Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Lobelia 18:37, 20 sty 2012

Do góry
Aniu, ja tez do tej pory kupowalam, ale w tym roku postanowilam sprobowac z wysiewem. Zobaczymy co mi z tego siewu wyjdzie. Czekam na kielki

niebieska

i biala
Nasze storczyki 18:32, 20 sty 2012

Do góry
Andziu, nieogrzewany w sensie, ze tam nie ma grzejnika, ale cieple powietrze dochodzi z korytarza, tam jest zaledwie kilka stopni chlodniej niz w reszcie domu.
Szkoda by bylo, bo to prezent od moich Najserdeczniejszych i Najcudowniejszych Przyjaciol
Cztery łapki - zwierzęta domowe 18:22, 20 sty 2012

Do góry
Cztery łapki - zwierzęta domowe 18:16, 20 sty 2012

Do góry
Trudno znaleźć te "Cztery łapki", ale jak już tu trafiłam to przedstawię mojego Kajtusia, który pilnuje nam ogródka, domku i nas zagania wieczorem do łóżka.
Aniołek w domu, mądry i kochany, ale niech tylko zauważy uchyloną furtkę...to zapomina, że nas ma.
Buk pospolity - Fagus sylvatica 17:57, 20 sty 2012

Do góry
A to mój tricolor:

Rajski ogród Ani 17:55, 20 sty 2012

Do góry
Przegapilam tę 400 stronę, ale w końcu i tak bym się na niej nie zmieścila - tylu na niej gosci mialaś!
Dołączam i swoje gratulacje

Dawidia chińska - Davidia involucrata 17:48, 20 sty 2012

Do góry
Ja mam Dawidię chińską .Jest to jej czwarty sezon w moim ogrodzie .Okryłam ją tylko raz, zaraz po posadzeniu. Kupiona była póżną jesienią i bałam się, że nie przeżyje zimy . Rośnie dosyć wolno ,ale nie choruje i nie przemarza .
Może kiedyś doczekam się tych pięknych kwiatów .

Puste pole z wysepką kwiatową 17:23, 20 sty 2012

Do góry
Bożenko - cudzymi nieszczęściami martwię się jak swoimi, więc mi nie dokładaj... Biały puch powoli osiada i może lada chwila u siebie znowu zobaczę to samo... A pędraki są u mnie, faktycznie, często je wykopuję, takie tłuste, pyszne! (dla kretów, ma się rozumieć...)

A z moją ziemią to jest tak, że na rabatkach już zaczyna być jako tako, bo przez 5 lat ładowałam w te piachy kompost i torf (składam worki, więc chyba ze 30). Różom ziemię kupuję. Pod krzewami jest już ładna próchniczna, bo wkopuję wszystkie liście, co roku w inne miejsce. W tym roku mam jeszcze sporo kompostu i dostaną je wszystkie jednoroczne. Po podlaniu ziemia wygląda jak czarnoziem, ale jak wyschnie, jest prawie biała. Staram się wtedy nawet zdjęć nie robić, bo rośliny wyglądają paskudnie na takim tle.
Sebciu – co ja bym dała za Twoje żyzne namuły i giga-kamienia... ! Pokażę w lecie ten narożnik – ma być lila-różowy...

Słuchajcie, a znacie to? Może ktoś już stosował?

Danusin Witek mi to polecał, nawet przymierzałam się kupić, ale stwierdziłam, że najpierw muszę spożytkować wszystkie zapasy innych środków. To może w tym roku... Ten Rosahumus niestety drogi jest...
To właśnie tu 15:30, 20 sty 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Mnie cały czas interesuje czy ktoś uprawiał powojniki na leżąco..

Nie tylko uprawiał, ale nadal uprawiam.

Rośnie pod czereśnią, za pompą.
To właśnie tu 15:22, 20 sty 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
I ja skorzystałam z zaproszenia do obejrzenia wizytówki.
Po co do Anglii jeździć skoro u nas angielskie oglądać można?

Dziękuję, że mnie odwiedziłaś.

I masz rację z widokami angielskim u nas.
Samej mi trudno uwierzyć, że te zdjęcia robiłam w Polsce.

Spotkanie w ogrodzie u Szmitów 5 maja 2011 15:20, 20 sty 2012

Do góry
Ja byłam już kilka razy w szkółce państwa Szmitów .Jest co podziwiać i zakupy można zrobić .
Ostatni byłam razem z Przemkiem( przemekg)na spotkaniu z innego forum . Tam jest zawsze miła atmosfera. Nie może być inaczej wśród takiej, pięknej roślinności
Jeśli tylko będę mogła, to przyjadę razem z mężem .
A to na zachętę dla niezdecydowanych .Takie widoki można zobaczyć .

Cztery łapki - zwierzęta domowe 14:52, 20 sty 2012

Do góry
Nie ma ich już

Cztery łapki - zwierzęta domowe 14:48, 20 sty 2012

Do góry
Wczoraj odszedł Placek, nerki nie podjęły pracy i koniec
Jak jeździłam z nim na kroplówki cierpliwie znosił te 1.5 godz na kolanach i patrzył mi prosto w oczy z wdzięcznością.

To był wspaniały kot, wszystkie dzieci go lubiły, dawał się ciągać i nosić. Żył z nami szczęśliwie 16 lat.

Berberys - Berberis 14:41, 20 sty 2012

Do góry
A ja nie wiem jakie mam Może ktoś mi podpowie?

Poniżej zamieszczam ten sam:

Te są małe:

A te duże:

Skarpa w ogrodzie 14:36, 20 sty 2012

Do góry
Niewielka skarpa pokryta systematycznie cięta irgą

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 14:00, 20 sty 2012

Do góry
TEKU- zawsze to mniej pracy z podlewaniem

Elfik - ja myślałam ,że Ty chcesz tą biedną hortensje wepchnąć między te pęcherznice
A ona ma być przed nimi i dobrze, bo inaczej by ją udusiły .
Vanille Fraise miała cień ,że tak brzydko się przebarwiała ?

U mnie na słonecznym stanowisku ma piękne kolory i długo kwitnie .Ten biały kwiat to też od niej

Bea - zdjęcia hortensji i innych zieloności zawsze mnie interesują

Sebek - butelkę trzeba dobrze wbić w ziemie, albo zakopać do połowy wysokości , wtedy woda tak szybko z niej nie wyleci. Ja podlewam ogród zazwyczaj wieczorem i przy okazji napełniam butelki .
Niektórym hortensjom taka butelka wystarcza na cały dzień, a niektórym nie .Zależy od wielkości
krzewu i od stanowiska
Puste pole z wysepką kwiatową 13:45, 20 sty 2012

Do góry
Czytam,że walczysz z kretami . Ja też kiedyś z nimi walczyłam, ale i tak krety są górą, a walka z nimi przypomina walkę z wiatrakami, więc dałam sobie spokój .Nie będę za Don Kichota robić
Wiosną zbieram kretowiska i się nimi nie przejmuję . Musisz mieć dużo pędraków w ziemi, krety mają dużo jedzonka to drążą korytarze i wybierają smaczne kąski .
Wstawię zdjęcie dzisiejszego urobku moich kretów -może Cię to pocieszy, że inni lepiej nie mają

Rajski ogród Ani 13:37, 20 sty 2012

Do góry
Aniu następnych setek ciekawych stron i zdjęć z Twojego ogrodu

Ogród zapachów u Jasi 13:11, 20 sty 2012

Do góry
Poziomka napisał(a)

(...) posadziłam różę rugosa Ritausma, która powtarza kwitnienie i na tym miał być koniec .

Poziomko, chodzę po Twoim ogrodzie i za każdą odsłoną notuję i notuję (mam taki zeszyt, w którym poszczególne ogrody mają swoje stronice). Ta róża - muszę ją mieć . Powiedz czy ona jest dostępna u nas?

PS Myślałam, że oprę się chorobie poszerzania rabat. Nie oprę.
Pogaduchy skowronków 13:07, 20 sty 2012

Do góry
Właśnie przed chwilą w okna zajrzała ciemna chmura i posypała śniegiem,gradem,deszczem!
Ale na psiej przebieżce miałam wrażenie wiosennego powietrza......
Czekamy......... do końca lutego już niedaleko!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies