Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ranczo Edy 23:09, 19 mar 2022

Do góry
Basieksp napisał(a)
Zaciekawiła mnie ta fontanna, ona jakoś śłońcem jest zasilana ? Nawet nie wiedziałam, że takie są

Tak tak Basiu oglądałam ją już dwa sezony w internecie i tak mi się podobała ,że nie wytrzymałam w końcu i mam
w dzień słońce ją popędza do fontanny a gdy jest ciemno to co się naładuje świeci kolorowo i woda zaczyna znów lecieć tak około 4 godz

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:11, 19 mar 2022

Do góry
Fiołki witają wiosnę

Magary Dramaty z Rabaty 22:07, 19 mar 2022

Do góry
Magara napisał(a)
Planuję przed foliakiem posadzić mini żywopłot bukowy albo grabowy. O docelowej wysokości jeszcze nie myślałam, ale chciałabym to zamkowe cudo trochę przesłonić od strony drogi i osłonić od zachodnich wiatrów.
Tak jakoś, jak czerwona krecha. Dodatkowo jeszcze kawałek po prawej tam gdzie drewno.

Czas kopania nadchodzi wielkimi krokami i zastanawiam się jaką odległość powinniśmy zachować pomiędzy foliakiem a czerwoną krechą...

A co Ty tam za pranie po lewej suszysz?
Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 22:01, 19 mar 2022

Do góry
Agatorek, chcę tam przesadzić laurowiśnię Otto Luken, która teraz rośnie przy budynku w trawniku. Lubię ją bo cały rok jest zielona. A reszta do przemyślenia. Może kosodrzwinę Varella, ale tym razem na pniu? Czekam na pomysły, by pasowało do drugiej strony - tam jest formowany iglak, kosodrzewiny Varella, jedna Carsten Winter Gold, berberysy Thunberga Bagatelle i trawy Hakonechloa Aureola.

Basia8 dzieje się dzieje, już pokazuję. Dziś piękna pogoda była, więc wzięliśmy się za planowanie. Wzdłuż alejki planuję posadzić graby. Chcę też posadzić niski żywopłot z cisów przy ognisku, zaraz za pasmem szafirków.
Do wykorzystania mam również wykopaną forsycję Spring Glory, żylistek Strawberry Fields, tawuły japońskie (które wykopię spod róż), a pod klonem ginnala mam posadzone serduszki okazałe różowe.
Mąż koniecznie chce mieć cyprysika nutkajskiego, a ja z chęcią widziałabym tam jeszcze tulipanowca edward gursztyn (moze być ten mniejszy), białego judaszowca (np. Vanilla Twist albo Royal White), wiśnie amonagawa i może buka. Tylko czy to nie za dużo ??
Czekam na wasze podpowiedzi. Nigdy mnie nie zawiodłyście

Koło to rama od trampoliny.

Sezon 2017 u Hanusi 21:58, 19 mar 2022

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Edytko, kichaj, ale trzymaj pion! Zdrowia i sil do tych naszych grządek!

Śliczny
Ogrodowe marzenie Mrokasi 21:54, 19 mar 2022

Do góry
Popracowałam dziś trochę. Wycinałam, czyściłam, podlewałam . Poprawiałam z eMem mocowanie paneli drewnianych na płocie. Kupiłam też stokrotki do donic przed wejściem, jutro posadzę. Mam nadzieję, że miałyście równie piękną i pracowitą sobotę .
Kalina Lamonta w blokach startowych

Ciemierniki cieszą

Brzozowa - lubię .
Sezon 2017 u Hanusi 21:40, 19 mar 2022

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Edytko, kichaj, ale trzymaj pion! Zdrowia i sil do tych naszych grządek!

Tak jest
ale cudooooo !!!
Wymarzony sielankowy ogród..... 21:36, 19 mar 2022

Do góry
Monia81 napisał(a)
ale zauważyłam też, że więcej miałam czasu na oglądanie ogrodu z pozycji leżącej popijając kawę z tarasu nawet fotkę strzeliłam upamiętniając takie chwile

Wszystko piękne a ta fota powala
Ranczo Edy 21:28, 19 mar 2022

Do góry
Dziś już nalałam wody do pojemników dawno nie padało se myślę to ptaki będą pić i oczywiście jak woda to fontanna ale niestety tylko chwilę ciurkała brakło słońca cień się zrobił

Ranczo Edy 21:18, 19 mar 2022

Do góry
Krokusy w hibiskusowym

Ranczo Edy 21:11, 19 mar 2022

Do góry
cebulice ruszają białe krokusy, czosnki i hiacynty .

Ranczo Edy 21:06, 19 mar 2022

Do góry
Słońce grzeje a kwiaty cieszą nas

Ranczo Edy 20:53, 19 mar 2022

Do góry
zabrałam białego lekkie zmiany tu mam posadzony szpaler z lekkim zakrętem od białego , jasno różowy do ciemnego

Ranczo Edy 20:38, 19 mar 2022

Do góry
Ciemierniki pod budlejami dawno nie ruszane więc rozrastają się w wyspę
na ostatniej fotce jest biały, dziś przeniosłam koło nowych też białych wejście będzie na biało

Glina i zielsko 20:13, 19 mar 2022

Do góry
Dziś się pożegnałyśmy Moja Przyjaciółko.

Małymi krokami-Ogród Wioli 20:07, 19 mar 2022

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Tak jeśli przytniesz czubki to zaczną bardziej rosnąć wszerz...
Zobacz moje w 2020 r. też miały przerwy,ale dzięki cięciu się połączyły

Moje też rosły nierówno na początku,dopiero jak je przycięłam to zaczęły rosnąć równo
Ja bym je ciachnęła ,skoro mówisz, że rosną każda inaczej

Jutro zrobię poranny obchód z kawą i obadam wzrokiem te moje "pjenkne" tujki i zobacze może faktycznie popodcinam.
Dzis po południu poszłam aby TYLKO te żurawki przyciąć i pomyślałam, że te rabatę pod grabami-tę, którą robiłam na jesieni-poszerzę o 40 cm : Jak tak dalej pójdzie to sprzedamy kosiarkę
Mój ogrodowy pamiętnik 19:58, 19 mar 2022

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Dokończyłam czyszczenie tuj. Aż mi ulżyło. Ręce porysowane ale cieszę się że mam tę robotę z głowy.
Kolejna robótka wycinanie brzydkich liści z żurawek. Reszta zaplanowana na jutro.
Żurawki kiepsko wyglądają u mnie po zimie. Niektóre bez liści. Nie wiem czy coś z nich będzie. Ale coraz bardziej skłaniam się żeby w tym miejscu dać coś innego. Bo one się cały sezon regenerują żeby potem znowu tak beznadziejnie wyglądać po zimie.

Też czyściłam dziś tuje, ręce mam w podobnym stanie, zrobiłam jakieś 50 metrów, a została mi jeszcze druga strona, tam jest trochę mniej, strasznie dużo tego u mnie jest
Ogród Basi i Romka 19:43, 19 mar 2022

Do góry
Dziś pracowity dzionek oczyściłam wszystkie tuje z połowy działki, jakieś 50 metrów Małymi krokami robi się warzywnik jedna skrzynia prawie gotowa, bo ziemia napewno jeszcze siądzie i będzie trzeba dosypać, no i sporo tego trzeba sypać na dno poszły kijki, na to zrębki, nieprzerobiony kompost i dobry kompost pomieszany z ziemią ogrodniczą, a i trochę popiołu z kominka

Tak było

Tu pierwsza skrzynia

Na koniec już prawie po ciemku

Małymi krokami-Ogród Wioli 19:30, 19 mar 2022

Do góry
olciamanolcia napisał(a)

Czyli , że już je lekko formować? Chciałam je z góry „lekko” podciąć ale wtedy będą takie „ grubaśne”… z reszta u mnie jeszcze nie zachodzą aż tak na siebie i niestety pomimo że posadzone o jednym czasie jedne długie i chude a inne maja figurę jabłka

Tak jeśli przytniesz czubki to zaczną bardziej rosnąć wszerz...
Zobacz moje w 2020 r. też miały przerwy,ale dzięki cięciu się połączyły

Moje też rosły nierówno na początku,dopiero jak je przycięłam to zaczęły rosnąć równo
Ja bym je ciachnęła ,skoro mówisz, że rosną każda inaczej
Mój ogrodowy pamiętnik 19:20, 19 mar 2022

Do góry
Dokończyłam czyszczenie tuj. Aż mi ulżyło. Ręce porysowane ale cieszę się że mam tę robotę z głowy.
Kolejna robótka wycinanie brzydkich liści z żurawek. Reszta zaplanowana na jutro.
Żurawki kiepsko wyglądają u mnie po zimie. Niektóre bez liści. Nie wiem czy coś z nich będzie. Ale coraz bardziej skłaniam się żeby w tym miejscu dać coś innego. Bo one się cały sezon regenerują żeby potem znowu tak beznadziejnie wyglądać po zimie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies