U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć
23:06, 20 sty 2012
Asiu - sam nie wiem którą wersję wybrać - czy bukszpan dać przy ścieżce czy na zewnątrz. Szczerze to jakoś pasuje mi przy chodniku...
Ta była pierwsza

Gapicie się w te monitory, a na zewnątrz zrobiło się bajkowo....bieg po ogrodzie w piżamie i z aparatem...A to efekty biegania...![]()
![]()
![]()
![]()
Od ponad tygodnia jestem przeziębiona..... mam nadzieję, że innych efektów nie będzie
Następne podejście
Rama z bukszpanu jest na zewnątrz rabaty wzdłuż kostki, w środku dwie hortensje z miskantem.
![]()
Tutaj jeszcze z cisami na pniu - nie chciałem zasłaniać tamtych
![]()
Może wzdłuż chodnika posadziłbym kępkami żurawki ? Trochę wchodziłyby na chodnik, ale on ma 1,3 metra - wystarczająco
Miezkam w części południowej... czyli Budziwój.
Zakupy robię gdzie się da, nawet przez internet....
W rejonie Rzeszowa _Miłocina znam 3 szkółiki, na Borowej/Żywicznej (ceny dobre, ale odkryłam za późno), przy Warszawskiej (duży wybór jak na nasze warunki) i na Miłocińskiej u p. Półkoszka...najlepsze byliny w Rzeszowie. Czy trafiłam z jakimś adresem?
Daj namiar i napewno się tam pojawię... To jedyne sklepy do któych z chęcią chodzę, do innych i kijem mnie nie wygoni. Dlatego większość podstawowych zakupów robi mój M.
I trochę kolorków zimą z lata, by nie było tak ponuro i odpowiedź, dlaczego znam praktycznie wszystkie szkółki w okolicyCzyli fragment mojego "wsiowego ogrodu" na którego przyjdzie pora później, jak przygotuję materiał. Wsiowy cały do przemeblowania..... Płot musi się zostać z powodu psa.
![]()