Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moje roślinki 14:29, 12 mar 2012

Do góry
Dziś zrobiłam taki drobny zakup:

Posadzę razem ze zwykłą cebulą w warzywniku.Nie sadziłam nigdy czerwonej,ale zawsze musi być ten pierwszy raz
U nas dziś ponuro,do ogródka nie ma co wychodzić,chwilami popaduje,do tego boli gardło Ale w TV dziś słyszałam,że pod koniec tygodnia wiosna ma nas mile zaskoczyć.Oby,oby
Początki w Kruklandii 14:17, 12 mar 2012

Do góry
a może takie półkole lekko zachodzące na schody

spirala z żywotnika
hortensja Limelight
miskant Morning L.
kulki z bukszpanu
wrzośce
Ogrodnik mimo woli 14:07, 12 mar 2012

Do góry
asc napisał(a)
U mnie wiosna...rozkwitły kolejne krokusy
I pierwszy dzień na ławeczce z kawusią z rana .......... było bosko, niebiańsko...

Mam nadzieję, że barchany pod spodem ')
Ogrodnik mimo woli 13:55, 12 mar 2012

Do góry
asc napisał(a)
I pierwszy dzień na ławeczce z kawusią z rana .......... było bosko, niebiańsko...

A to pierwsze bezapelacyjne oznaki wiosny (w jednym miejscu w ogrodzie jeszcze leży śnieg)

Pozazdrościc Ci takiego siedzenia. Byle tylko nie skończyło się chorobą. Mnie się wydaje że jeszcze za wcześnie na takie przesiadywanie ale brat który mieszka w górach mówił ze dzis u nich pięknie to może i u Ciebie też.Pozdrawiam serdecznie.
Ogród w Alei Lipowej... 13:42, 12 mar 2012

Do góry
Gratuluję Justi
Irys syberyjski 13:39, 12 mar 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
Czy może być taki kolorek?

mam takie i jeśli jest ktoś chętny podziele się bo i tak dostaną eksmisję
Jest jeszcze ktoś kto chce?
Przedogródek Agniechy973 13:37, 12 mar 2012

Do góry
namazałam w paincie, nie ładnie, ale chyba złapiesz
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:06, 12 mar 2012

Do góry
tu cięłam 2, ale już zdjęcie słabe, bo dość ciemno, no i ten jałowiec formowałam w kulę, powoli uzyskam pożądany kształt koła; dołem po tym wycięciu posieję te biało-kremowe aksamitki

z innej strony

i jeszcze innej

i tego cisa ukradkiem przed M. też cięłam w kulkę, ale foty nie ma, bo jak to u mnie padłą bateria w aparacie

Ogrodnik mimo woli 12:56, 12 mar 2012

Do góry
asc napisał(a)

październik 2011:

To jeszcze raz ja: zaniemówiłam z powodu tych traw ( a cały czas przeglądając Twój ogród, gadałam do siebie tym razem).

Imponująco wyglądają te trawy...Czy to te zamówione w sklepie trawka.pl?
Napisz proszę(o ile pamietasz)nazwy tych traw,bo strasznie mi sie ta kompozycja podoba

Zwieszajac się kłosy to rozplenica japośńka..z tyłu wysokie miskanty...dwa różne zebrinusy i różne inne z wiechami (mogę mylić się ale jedna to chyba Graziella ... moj wiedza ogrnicza siedo okreslenie, ze to miskanty i pomiędzynimi kupa innych trawek.... część jest z trawek część z naszej szkółki bylinowej.... żadna z tych traw nie ma więcj niż 3 lata. Sadziłam co najwyzej z doniczek 1 litrowych... ale to te miskanty, reszta była w takich malutkich Są tam kostrzewy, carexy brązowe..i ..Miłka okazała

ja kocham ten widok i to zdjęcie!!
Ogrodnik mimo woli 12:55, 12 mar 2012

Do góry
Tinka napisał(a)

październik 2011:

To jeszcze raz ja: zaniemówiłam z powodu tych traw ( a cały czas przeglądając Twój ogród, gadałam do siebie tym razem).

Napisz proszę(o ile pamietasz)nazwy tych traw,bo strasznie mi sie ta kompozycja podoba

Zwieszajac się kłosy to rozplenica japośńka..z tyłu wysokie miskanty...dwa różne zebrinusy i różne inne z wiechami (mogę mylić się ale jedna to chyba Graziella ... moj wiedza ogrnicza siedo okreslenie, ze to miskanty i pomiędzynimi kupa innych trawek.... część jest z trawek część z naszej szkółki bylinowej.... żadna z tych traw nie ma więcj niż 3 lata. Sadziłam co najwyzej z doniczek 1 litrowych... ale to te miskanty, reszta była w takich malutkich Są tam kostrzewy, carexy brązowe..i ..Miłka okazała
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:49, 12 mar 2012

Do góry
jotka napisał(a)

No to na wesoło można na głosy jeszcze dorzucić

a tymi gumiakami otwieram sezon ogrodniczy 2012 - w Miłkowie

Piękne "kwiataczki" No to ja widzę, że jeszcze do rozpoczecia sezonu nie jestem przygotowana , bo takich gadgetów nie mam

A może wystarczy fartuszek, który właśnie uszyłam i stanę od razu przy grillu

A do repertuaru dodałabym jeszcze typową ogrodową przyspiewkę: "zachciało sie Zosi jagódek, kupić ich za co nie miała, Jaś miał ich pełen ogródek, ale go prosić nie śmiała ....

klepnieta przyśpiewka alem będziem śpiewać, to musimy utrwalić, ku pamięci młodszym pokoleniom

też zdolna bestyjka z ciebie i sezon prawidłowo rozpoczęłaś
Przedogródek Agniechy973 12:42, 12 mar 2012

Do góry
Magnolio, ja nie wiem jak zaokrąglić tą końcówkę. Staram się jak najmniej zabrać M boiska i narysowałam teraz tak, ale teraz te linie z niczym się nie zgrywają. Postaw mi chociaż kropeczkę do której mam dociągnąć, proszę.
Ogrodnik mimo woli 12:42, 12 mar 2012

Do góry

A to pierwsze bezapelacyjne oznaki wiosny (w jednym miejscu w ogrodzie jeszcze leży śnieg)
Ogrodnik mimo woli 12:34, 12 mar 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

październik 2011:

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:26, 12 mar 2012

Do góry
cięłam jałowca w chmurki, nawet 2
Zakupy przez internet 12:21, 12 mar 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
szanująca się firma 2 dni temu przysłała mi otwarta paczkę, na szczęście nic nie zginęło

Co to za firma?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:18, 12 mar 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Danusiu, czy masz może więcej zdjęć z tej realizacji? Bardzo podobają mi się te kompozycje.

Co może zastąpić CIS jako żywopłot około 80-100cm?

To również jedna z moich ulubionych realizacji. Dołączam się do pytania Moniki.
(tego ujęcia nie ma chyba w realizacjach? znaczy z tej strony, bo rabata jest)
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:01, 12 mar 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

No to na wesoło można na głosy jeszcze dorzucić

a tymi gumiakami otwieram sezon ogrodniczy 2012 - w Miłkowie

Piękne "kwiataczki" No to ja widzę, że jeszcze do rozpoczecia sezonu nie jestem przygotowana , bo takich gadgetów nie mam
Moje poletko 11:59, 12 mar 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Na koniec moje dwa dziwadła:

rewelacyjne dziwadła
Nasz mały raj na ziemi :) 11:32, 12 mar 2012

Do góry
Na zewnątrz troszkę szaro i ponuro ale w domku rozgościły się troszkę żywsze kolory
Na kominku stały tylko przez chwilkę bo troszkę tam za ciepło...

Dodatki w domku też w wiosennych kolorkach

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies