zieloniutkie, pościnałaś te pożółkłe wierzchy a stelaż przydatny!
Ogród irci 11:55, 29 mar 2012

Do góry
posyłam ci te tulipanki, bo u ciebie pierwszej one kwitły
Przerabianie ogródka pod swój gust 11:53, 29 mar 2012

Do góry
Wiem,jestem tu nowa.Ale mam nadzieje,ze pomimo tego ze niewiele mam postow,bede mogla liczyc na burze mozgow

Ogrod przejelam jesienia,ma 10 lat.Od tej pory pozmienialam go troche,poprzesadzalam nisko rosnace rosliny z miejsca pod plotem na przod,z tylu sadzac wyzsze krzewy i szmaragdy czy tez cyprysy.Poprzycinalam granice trawnika,zwertykulowalam go,powysypywala 2000l kory,bo stara byla juz szara i zaczela przerastac chwastami.Dosadzilam tez szpaler szmaragdow.W planie mam jeszcze pod sciana domu rabate z hortensji. Mam natomiast miejsce pod plotem,przed jablonkami,gdzie niewiem co posadzic.Nie pasuja mi tu jablonki,ale trudno.Tak to jest jak sie nie planuje ogrodka od poczatku samemu tylko przejmuje czesciowo gotowy.Probuje go dostosowac do mojej wizji ale nie bede przeciez karczowac 10-12 letnich krzewow.3 wykarczowalam,bo byly chore.Tu ten pas ktory chce jakos zmienic.Bylabym wdzieczna za jakies propozycje i wizje Chodzi mi o miejsce pomiedzy tujami a rabatka po lewej stronie. Szmaragdy sa troche za blisko siebie,nie bijcie

Uploaded with ImageShack.us

Mam tez miejsce pod sciana,w cieniu.Czy oplaca sie cos tam sadzic?Czy dac sobie spokoj?

O tutaj,pod sciana po prawej stronie

A tak wyglada prawa czesc ogrodu.Po 8 miesiacach pracy,przycinania,przesadzania,dosadzania.Moze jakies uwagi?Co dodac lub zmienic?Zdaje sobie sprawe,ze malo widac,ale w marcu krzewy jeszcze nie maja lisci,nawet u nas (mieszkam na poludniu Niemiec).

Niektore zdjecia sa z jesieni,niektore z marca tego roku.Stad roznica.

Mini ogródek (na razie) 11:50, 29 mar 2012

Do góry
Witam,
po okresie podglądania ogrodowiska postanowiłam dołączyć do Was.
Przygodę z ogrodem zaczęłam od roślin jednorocznych. W połowie lata podłączyli do posesji gaz niszcząc mój ogródek. Ale życzliwi ludzie, nie tylko znajomi ale i nieznajomi, przynosili różne rośliny, przeważnie byliny żeby nie było tak pusto. Minęło już kilka ładnych lat a bergenie i funkie pozostały.
Obecnie ogród dzielę z dwoma psami. Wszystkie rośliny muszą być przez nich zaakceptowane, w przeciwnym razie leżą smętnie na grządce „zielonym do dołu”.

Koncepcja ogrodu ciągle ulega zmianie i obecnie ogród jest w przebudowie. Dzieci dorosły, zniknęła piaskownica i huśtawki, ciągle przesadzam zbyt wyrośnięte krzewy aby nie przysłaniały mniejszych bylin.
Mam nadzieję że w trakcie tego sezonu będę mogła zamieścić aktualne zdjęcia.

Jestem zauroczona dekoracjami roślinnymi w angielskich miastach. Poniżej kilka zdjęć:

a te zdjęcia to już moje dekoracje:

Moje roślinki 11:41, 29 mar 2012

Do góry
Witam wszystkich w ten pochmurny i wietrzny dzień.Pogoda nas nie rozpieszcza,ale wiosna się nie daje Te zrobione przed chwilą zdjęcia to dowód na to

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 11:23, 29 mar 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
I jeszcze powinny być fotki fryzurki przed i po Dlaczego tylko fryzurki bukszpanów mają być fotografowane?

Świetny pomysł, ale ze mną byłoby chyba tak, jak pisała kiedyś Bogdzia, nie byłoby zachwytów i co wtedy
Pokażę Ci Marzenko moje kamyczki, a właściwie mojego M , bo on sobie tak wymyślił, mam nadzieję, że kiedyś zrobi je w gabionach ładnych właśnie, narazie są za siatką

Ogród w cieniu brzozy 10:54, 29 mar 2012

Do góry
Ewo ja nie mam doświadczenia z ciemiernikami - nie posiadam ich, chociaż też ciągle się za nimi rozglądam. Ten żółty kwiatuszek na poprzedniej stronie to rannik.
Zakwitły moje domowe narcyzy.

Dalej sprzątam rabaty i przycinam. Znalazłam kwitnącą kępkę puszkini o której zapomniałam. Miałam jej więcej dwa lata temu ale znikła.
Łuki, bramki, przejścia 10:47, 29 mar 2012

Do góry
Taki tam łuczek mały:

I taki z Wisterią:
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies