Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Moje małe królestwo 07:28, 25 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Tereniu, pięknie u ciebie się robi.
A róże od e- ma śliczne i cała reszta też.
Będzie super wspomnienie.
Wszystkiego dobrego dla was i bawcie się dobrze na kabarecie.

Dziękuję Iwonko
Ogródek Iwony II 22:29, 24 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Po południu było 35
A teraz napełnia my basen

Ale fajnie, ja mogę pod prysznic Odpoczywasz, mam nadzieję. Ja byłam oglądac róże w Powsinie
Kurcze, nie dzialają powiadomienia
Ogródek Iwony II 21:11, 24 cze 2016

Do góry
Po południu było 35
A teraz napełnia my basen
Ogród z pergolą 19:29, 24 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aniu, masz chyba za blisko agro pod spodem. I woda słabo przez nią przechodzi. Woda do tujki nie dociera.

Bogdzia napisał(a)
Iwonka ma racje za blisko agrowłóknina. Teraz przy tym obfitym deszczu pewnie sie im poprawi jesli nie za bardzo podeschły, ale jak deszcz mały to za mało wody dostają.Jak masz korę to agrowłóknina juz moze nie jest potrzebna.

Kochane na szczęście tuja odzyła, podciełam szmate jak radziłyście i poszło codziennie nawodnienie i dzielnie walczy myślę że gdyby miala paść to w te dwa tyg by juz uschła gdy nas nie było
Ogródek Iwony II 17:00, 24 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ale dziś mam gości na wątku masa.
Kawę parzę i na ławeczkę zapraszam

Wróciłam na chwilę do domu, zaraz lecę dalej, tylko patyki bukszpanom powtykam, jak Zawitka radzi.

Odpiszę później.
Na zewnątrz 32 stopnie. W domu fajne 24
Miłego dnia

Zimno u Was - u mnie 33,5 w cieniu Ale za to pod nosem mam SCC, gdzie klima hula na okrągło Mój drugi dom
Kolorowy ogród na piasku 16:32, 24 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Do takich wniosków też dochodzę: 3 kolory i wielość w jednym gatunku kieruje na dobrą drogę. Dziękuję za piękne zdjęcia.

3 kolory ale na danym odcinku. Nie w całym ogrodzie. U dużym ogrodzie może być wiele kolorów, tylko jeden spina drugi. Tyle teoria.

Vivo, potrzebuję informacji o 'Bobby Jamesie' - są lata kiedy nie kwitnie albo przemarznie niebezpiecznie? Nadaje się w nasze górskie strony?
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 14:25, 24 cze 2016

Do góry
No tak, w dzień za gorąco, a wieczorem zbyt mało czasu ...
Zatem czekamy ...
Ogrodowy song 13:51, 24 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
To nie dobrze z tą sypką ziemią.

Ups. Doczytałam o buksach... Pocięłam dziś 4. Teraz ja będę cieniować...

Róża zdecydowanie lepiej wygląda...stojąc sobie w cieniu, jeszcze w donicy
Ogródek Iwony II 13:41, 24 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Wróciłam na chwilę do domu, zaraz lecę dalej, tylko patyki bukszpanom powtykam, jak Zawitka radzi.

Odpiszę później.
Miłego dnia

To ja przycupnęłam na Twojej ławeczce-ale cicho szaaa-na chwilę tylko,bo w przerwie kawowej w pracy
Kolorowy ogród na piasku 12:27, 24 cze 2016

Do góry
Do takich wniosków też dochodzę: 3 kolory i wielość w jednym gatunku kieruje na dobrą drogę. Dziękuję za piękne zdjęcia.
Ogródek Iwony II 11:27, 24 cze 2016

Do góry

Odpiszę później.
Miłego dnia
Ogródek Iwony II 10:35, 24 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

A co to za cudo?
A te kule z drugiego planu?
Ogródek Iwony II 10:33, 24 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Reniu, chyba już nie. Coraz bardziej podoba mi się burgund pasujący do różowego i fioletu i niebieskiego.
Czerwony mniej towarzyski jest.
I dziś stwierdziłam, ze mój ogród przestał być gumowy. Muszę zacząć ograniczać gatunki Nie mam już gdzie sadzić, a tyle by się chciało

Reniu, dziś oglądałam krwawnik terakotta, który od ciebie siałam w marcu. Na rabacie będzie kwitnął.
Ciekawa jestem, czy zachowa kolor, jak u ciebie

No widzisz z tymi kolorami też mam zagwozdkę ... Jak siedzę sobie na tarasie to przy garażu widzę rabatę ze ŚŚ i tam kolorystyka fioletowo-różowa głównie więc OK, potem na prawo od niej ciągnie się szałwiowa więc różowo OK ... dalej na prawo niebiesko-fioletowa (lawenda + perowskia i szałwia fioletowa) też OK ale jak widzę w tle tych wszystkich rabat na brzozowej czerwono-pomarańczowe krwawniki to mi to nie pasuje jednak czyli nie jest OK
Chodzi mi po głowie żeby tam zrobić różowe nasadzenia Myślę o zwykłych różowych jeżówkach takich jak ma Ola czy Mała Mi a do nich coś niższego może różowe przetaczniki? Tylko czy przetaczniki powtarzają kwitnienie?

Trzymam kciuki żeby krwawnik był taki jak sobie wymarzyłaś?
Ogródek Iwony II 10:00, 24 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aniu, ja sama nie wiem, co ze mną nie tak... Lubię minimalizm, podoba mi się tak czysto, uporządkowane, a za chwilę robię kolorystyczny misz masz i też go lubię.
Moja Herbaciana rabatka zachwyca mnie. Choć dopiero kwitnie kilka kwiatków, to widzę potencjał tej rabaty:
Melice Ciliate, Ashram, Abraham Derby i szałwia. Niżej kocimiętka i bukszpany. Galiarda .

Dzień dobry przy kawce
...) )
...( (
(""""""")o
"""""""""
Dopiero dzisiaj mogę z czystym sumieniem pochodzić po Ogrodowisku z komentarzami, które od dawna mi się cisną "na usta" (bo na czytanie Ogrodowiska zawsze czas się znajdzie, ale na pisanie już niekoniecznie).
Iwonko, nie Ty jedna masz tak, że minimalizm cudny a u siebie nijak się ma do realizacji. Są miejsca, w których minimalizm wskazany. Najczęściej wiąże się to z układem ogrodu, stylem ogrodzenia, z tym, jak wygląda dom. Domku w całości nie widziałam, ale już samo ogrodzenie aż prosi się o kolor, obfitość i różnorodność. I jakby to wyglądało, gdybyś dyscyplinę zastosowała i 3 kulki na krzyż zostawiła, bo tak schludniej Poza tym to serce Ci podpowiada, że taki ten Twój ogród ma być...A jest śliczny. KOlor różyczki mój najbardziej ulubiony.

Oczywiście zwróciłam uwagę, to pełne maki u Ciebie. Od razu je zobaczyłam, jak tylko wstawiłaś. U mnie najpiękniejszy teraz dla nich moment. Za chwilę zaczną opadać i teoretycznie powinnam im łby poobrywać. Póki co, cieszę się ich widokiem. Twoje Iwonko inne troszkę. Maja duże płatki wierzchnie i drobniutkie w środku. Moje całe jednakowe. Chętnie kiedyś, przy okazji zaopiekowałabym się nasionkami, jeśli będziesz miała w nadmiarze. Oczywiście chętnych zapraszam po moje
Ogródek Iwony II 09:15, 24 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Iwonko Ależ Ty masz piękny zieloniutki trawnik
Mój ogród pod górkę... 07:14, 24 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Zawiązuj koniecznie
Ładne miejsce wybrałaś.
Buziak z rana

Zawiążę! Wybierając miejsce kierowałam się przede wszystkim odległością i ilością schodów przy wnoszeniu, żeby eM nie uszkodził mnie lub klona
Moja działka na Dębowym Lesie 07:09, 24 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Szałwie fajnie wypełniają przestrzeń między różami. I cieniują od dołu. Sama korzyść. I te kwiatostany wychodzące w górę jak świece. Jedyny minus, to cięcie spomiędzy kłójących piękności.

dokładnie, tak jak piszesz
róża Elmshorn
powojnik Etoile Violette i Pillu

Ogród na glinie 06:52, 24 cze 2016

Do góry
Małgoś, lubię twoje zestawienia kolorystyczne. Ładnie tworzysz.
Moja działka na Dębowym Lesie 06:48, 24 cze 2016

Do góry
Szałwie fajnie wypełniają przestrzeń między różami. I cieniują od dołu. Sama korzyść. I te kwiatostany wychodzące w górę jak świece. Jedyny minus, to cięcie spomiędzy kłójących piękności.
Bawarka 06:43, 24 cze 2016

Do góry
Kasiu, śliczne masz róże. Jaka jest twoja ulubiona?
Ja lubię te, co długo kwitną
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies