Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 19:28, 15 mar 2012

Do góry
Winobluszcz tez pokażę
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 19:26, 15 mar 2012

Do góry
Bukszpanów mam tylko dwa i nigdy ich nie przycinałam Dzięki wam wiem jak należy je przyciąć
Ogród u stóp klasztoru 19:23, 15 mar 2012

Do góry
już drugi rok formuje i zmniejszam te olbrzymy do normalnych rozmiarów . zawładnęły skarpą na amen. po trosze to moja wina , bo nie redukowałam ich chyba z 3 lata . w tym roku już mniejsze niż te z fotek . dajcie sobie pozór na te krzaczorki , bo sobie potem nie poradzicie !!!!!

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 19:22, 15 mar 2012

Do góry
Dwa lata czekam aby zakwitła mi piwonia ,bardzo kapryśna jak widać Miałam ich wiele lecz nornice się nimi pożywiły
Zadaszenie tarasu 19:22, 15 mar 2012

Do góry
My też zdecydowaliśmy się na zadaszenie tarasu (południowa strona!) konstrukcja z drewna i płytą poliowęglanową.
wyglada to tak:

A w tym sezonie dojdą zasłony z kremowej bawełny po bokach wiązane i pod dachem (fale) - w stylu śródziemnego patio - i azurowe drewniane balustrady. a zamiast kafli będą deski.

Cos w podobnym stylu jeśli chodzi o zasłony

(Przepraszam, zdjęcie zapisane na kompie dawno temu, nie znam źródła)

Płyta sprawdza się świetnie - jest zbudowana z takich pustych w srodku kanalikow, ktore odprowadzają powietrze, nie ma efektu sauny pod spodem
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 19:19, 15 mar 2012

Do góry
dajana napisał(a)

Troszkę się wstydzę pokazać moje roślinki z ubiegłego sezonu ale macie tak piękne i kolorowe ogrody a ja same kamienie Trudno ,pokażę co najwyżej się ze mnie pośmiejecie

Dajanko,a czego tu się wstydzić?Moje rośliny też nie umywają się to tych pokazanych przez innych forumowiczów,ale od czegoś trzeba zacząć,prawda?Chętnie pooglądam Twoje zdjęcia
Ogrodnik mimo woli 19:15, 15 mar 2012

Do góry
andziulka napisał(a)
Aniu, byłam dziś w Białymstoku Myślałam o Tobie, że jak kiedyś odwiedzisz rodzinne strony, to do mnie rzut beretem. Weszłam na forum, a tu smuteczek u Ciebie Współczuję, bo znam to uczucie. Rok temu moja córka skasowała nasz samochód, ale do dziś dziekuję Bogu, że przeżyła. Nad Wami też czuwa Opatrzność Boża Aniu, będzie troszkę do tyłu z kaską, ale dasz radę zrealizować swoje plany.Jesteś twarda babeczka, choć wyglądasz jak mała laleczka Trzymam kciuki, żeby było wszystko ok Na pocieszenie trochę słoneczka z mojego ogródeczka

Boski słonecznik z pszczółką To jest chyba Twoje najlepsze zdjecie Oczywiscie w moim rakingu zdjęć typowo ogrodowych
Bo psiaki są jeszcze bardziej fotogeniczne

A co do aut to co chwila ktoś sie rozbija..... niedawno córka szwagierki też skasowała auto na amen Dobrze że nie siebie ....
Młodzi muszą raz zapłącić frycowe, aby nabrać pokory ..ja też na początek mojej kariery kierowcy wybumbiłam zimą z drogi i to jadąc do Białegostoku.....w Kocku....... Od tej pory jak tam jadę to się śmieję, że pod Kockiem były dwie bitwy..w czasie II wojny i moja osobista
Odpukać i nie wykrakać...na 23 lata intensywnej jazdy... to była jedyna bitwa Raz jako pasażer szybowałam autem jak samolotem..i od tamtej pory wolę sama kierować Chyba, że jedziemy na imprezę to wtedy wspaniałomyślnie pozwalam by kierował M
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 19:14, 15 mar 2012

Do góry
Migdałek otrzymany w prezencie .Nie wygląda dobrze bo nie wiedziałam ze należy go przyciąć Zrobiłam to kiedy przekwitł W tym roku będzie ładniejszy
Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 19:11, 15 mar 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
fajna ta młoda żona a co jest tutaj po prawej stronie hosty?
białe kwiaty

no fajna
Po prawej stronie - pewnie chodzi o hortensję (najpewniej odmiana 'Grandiflora'
owoce derenia Kousa dla mnie są obrzydliwe, ale niektórym smakują.
Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 19:08, 15 mar 2012

Do góry

po tej zimie konwalniki wyglądają świetnie

z widokiem na Szczeliniec - widać kawałek za łąką

zakątek z dereniem Kousa - po prawej stronie

to też ujęcie historyczne z 2005 lub 2006 roku; za ogrodem widać nasadzenia w szkółce - już ich tam nie ma - są za to pozostałe ogrody
w tle widać Radków i fragment góry o wdzięcznej nazwie Mnich
pozdrawiam wszystkich
Tomek
Teraz przerwa na dzieci, a wieczorem coś jeszcze wrzucimy
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 19:08, 15 mar 2012

Do góry
Comber też suszyłam
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 19:05, 15 mar 2012

Do góry

Troszkę się wstydzę pokazać moje roślinki z ubiegłego sezonu ale macie tak piękne i kolorowe ogrody a ja same kamienie Trudno ,pokażę co najwyżej się ze mnie pośmiejecie
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 19:05, 15 mar 2012

Do góry
anetawi napisał(a)

Chciałoby się już korzystać z tarasu i ogrodu, ale mglisto i brrr wilgotno

O widzę że to "Twoja pierwsza hortensja w ogródku" w tym sezonie! Pozdrawiam wiosennie!

Chciałam dokładnie to samo napisać.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 19:03, 15 mar 2012

Do góry
A u mnie sezon ciurkadełkowy rozpoczęty...

Trochę mi zajęło wyczyszczenie pojemnika z resztek oraz walka z wężem i pompką, ale się udało
Teraz niech no tylko zakwitną cebulowe - mam nadzieję, że pięknie świecące słoneczko im w tym pomoże
Ogrodnik mimo woli 19:01, 15 mar 2012

Do góry
Aniu, byłam dziś w Białymstoku Myślałam o Tobie, że jak kiedyś odwiedzisz rodzinne strony, to do mnie rzut beretem. Weszłam na forum, a tu smuteczek u Ciebie Współczuję, bo znam to uczucie. Rok temu moja córka skasowała nasz samochód, ale do dziś dziekuję Bogu, że przeżyła. Nad Wami też czuwa Opatrzność Boża Aniu, będzie troszkę do tyłu z kaską, ale dasz radę zrealizować swoje plany.Jesteś twarda babeczka, choć wyglądasz jak mała laleczka Trzymam kciuki, żeby było wszystko ok Na pocieszenie trochę słoneczka z mojego ogródeczka

Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 19:00, 15 mar 2012

Do góry

kącik z białą ławką - jak dobrze pójdzie to uda nam się tam wypić 1-2 kawy w tym roku

jedne z ładniejszych kostrzew - kostrzewa Mairea

lubimy duże i trwałe byliny - na tej rabacie rządzi sadziec

a jak dereń zakwitnie to jesienią będzie dużo takich owoców
Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 18:57, 15 mar 2012

Do góry
fajna ta młoda żona a co jest tutaj po prawej stronie hosty?
białe kwiaty
Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 18:55, 15 mar 2012

Do góry

jeden z ładniejszych goździków - lodowcowy

nasz dereń Kousa - jak dobrze pójdzie to w tym roku zakwitnie - rok temu kwiaty paki zmarzły w maju

kosaćce blade

Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 18:52, 15 mar 2012

Do góry
Wszystko wybaczę, za tyle miłych słów
Radków był kiedyś pięknym miasteczkiem i teraz powoli swa urodę odzyskuje.
No i otoczenie jest piękne - Park Narodowy Gór Stołowych. Zresztą, z ogrodu mamy widok na Szczeliniec Wielki i pasmo Gór Stołowych. Na piechotę mamy na Szczeliniec 2,5 godziny
Będziemy starali się wklejać zdjęcia i czasem coś napisać. Nadchodzi dla nas pracowity okres - wiosna w szkółce i ogrodzie to prawdziwe urwanie głowy !

Tutaj jest murek prawie w całości, a ten duży krzew po lewej stronie to bukszpan. Dostaliśmy go od sąsiadki - do przesadzania trzeba było użyć traktora

inne ujęcie oczka

stary ogród i wiecznie młoda żona

Japoński ogródek Anety 18:48, 15 mar 2012

Do góry
A u mnie dzisiaj już wianuszek wiosenny zawisł- sama robiłam, więc tym bardziej cieszy:

I pierwsze doniczkowe nasadzenia:

Trochę pusto, więc dodałam kule. Uzupełnię później. Jakoś w naszych okolicznych kwiaciarniach i szkółkach nic się ciekawego nie dostanie. A ja chciałam tylko biel, fiolet i róż. Więc poczekam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies