Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Hirutkowy raj:)) 19:58, 22 mar 2012

Do góry
A oto bateria do wsadzenia w sobotę o ile jeszcze coś nie dokupię

A to moja mała rozmnażalnia a co teraz zrobić z tą lilią Courier,która za wcześnie wyrosła

Lawenda - Lavandula 19:55, 22 mar 2012

Do góry
Uwielbiam lawendę i mam jej sporo. Rzeczywiście na starość drewnieje, ale i tak ja lubię. Mniej urodziwe krzewinki wymieniam nowymi, które same się wysiewają, czekają spokojnie rok czy dwa.

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 19:49, 22 mar 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Żurawki przez zimę dużo nie podrosły. W starej konewce znalazły się trzy - do tego trzmielina i bluszcz.

Bardzo ładna ta kompozycja!
O....! 19:46, 22 mar 2012

Do góry
Marta, no dzisiaj w ogóle byłam na przeciwbólowych...
ale posiałam nasiona ostróżek, poprzesadzałam zielistki, rozsypałam korę w kilku miejscach- takie prace niby nieciężkie
no i fotki robiłam
Ogród irci 19:46, 22 mar 2012

Do góry
ircia napisał(a)

Narcyz piękniusi
A zająć.... bo ten najladniej skacze
Albo to był ten...bo przyleciał na jedyne kwiatki w okolicy

Hahaha, Aniu, zdecydowanie ten Dzisiaj w nocy zjadł krokusy, które zdążyły odbić po jego ostatniej konsumpcji sprzed kilku dni. Widzę, że nawet odstraszacz nie pomógł Muszę się więc pogodzić, e krokusy będą nasze wspólne. O dziwo smakuje mu tylko jedna wybrana odmiana botanicznych

Na szczęscie resztę tylko wącha......bo jakby nie to, to do marchewki Joli kazałabym dołożyć kija
Narcyz wspiany na listę chciejstw do zeszyciku
Ogródek Hanusi po zimie 19:42, 22 mar 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
A krokusy szaleją.......

szaleją.....

[

szaleją!

Jejku Haniu ale piękne widoki
Początki w Kruklandii 19:42, 22 mar 2012

Do góry
Miało być inaczej, ale w rzeczywistości wyszło inaczej
Może plan był źle rozrysowany.
Wyszło mniej więcej tak:

Ogródek Hanusi po zimie 19:38, 22 mar 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
A krokusy szaleją.......

Hania, no szaleją !
pięknie szaleją !
Brak pomysłu na ogródek 19:37, 22 mar 2012

Do góry
EwaG ten tron to miejsce na wypoczynek gdzie mogę sie przenosić gdy na tarasie robi się zimno. Chciałabym to miejsce czymś osłonić, żeby było bardziej przytulnie i intymnie. W paincie to faktycznie wygląda jak jakieś gniazdo . Poniżej obrazek z naniesionymi kierunkami.
Ogólnie słońce oświetla ogródek do ok 15.00, potem jest już tylko w miejscu gdzie zaplanowałam wypoczynek, resztę zacienia budynek.
Co do geometrii - z jednej strony jest to ładne i praktyczne rozwiązanie z punktu widzenia koszenia trawy - tak przynajmniej twierdzi mój mąż, ale mnie podobają się takie fale i zawijasy z bukszpanu.
Ogródek Hanusi po zimie 19:35, 22 mar 2012

Do góry
Posadziłam rządek.4 m. cebulka przy cebulce w odstępie na 2 palce.Ale to było20lat temu........

a cebulice mi gdzieś przepadły.....mam tylko kilka
Ogródek Hanusi po zimie 19:34, 22 mar 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
A krokusy szaleją.......

Ja też szaleję na punkcie tego zdjecia
U Justyny 19:33, 22 mar 2012

Do góry

Tyna pozdrawiam wiosennie wyłaź z gawry )))))
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 19:30, 22 mar 2012

Do góry

Nasz mały, zielony świat. 19:28, 22 mar 2012

Do góry
Basiaw napisał(a)
Mam już pierwsze kwiaty w doniczkach przy wejsciu do domu, w tym roku stawiam na kolor biały, spórbuję być konsekwentna.

Basiu piekne osłonki z drewna
Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 19:23, 22 mar 2012

Do góry
Pierwszy raz w tym tygodniu było na tyle ciepło, że mogłam wyjść do ogrodu. No i ostro wzięłam się z córką do pracy Oto kolejne nowo powstałe obrzeża rabat

Na tej rabacie będzie ławeczka z różami

kilkanaście metrów na tej rabacie przy siatce I jeszcze dwie małe rabatki w trawie

Zastanawiam się, jak ukryć te elementy oczyszczalni ekologicznej ? Zajmę się tym, jak już ułożę kostkę w całym ogrodzie. A jeszcze jest bardzo dużo do układania
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 19:19, 22 mar 2012

Do góry
Chciałam kupić tylko białe stokrotki, wiadomo - szkoła Danusi

ale białe były tylko dwie, więc poszłam w kolor

Zielony Punkt - ogród Finki 19:19, 22 mar 2012

Do góry
Wieloszko, doglebowo już można zasilać, ja wysypałam już częściowo obornik granulowany i blaucorn (nawóz mineralny). W zależności od przebiegu wegetacji zaczynamy opryskiwać rośliny florowitem. Wrocław z wegetacją jest jakie 10-12 dni przed tym co u mnie (mówię bardziej o tym co w mieście - obrzeża miasta już mniej jakieś 7-9 dni), myślę że za jakieś 2-3 tygodnie będzie można zacząć. Rośliny szybko reagują na niego. Na opakowaniu florowitu (tego w płynie) jest napisane dawkowanie, nawet dziś komuś zalecałam ten zabieg na po świętach.

Pszczółko mamy w produkcji 3 odmiany sasanki: białą, bordową i fioletową. To nowe odmiany o większych pylnikach. Pierwsze już rozkwitają.

W punkcie ruch już się zaczął. Mnóstwo pracy a jeszcze nie wszystkie rośliny gotowe do sprzedaży - czyścimy, nawozimy, przycinamy...
A tymczasem rozchodzą się drzewka owocowe, nasiona, dymka i cebule ozdobne oraz nawozy, podłoża i kora.

Po południu mam pomocnika - mojego najstarszego synka - Michała.

To mój mały sklepik przy punkcie sprzedaży roślin.
Mój zielony świat malowany roślinami... 19:06, 22 mar 2012

Do góry
witam udało mi sie pstryknąć trochę zdjęć

tu pomału zdejmowane "szmaty"

a ty miejsce gdzie czeka mnie jeszcze sporo pracy no ale cś ruszyło

i tu musze jakoś przyciąc te krzaciory bukszpan raczej dam rade ale nad cisem drapie sie w głowe...

tu dowód ze moje hosty zwariowały

no i na tym stanęła moja sesja ogrodu bo tak sie spieszyłam ze załozyłam zły obiektyw ;/ i już nie chciałam wracać.

dzis sporo zrobiłam

retyyyyy jak sprzatac szybko i sprawnie korę !!!!! wybierając liście pojedynczo czułam sie jak kopciuszek.

biedne karmic dzieciaki pewnie bede potem

Nasz mały, zielony świat. 19:02, 22 mar 2012

Do góry
Mam już pierwsze kwiaty w doniczkach przy wejsciu do domu, w tym roku stawiam na kolor biały, spórbuję być konsekwentna.

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 19:02, 22 mar 2012

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies