Dziś pierwszy dzień wiosny, ale niestety kolejny wietrzny i zimny dzień. Na szczęscie w mojej kuchni jest ciepło Lubię otaczać się wesołymi i wiosennymi gliniaczkami. One zawsze poprawiają mi humor
Wszystkich odwiedzających mnie pozdrawiam ciepło i wiosennie
Ja bym jednak wsadziła tam złocistą tuję, ale nie przy cyprysiku tylko właśnie między 'Smaragdami'. Bo inaczej ten fragment nasadzeń wzdłuż ogrodzenia będzie bardzo odbiegał od reszty. Może takie nasadzenie ciągłe jest zgodne z kanonami (kto je ustala?), ale w tej różnorodności będzie jak łata na kolorowym kostiumie. Może coś takiego, proponuję dosadzić coś z przodu cyprysika jakieś małe iglaki (np. świerk Will's Zwerg lub kolumnowe cisy) a na dole tak jak radzi ewaml czyli różaneczniki i tawułki lub jakieś krzewy o kolorze liści nawiązujacej do krzewu liściastego z prawej strony (co to jest, ja zaznaczyłam to ostrą zielenią).
I właczyłabym krzew w głebi do rabaty (a może między nim a rabata nie ma trawy tylko zdjęcie troche deformuje rzeczywistość).
Witam, po raz pierwszy na forum
Mam problem z iglakami. W zeszłym roku na wiosnę posadziłam kilka sztuk, które przez lato przetrwały zaledwie 2 sztuki, reszta zbrązowiała i zaschła. Usunęłam je i na ich miejsce wsadziłam kolejne na jesień. Teraz zauważyłam, że i one padają. Proszę o poradę. Przepraszam za jakość zdjęć, jeśli są one niewystarczalne postaram się o lepszą jakość.