Czytałam Danusiu, czytałam Bardzo ciekawy przegląd wielu atrakcyjnych roślin. Kupilam sobie Babianę, siedzi już w doniczce od kilku dni. Krokosmia równiez, bo spodobały mi się jej pomarańczowe kwiatki. Kiedyś ją miałam, ale to było dawno temu
Jasne, mamy oddzielny projekt instalacji, wszystko co do centymetra, każda sekcja w innym kolorze.
U nas porządek musi być. Zawsze wiemy na czym stoimy
Sumaka odradzam, to straszny chwast
Na froncie szlachetne drzewo posadź- miłorząb, buk, śliwę wiśniową, katalpę, klon, cokolwiek, ale nie sumaka
Tworzy mnóstwo odrostów korzeniowych, widzę jak sąsiad klnie gdy się z nim zmaga.
Rysunek wygląda bardzo przyjemnie, jednak bardzo wszystko zależy od odpowiedniego doboru roślin. Trzeba także wyprowadzić czystą linię trawnika, aby sobie ułatwić koszenie. Ja bym nie dawała tyle jabłoni (drzew) w trawniku, chyba że chcesz je włączyć w rabaty.
Ogród inteligentny, Ogród w Magdalence.
Te sosny niektóre poza tym stały jakby na wierzchu, ziemia im była potrzebna od zaraz. Wierzcie- wiem co robię.
Sosny są już dużo dalej tam doszło najmniej ziemi, nie zostały przysypane. To już nie pierwszy taki ogród z sosnami. Niektóre stały, jakby na wierzchu miały korzenie, więc ziemia potrzebna im była nawet.