Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Typografia ogrodu 13:04, 05 lip 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

tak, mam sentyment do takich fotek.
Przy gabionach robota była duża i niewdzięczna, bo siatka i drut do łazcenia elementów ranił łapy, a kamienie były w big bagach z pyłek kamiennym- on właził w oczy, w nos i głębiej jeszcze.
Nie rozłażą się, nic im nie jest. ale gonimy tych co chcą po nich łazić.
Górna powierzchnia nie jest idealnie równa, ale mam to w nosie.

Nas robota kamiensta dopiero czeka.najpierw na plac i wglebnik a pozniej co rorsze na dojscie do domku ogrodnika no i omawiany zima trakt.bedzie tego sporo i bez ciezkiego sprzetu chyba sie nie obedzie.najbardziej widzialabym tak taki granitowy pisek.ale z uwagi na koszty chyba skonczy sie na mieszange granitu od 0 do kilku centymetrow.mamy niedaleko sklad materialow do budowy drog i ceny przyjazniejsze niz za "kamien ogrodowy"
Typografia ogrodu 13:04, 05 lip 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Previcur jest na dezynfekowanie gleby.moze spróbuj choc troche kosztuje.
Marto czeremcha do kominka brzmi poetycko
Mam jeszcze pytanieisalas chyba kiedys ze scinasz w sezonie seslerie jak jest brzydka.moja sadleriana ma teoszke suchych lisci w kepie i zastanawiam sie czy nie.odmlodzic jej cieciem...zaszkodziloby jej to myslisz?

nie znam sandleriany, ale ja bym zaryzykowała. Ale wcześniej łapka w rękawiczce spróbuj czy nie wyrwiesz tego suszu, nawet z częscią zielonych
Typografia ogrodu 12:53, 05 lip 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

może... nie ma tu dobrego rozwiązania.

wiem Marta...dzięki...
Typografia ogrodu 12:52, 05 lip 2016

Do góry
beta napisał(a)

czeremchą jeszcze nie paliłam
co do Gru to chyba go odkopię...moze w inne miejsce przesadzę na jakiś czas, bo na rabacie zaczyna straszyć...

może... nie ma tu dobrego rozwiązania.
Typografia ogrodu 12:51, 05 lip 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
fajnie miec takie fotki retro prawda? oby i moja dala rade w trzy/cztery lata.ma troche trudne miejsce bo pod drzewami owocowymi,ktore nie rosna od pieciu lat i sa karlami i juz mnie denerwuja.ale przynajmniej cienia lawendzie nie robia kiedys moze powstanie drugi symetryczny pas lawendy alr to wtedy gdy dzieci porzucą piaskownice.

Ale muslieliscie sie narobic przy tych gabionach.a nie rozlaza sie? Ja mam jeden udawany z siatki panela ogrodzeniowego,w srodku ma beton jedynie kamienie po bokach a u tak siatka sie powyginala

tak, mam sentyment do takich fotek.
Przy gabionach robota była duża i niewdzięczna, bo siatka i drut do łazcenia elementów ranił łapy, a kamienie były w big bagach z pyłek kamiennym- on właził w oczy, w nos i głębiej jeszcze.
Nie rozłażą się, nic im nie jest. ale gonimy tych co chcą po nich łazić.
Górna powierzchnia nie jest idealnie równa, ale mam to w nosie.
Typografia ogrodu 12:50, 05 lip 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

drewnienka inne- w tym sezonie mamy czeremchę- cudnowna, pachnąca rabarbarem.

czeremchą jeszcze nie paliłam
co do Gru to chyba go odkopię...moze w inne miejsce przesadzę na jakiś czas, bo na rabacie zaczyna straszyć...
Typografia ogrodu 12:48, 05 lip 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
a derwnienka te same czy onne.wypatrzyłas

drewnienka inne- w tym sezonie mamy czeremchę- cudnowna, pachnąca rabarbarem.
Typografia ogrodu 12:47, 05 lip 2016

Do góry
beta napisał(a)
chciałam zwrócić uwagę nie tyle na lawende co stale uzupełnioną drewutnię

Marta...z moim grujecznikiem żle

czytałam Beatko, ale nie umiem doradzić. Mój padł z powodu infekcji która się wdała po uszkodzeniu mrozowym. Wydaje mi się że u Ciebie cos się dzieje w korzeniach- objerzyj dobrze,szukaj dziur w ziemi, albo to jakiś grzyb- jesli by tak było to może pomoga w dobrym sklepie ogrodniczym doradzą czym pryskać. Ale może byc i tak że nie uratujesz go żadnym środkiem.
Typografia ogrodu 12:40, 05 lip 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

w 2012 w kwietniu- czekałam az przymrozki minął chyba ze 3 tygodnie

fajnie miec takie fotki retro prawda? oby i moja dala rade w trzy/cztery lata.ma troche trudne miejsce bo pod drzewami owocowymi,ktore nie rosna od pieciu lat i sa karlami i juz mnie denerwuja.ale przynajmniej cienia lawendzie nie robia kiedys moze powstanie drugi symetryczny pas lawendy alr to wtedy gdy dzieci porzucą piaskownice.

Ale muslieliscie sie narobic przy tych gabionach.a nie rozlaza sie? Ja mam jeden udawany z siatki panela ogrodzeniowego,w srodku ma beton jedynie kamienie po bokach a u tak siatka sie powyginala
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:38, 05 lip 2016

Do góry
świetne plany Asiu
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:35, 05 lip 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

ale to chcesz jedno na drugim połozyć- tzn obie częscie na sobie? nie wiem czy dobrze pamiętam jak żarna wygladają

Po zakupy kopareczką.. nieźle Asia!

Oba zarna podobno tworza jedno.to drugie jest mniejszej srednicy ale znacznie grubsze i ma stalowy trzpien na srodku.ono byloby nogą.na gorze polozylibysmy to wieksze ktore juz jest u nas,a w jego srodku bylaby niewielka misa ze stali z woda
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:19, 05 lip 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
to dlaczego sladu wizyty nie zostawiłas?
Kolo ma jeszcze druga czesc gruba na jakies 40 cm ale potrzeba koparki by je wydostac.jak sie uda beda rworzyly poidelko pewnie.tylko troche kwasiaka musze im dodac by zbyt rustykalnie nie wyszlo

A moze ktos zna metode czyszczenia piakowca gdy myjka cisnieniowe nie daje rady? Gosiu wybacz ze u Ciebie

ale to chcesz jedno na drugim połozyć- tzn obie częscie na sobie? nie wiem czy dobrze pamiętam jak żarna wygladają

Po zakupy kopareczką.. nieźle Asia!
Typografia ogrodu 12:17, 05 lip 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A jest slad wizyty
A kiedy sadzilas swoja lawende? U mnie tylko trzy rzedy wiec bedzie chyba ok.
Ja wykupilam wszystkie szesciopaki jakie byly.dokladnie tyle ile potrzebowałam

w 2012 w kwietniu- czekałam az przymrozki minął chyba ze 3 tygodnie

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:09, 05 lip 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
oj.. trzymam kciuki żeby dali radę.
ślinię się do Twojego koła -żarna, nie mogłam oderwać oczu jak zajrzałam dziś do Ciebie
to dlaczego sladu wizyty nie zostawiłas?
Kolo ma jeszcze druga czesc gruba na jakies 40 cm ale potrzeba koparki by je wydostac.jak sie uda beda rworzyly poidelko pewnie.tylko troche kwasiaka musze im dodac by zbyt rustykalnie nie wyszlo

A moze ktos zna metode czyszczenia piakowca gdy myjka cisnieniowe nie daje rady? Gosiu wybacz ze u Ciebie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:06, 05 lip 2016

Do góry
oj.. trzymam kciuki żeby dali radę.
ślinię się do Twojego koła -żarna, nie mogłam oderwać oczu jak zajrzałam dziś do Ciebie
Typografia ogrodu 12:04, 05 lip 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Magnolia u siebie ja rozsadzała właśnie przez zbyt gęste posadzenie. moja osiagnęła taki rozmizar w trzecim roku. ii ciagle mam wyrzuty, że za mało i tak ją tnę. tę nową będę kosic od początku bardziej

tak, rozsadzanie potem to wielka rewolucja i do tego kępy choruja cały seozn, więc lepiej rzadko sadzić, szczególnie jak więcej niz 1-2 rzędy, bo wtedy lawendy nie mają gdzie uciec na boki jak obok maja znów lawendę
Typografia ogrodu 12:00, 05 lip 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

zjawiskowy! Cudny!

Lawednowe pole za młodu przypomina mi moje sadzenie- ja kupowałam 6paki w Auchan i miałam cały wózek zawalony nimi. Aż pchać było trudno.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:57, 05 lip 2016

Do góry
Magnolia doniose rylko ze koryta jeszcze nie przyjechały.kilku chlopow nawet nimi nie drgnelo.probujemy za dwa tygodnie z ciezkim sprzetem.ale latwo nie bedzie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:56, 05 lip 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
tak, oczywiście, pytają. Czy Ty to rozumiesz?
nie rozumiem bo piekne drzewo z niej
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:55, 05 lip 2016

Do góry
tak, oczywiście, pytają. Czy Ty to rozumiesz?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies