Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wątek o tym, że ......nie umiem:) 19:19, 18 mar 2012

Do góry
ok a teraz...czy pamiętacie tego bukszpana uratowanego od śmietnika?

teraz wygląda tak:

tego chyba poprowadzę na stożek:

no i potencjalne kule;

Może mi podpowiecie kiedy powinnam je przyciąć?
Nawierzchnie z odzysku 19:09, 18 mar 2012

Do góry
Po budowie zostało troche współczesnych cegieł. Lecz one nie bardzo nadają się na nawierzchnię, chyba że są osłonięte od deszczu- kruche. W związku z tym wykonaliśmy nawierzchnię pod gankiem- początek przyszłego tarasu, prawie wyłacznie z cegły z odzysku. (zamówiłam cegłe na utwardzenie drogi dojazdowej, lecz jak zobaczyłam że jest sporo całych cegieł zaczełam je skrupulatnie wybierać).
I tak dzięki pracy mojego M i nie wielkiej mojej powstało:

W tym sezonie z połączenia tych starych cegieł i podkładów kolejowych postanie 30metrowy taras.
Mam nadzieję że foto relacja powstanie już niebawem
Mój ogród to moje szczęście. 19:06, 18 mar 2012

Do góry
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 19:02, 18 mar 2012

Do góry
ell napisał(a)

Świetne zdjęcie.
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 18:47, 18 mar 2012

Do góry
Z tyłu zdążyłam tylko z M posadzić tuje i przyciąć bukszpan przy werandzie i tuje żółtą na pniu. Przód werandy będzie obsadzony cisami więc nie będzie widać pod werandę betonowych pali.
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 18:46, 18 mar 2012

Do góry
weronika77 napisał(a)
Troszkę słoneczka, i jaka energia do wszystkiego. Cieszę się Dajano, że idzie ku lepszemu.
U mnie zakwitły nieśmiało śnieżyczki, pierwsze zwiastuny wiosny, potem będę nas cieszyć białe tawuły, hiacynty, floksy szydlaste...no i nasze róże, moje przymarznięte, niestety. Pozdrawiam Cię Dajanko wiosennie.

Jakie śliczne U mnie też coś wygląda z ziemi ale nie mam pojęcia co ja tam wsadziłam ,będę miała niespodziankę
Bubusiowy ogród 18:45, 18 mar 2012

Do góry

To taki trochę nieudolny szkic działki
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 18:43, 18 mar 2012

Do góry
Spójrz Weronko jakie mam fajne budki lęgowe ,sąsiad był tak miły i mi założył Pierwsze ptaszki mają dom bo budek przybędzie .oczywiście
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 18:42, 18 mar 2012

Do góry
Za studnią będą kuleczki na pniu, dosadziłam tak jak radziła Ewa bukszpany wokół studni. I jeszcze kuleczki w donicach ale to te które jeszcze nie są zagospodarowane Ta elewacja jest okropna, dobrze że niedługo będzie zmieniona na piaskowy kolor i wtedy donice będą pasowały.
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 18:37, 18 mar 2012

Do góry
T o ciąg dalszy moich dzisiejszych prac ogrodowych, ledwo żyję kręgosłup i ręce bolą okropnie ale jestem szczęśliwa po takim cudnym weekendzie. Teraz niestety do piątku szlaban na prace ogrodowe.
Mój ogród to moje szczęście. 18:29, 18 mar 2012

Do góry
Pozdrowienia z Paryża! Tu już wiosna zbiera swoje żniwa ;D hehe
Przebiśnieg - śnieżyczka (Galanthus nivalis) 18:27, 18 mar 2012

Do góry
Chciałabym Wam pokazać zdjęcia, które zrobiłam wczoraj przez siatkę niewielkiemu, obcemu ogródkowi. Nie ma w nim nic specjalnego, parę starych drzew, jakieś krzaki, za chwilę będzie tam pełno cienia i trawy. Nic interesującego. Ale ten ogród ma swój moment, swoją chwilę i pięć minut raz w roku, w porze kwitnienia przebiśniegów. One są tam wszędzie i wtedy ogród wygląda bajecznie.
Ta chwila jest właśnie teraz. Kiedy przejeżdżam samochodem, od lat zwalniam w tym miejscu, żeby się zachwycić.
Obejrzyjcie sobie moje zdjęcia, robione komórką, z trudem, bo przez siatkę i poprzez chaszcze.

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 18:19, 18 mar 2012

Do góry

Ogród w budowie - nieustającej 18:02, 18 mar 2012

Do góry
Sporo czasu zajęło mi wczoraj zrobienie nowego wianka, a właściwie wieńca, bo duży jest. Będzie wisiał za niedługo nie na drzwiach frontowych, ale obok nich, na drewnianej elewacji, już przymierzałam.
Wycięłam wczoraj masę pędów winorośli i czerwonego derenia i wyszło mi z nich takie koło:

Gałązki derenia łatwiej się splata, bo jest miękki, a winorośl o tej porze roku, sztywna i mniej poddatna na wyginanie. Ponieważ do wycięcia pozostał mi jeszcze jeden dereń, spróbuję upleść mniejszy wianek, byłby w sam raz na furtkę.

Teraz pozostaje myślenie jak go przysposobić świątecznie i nie tylko.

Z powodu tej cudownej pogody i wysokiej temperatury była już herbatka na tarasie, ale łyso na nim bardzo, tylko troszkę kolorowo z powodu ślicznych miniaturowych bratków. Nie zdążyłam ich wsadzić do ziemi w okrągłym koszu, poczekają do przyszłego tygodnia. Wyniosłam do nich kompozycję narcyzyzowo - pierwiosnkową, bo w szklarence zrobiło się za gorąco. I już jest fajniej:

Nie byłabym sobą, jakbym nie pokazała czegoś właśnie u mnie kwitnącego ze szklarenki:

Mamilaria, jak co roku o tej porze na różowo:

Pierwszy kwiat dipladenii w tym roku, gorąco czerwony:

Kubusiowo 17:59, 18 mar 2012

Do góry
SEZON 2012 UWAŻAM ZA OTWARTY!!!!!!

Ogrodnicy z Litwy 17:51, 18 mar 2012

Do góry
Grill zdzierać Myślę, ponieważ cegły są podzielone

Uploaded with ImageShack.us

Więc myślę, że z niektórych roślin zielonych
Ogród w budowie - nieustającej 17:43, 18 mar 2012

Do góry
Robota mnie ostatnio kocha. Wolałabym żeby to była tylko robota ogrodowa, ale niestety, nie mogę jej wybrać jako tę przeważającą.
Rzuciliśmy się na nią w sobotę całą rodzinką. Było przycinanie winorośli i drzewek i wstępne grabienie trawników przed wertykulacją, czyszczenie z chabazi rabat, ale udało mi się to zrobić tylko przed domem i między domami. Pewnie dlatego, że sporo czasu zajęło mi plecenie nowego wieńca...
Wreszcie, nareszcie coś wyrosło ze zmarzniętej ziemi, ku naszej radości:
Żółte jak kurczaczki krokusiki:

Już za chwileczkę, już za momencik i wybuchną kwiatami białe ciemierniki:

Sasanki są jak pisklaki z rozwartymi dziobami:

Listeczki łubinów:

Pękate pąki bzu, pardon - lilaka:

No i jeszcze raz krokusy, jak tu się nie cieszyć?

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 17:40, 18 mar 2012

Do góry

ciemiernik zaczyna rozchylać kwiaty

Jest ślicznie - nareszcie wiosna
W ogrodzie u Aguniady 17:40, 18 mar 2012

Do góry
Witam po mega pracowitym weekendzie!
Udało nam się umyć myjką elewację, ścieżki, schody i taras... Krzewy i róże poprzycinane, rabaty częściowo wygrabione i uporządkowane, czekają na worki z korą, które musimy już dosypać...
W donicach zagościły pierwsze rośliny... Przed nami jeszcze mnóstwo pracy - trzeba wysypać 120 worków kory, posadzić róże, powojniki i inne byliny, które przyjdą już w tym tygodniu... Dzień jest zdecydowanie za krótki!

Irciu, cieszę się, że donice przypadły Ci do gustu!
Sebek, szaleństwo nie ma końca chyba
Kraaniu, witam serdecznie! Donice kupowałam w tym sklepie...
Justi, przesilenie się poddało pod ciężarem pracy w ogrodzie

Kilka fotek zostawiam:

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 17:37, 18 mar 2012

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies