Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:06, 21 lut 2012

Do góry
1. pyt. co posadzić z przodu domku letniego jak już będzie po remoncie; rosną tam sosny czarne ale są wysoko podcięte, a po prawej stronie tawułki wiosenne, pięciornik, ognik i dołem hosty, acha i berberys

mur i kolumny będą wykończone otoczakami, jedno okno po lewej stronie drzwi likwiduje i tam będzie ściana z kolorowych luksferów

to drugie zdjęcie, lepiej widać i na 3 fotce z perspektywy

2.pyt., jakie kompozycje stworzyć pod choinkami, są to świerki, sosny górskie i czarne, oraz pod klonem, ma rozłożystą koronę

zaraz poszukam kolejnych fot i wrzucę co jeszcze mi stwarza problem
Ogród... 13:05, 21 lut 2012

Do góry
beamilusia napisał(a)

Szczęka mi opadła!! wspaniały widok!! ile ma lat??
Ogródek Hanusi po zimie 12:47, 21 lut 2012

Do góry
Za to skorpiony są albo porządnickie,albo bałaganiary.Ja,niestety ,do tej drugiej grupy się zaliczam.....
Proszę,jaki równy rządek!hihihi

Cały rok w ogrodzie 12:30, 21 lut 2012

Do góry
Jasne,nie będziemy zimy reklamować ,będziemy reklamowac wiosne

Nasz przydomowy ogródek 12:25, 21 lut 2012

Do góry
Zbyszku......... życzę Ci tego wszystkiego, czego życzę sobie A lista jest długa .......i napewno znalazły się tam takie marzenia:
- zdrowie
- miłość najbliższych i podziw znajomych
- piękny ogród
- pieniądze
- dobry humor
- dużo spotkań ogrodowiskowych
- ....................... (tu sobie pomyśl wg własnego uznania...dozwolone 102 pozycje)

Torcik za mnie śpiewa Ci 1000lat

Kapusta ozdobna - Brassica oleracea 12:18, 21 lut 2012

Do góry
Ja niestety przestałam wysiewać cokolwiek w domu. Zawsze się narobiłam, a efekt był mizerny. Wszystkie jednoroczne wysiewam w połowie kwietnia wprost do gruntu do zamykanego rozsadnika, dodatkowo przykrywam ziemię włókniną. Wszystkie rozsady z gruntu są o wiele mocniejsze, a kapusta siana nie za wcześnie nie jest tak mocno wyciągnięta. Pikuję ją dwa razy: duże, parolistkowe siewki pojedynczo do donic, a do gruntu dopiero wtedy, jak zawiązują środkowe liście w łebki. Na ogół jest to czerwiec/lipiec – kapuchy wtykam wszędzie tam, gdzie nie mam pomysłu na coś innego. I sadzę je wtedy bardzo głęboko, tym samym skracając nieco nogę. Wypraktykowałam też, że sadząc ją lekko nachyloną, po pewnym czasie uzyskuje się efekt, jakby tej wysokiej nogi nie było, a rozeta jest tuż przy ziemi. Przynajmniej raz opryskuję środkiem chemicznym przeciw gąsiennicom, a także bardzo często wodą z ludwikiem i octem. Wszystkie co ciekawsze kapuchy pokazywałam już w moim wątku...
Ten olbrzym jest już wszystkim znany - i jest najlepszym przykładem na kapustę "bez nogi"... (te z tyłu, to moje )

I takie mniej dorodne... (zawsze jest loteria, co wyrośnie i jakie duże...)

Pogaduchy skowronków 12:14, 21 lut 2012

Do góry
Zanim zakwitną w ogródku,pocieszmy się jeszcze zeszłorocznymi.......

Ogródek Hanusi po zimie 12:07, 21 lut 2012

Do góry
Dziś dla odmiany marznąca mżawka z zimnym wiatrem!

Ale na kwitnące modrzewie już mam ochotę......
Kolorowy ogród na piasku 11:52, 21 lut 2012

Do góry
Justynko nie wiedziałam, że jesteś z lubelskiego, chyba niedokładnie przeczytałam wątek, jeśli tam piszesz. Miło mieć kogoś z okolic, będziemy się wspierać w smutkach jak nam będzie wymarzać, albo cieszyć,że przeżyło . Bedzę czekać na oznaki kwitnienia mojej magnoli.

Wando, zdjęcie dla Ciebie
Teraz jest troszkę inaczej, bo zmieniali przepust na drodze i przdłużyliśmy rury na naszą działkę, teraz woda wypływa pod mostkiem. Jak nie będzie sniegu i woda zacznie płynąć zrobię nowe zdjęcia.

I jeszcze okolice motku zimą, choć chyba już nikt nie lubi patrzeć na takie zdjęcia. Ja bardzo nie lubię zimy i mało robię wtedy zdjęć z ogrodu.

Ogrodomania Oli 11:47, 21 lut 2012

Do góry
ola napisał(a)

Częściej fotografuję moje rośliny niż swoje dzieci, to chyba kwalifikuje się do leczenia.

.jpg[/img]

Witaj Olu! Dziękuję ,że do mnie wstąpiłaś. Zaglądam często do Twego wspaniałego ogrodu .Masz piękne ścieżki ,ciekawe rabaty żwirowe i inne .Komponujesz ślicznie ze sobą krzewy ,drzewa i kwiaty i powstają rabaty godne naśladowania .
Miało być inaczej 11:40, 21 lut 2012

Do góry
AgnieszkaBK napisał(a)
Dobranoc.....kolorowych snów......")

piękna dobranocka a dla mnie jutrzenka
Ogrodnik mimo woli 11:15, 21 lut 2012

Do góry
a to dla sympatycznego pracusia
Nasz przydomowy ogródek 11:12, 21 lut 2012

Do góry
Zbyszku życzę ci szczęścia i wszystkiego, czego zapragniesz
Przedogródek Agniechy973 10:20, 21 lut 2012

Do góry
Ja mam Ice Dance w tych kamykach 1,5 roku cały dzień w słońcu i rośnie bez problemu. Nie widzę, żeby marniała ale nie przyrasta szybko, może w cieniu byłoby lepiej. Taka była na jesień A może te brązowe listki to od słońca właśnie?
Bluszcz pospolity - Hedera helix 09:50, 21 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Oto park w Poczdamie, może nawet ten sam i bluszcz na starych drzewach. Od wieków go sadzono i bym się za bardzo tym nie przejmowała. Mnie się bardzo podobają zarośnięte w ten sposób drzewa

Jeśli to Schloss Marquardt to właśnie o ten mi chodziło. Widziałaś usychające platany przy polanie nad jeziorem? Coraz więcej drzew w tym parku ma przecinane pędy tych bluszczy. Czy ładnie wygląda to kwestia względna, bo samo pnącze, owszem, fantastyczne, ale drzewo, na którym coraz mniej liści już nie bardzo
A tak przy okazji to polecam wycieczkę do tego parku, gdy kwitną wiśnie
Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 09:48, 21 lut 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Widze że pierwiosnków u Ciebie dostatek i serduszka bardzo ładna.

Oj tak, Bogdziu, pierwiosnków to ja mam wszędzie w różnych kolorach i kształtach. Sama wysiałam kiedyś, a teraz już mi się rozsiewają w najdrobniejszych szczelinach. Ogromnie je lubię, bo to jedne z pierwszych kolorowych kwiatków i kwitną baaardzo długo

Ogrodomania Oli 09:28, 21 lut 2012

Do góry
Ogrodnik mimo woli 09:23, 21 lut 2012

Do góry
Miłego choc pewnie pracowitego dnia Aniu.

Nasz przydomowy ogródek 09:21, 21 lut 2012

Do góry
Urodzinowo-nieustającego zdrowia,humoru i talentu poetyckiego!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies