Azalie w pięknych ognistych kolorach. Ja nie mam ani jednej, ale muszę to koniecznie nadrobić Podobno są one mniej kapryśne niż rododendrony. Pozdrawiam weekendowo
Sebku, kolej jest nieczynna i tory zarastają. Za kilka latam las zarośnie tory całkowicie i nie będzie ich widać. Połowa torów jest rozkradziona. Ale las jest malowniczy, jak mam tylko czas to idę na spacer.Dzisiaj byłam w Tesko i kupiłam trochę nasionek, między innymi ogórki ;śremski i jednoroczną czarnuszkę. Nie wiem, czy nawet widziałam czarnuszkę, ale na zdjęciu wyglądała tak ładnie.
Pokażę jeszcze rośliny z mojej skarpy.
Pióropusznik strusi, który jest ekspansywną rośliną, na skarpie nie rozrasta się. Klony z tyłu są silniejsze.
A to paprotka zwyczajna, muszę ją przesadzić bardziej do przodu, Powoli się rozrasta.
żurawka najpierw rosła, na słońcu, ale wyraźnie woli cień. W tym roku zrobię z niej dwie kępki. Niestety nie wiem co to za odmiana. z
Marzenko, u mnie jest dużo zwierząt , bo bardzo blisko jest las..... ale żeby robić fotki, musiałabym tam mieszkać...... może już niedługo......ale Tobie i tak nie dorównam, bo Twoje zdjęcia to mistrzostwo No, ale w końcu nie chodzi tylko o zdjęcia, ale o pomoc dla zwierzaczków
Agnieszko, wszędzie są ptaki i zwierzaki, mi czasami uda się coś uwiecznić na zdjęciach, ale Bogdzia , Ania asc i Marzenka to mistrzynie....bardzo lubię ich zdjęcia, wprowadzają życie do ogrodów i przypominają nam o tym, że powinniśmy pamiętać zimą, że ktoś potrzebuje naszej pomocy.
Ja staram się robić co mogę.... w blokach też czasami mam gości
Tu gdzie zygzaki płyty dojście do altanu też przydałoby się przełamać krzaczkami przechodzącymi z jednej strony na drugą.
Danusiu, przy okazji projektowania donicy z ławką i ciurkadełkiem napisałaś to zdanie powyżej i ono mi do dziś dnia nie daje spokoju Te krzaczki do przełamywania powinny być niskie czy wysokie, roślinki jednego rodzaju, czy różne? Ile takich mini rabatek tam widzisz? Czy przesadzić stamtąd tą niską morwę (to drzewko-soliter w kamiennym kwadraciku)? Bo ja przyznam się szczerze kompletnie nie mam pomysłu........ HEEELP bo spać przez toto nie mogę
Na mojej działce nie może zabraknąć słoneczników. Sieję je dla ptaszków, które gromadnie odwiedzają u schyłku lata moją działkę, oraz na kwiaty cięte, Okazuje się, że słoneczniki są bardzo trwałe jako kwiaty bukietowe.
Same teraz widzicie, jaką gęstwinę mam na działce. Hania ma rację; trudno taki ogród utrzymać w porządku, ale ja moim roślinom pozwalam " bujać", jak im się tylko podoba.