Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 13:15, 08 wrz 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
jak łaka bylinowo trawiasta to moim zdaniem trzcinniki, rozchodniki - matrona - pięknę są a ile na nich owadów ( niesamowicie to wygląda ) pervoskia - też fajnie by wyglądała no i oczywiście jeżówki jeżówki magnus są śliczne mają ogromne kwiaty
nad wrzosowiskiem się zastanów - dużo osób je miało i polikwidowali w tym ja

Mam tyle roślin i traw, że aż się zastanawiam jak ja to upchnę, ale rabata jest duża więc może pomieści.
Z traw proso i trzcinniki Overdam, sesleria Nitida, stipa. Z bylin jeżówki te zwykłe, szałwie, rozchodniki, lawenda, ostróżki, naparstnice, mikołajki, przegorzany.

Może z czasem właśnie taki los spotka to wrzosowisko, na razie się skupiam na innych miejscach, a póki jeszcze jest ładne to niech będzie.
Tu ma być ogród :) 13:12, 08 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

kupiłam co nieco, ale tym razem skromnie
to tak jak ja.a właściwie mj M tym razem wysłany
Fajnie że się spotkamy bo Warszawy wam zazdroscilam
Tu ma być ogród :) 13:12, 08 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

a Ty się chyba jeszcze nie ujawniłaś, że jedziesz, bo nie wiedziałam?
Ale na pewno nie sama, bo coś mnie słuchy dochodzą, że Śląska ekipa ma być spora i w końcu to lepiej zorganizować się wspólnie i koszty podzielić.
nie ma watku wojsawicowego to nie pisałam i pewności jeszcze nie mam
Od nowa ... na przekór wszystkim 13:10, 08 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
jessssu jak ja się wszelkich gryzoni boję, wrzeszczę na ich widok, że aż sama się dziwię, że one ze strachu jakiego zawału nie dostają

Wlazłam na tą gazetkę i pełna podziwu jestem, że Ty tam te Karatawskie rozpoznałaś
a bo mam przed oczami papierową i doczytałam że to Ivory Queen no i po liściach widzę
Tu ma być ogród :) 13:08, 08 wrz 2016

Do góry
siakowa napisał(a)

buuuu i przyjdzie mi samej taki kawał jechać

a Ty się chyba jeszcze nie ujawniłaś, że jedziesz, bo nie wiedziałam?
Ale na pewno nie sama, bo coś mnie słuchy dochodzą, że Śląska ekipa ma być spora i w końcu to lepiej zorganizować się wspólnie i koszty podzielić.
Tu ma być ogród :) 13:05, 08 wrz 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Kupiłas dziś? Wiesz co

kupiłam co nieco, ale tym razem skromnie
Tu ma być ogród :) 13:05, 08 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

wkręcam go właśnie w Wojsławice, na razie wstępnie wyjazd zatwierdzony

Szykuję taką wielką rabatę za wrzosowiskiem, a przed żywopłotem grabowym - to jest ta częśc ogrodu co do tej pory była chwastowiskiem. Aktualnie walczę tam z chwastami, a jak już skończę to wkleję fotki, bo chcę żebyście mi coś doradzili, generalnie to ma być taka łąka bylinowo-trawiasta w stylu Oudolfa.

buuuu i przyjdzie mi samej taki kawał jechać
Tu ma być ogród :) 13:04, 08 wrz 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Powiedz M że jedynym facetem na pewno nie będzie

rozważamy opcję, że on mnie tam podrzuci a sam z Mileną pojadą do zoo.
Od nowa ... na przekór wszystkim 13:02, 08 wrz 2016

Do góry
jessssu jak ja się wszelkich gryzoni boję, wrzeszczę na ich widok, że aż sama się dziwię, że one ze strachu jakiego zawału nie dostają

Wlazłam na tą gazetkę i pełna podziwu jestem, że Ty tam te Karatawskie rozpoznałaś
Tu ma być ogród :) 12:56, 08 wrz 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Nie narzekam

Suuuper, że Ci się J "wkręcił" ... musisz częściej na takie spotkania go zabierać A gdzie będzie to proso? Pokażesz zdjęcia?

wkręcam go właśnie w Wojsławice, na razie wstępnie wyjazd zatwierdzony

Szykuję taką wielką rabatę za wrzosowiskiem, a przed żywopłotem grabowym - to jest ta częśc ogrodu co do tej pory była chwastowiskiem. Aktualnie walczę tam z chwastami, a jak już skończę to wkleję fotki, bo chcę żebyście mi coś doradzili, generalnie to ma być taka łąka bylinowo-trawiasta w stylu Oudolfa.
Ogród z pergolą 12:54, 08 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ja się w zeszłym roku na czosnki tak rzuciłam, w tym z kolei na tulipany i hiacynty Woodstock wzięłam.

ja jestem średnią fanką tulipanów. u Was w ogrodach piękne ale jakoś nie czuję bazy. krokusy bym jeszcze chciała..
Ogród z pergolą 12:45, 08 wrz 2016

Do góry
ja się w zeszłym roku na czosnki tak rzuciłam, w tym z kolei na tulipany i hiacynty Woodstock wzięłam.
Tu ma być ogród :) 12:40, 08 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

będzie na nowe roślinki,a taki eM to skarb

Mój dziś znowu w Wa-wie, tak mu się to proso spodobało co kupiłam na ZtŻ, że stwierdził, że ma tą szkółkę po drodze i mógłby pojechać dokupić więcej, normalnie go nie poznaję

Nie narzekam

Suuuper, że Ci się J "wkręcił" ... musisz częściej na takie spotkania go zabierać A gdzie będzie to proso? Pokażesz zdjęcia?
Tu ma być ogród :) 12:36, 08 wrz 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Karminowe wrzosy Athene wszystkie 15 sztuk u mnie nie przetrwały zimy. Szkoda, że one tak krótko kwitną wrzesień / październik. Piękne się prezentują

Możliwe, że to właśnie ta odmiana, one dosyć wczesne są, ja je mam od jesieni 2014, na razie sobie radzą.
Ponoć najlepsze są odmiany pączkowe, bardzo długo ładnie wyglądają.
Tu ma być ogród :) 12:31, 08 wrz 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Śliczne kolorowe, energetyczne wrzosowisko

teraz to miejsce faktycznie przyciąga wzrok, muszę jeszcze pomyśleć o jakichś udoskonaleniach żeby przez resztę roku też tam było ładnie, to tam świdośliwy chcę upchnąć.
Tu ma być ogród :) 12:28, 08 wrz 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

I tak sie cieszę, że tylko parę wrzosów wypadło ... robiliśmy wszystko sami więc mamy spore oszczędności ... ach ten mój eM złota rączka

będzie na nowe roślinki,a taki eM to skarb

Mój dziś znowu w Wa-wie, tak mu się to proso spodobało co kupiłam na ZtŻ, że stwierdził, że ma tą szkółkę po drodze i mógłby pojechać dokupić więcej, normalnie go nie poznaję
Tu ma być ogród :) 12:26, 08 wrz 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Tak, ja o nim myślę od czasu jak magnolia pokazała go u siebie

ja o Krzyśkach odkąd u Gosi zobaczyłam na żywo
Tu ma być ogród :) 12:25, 08 wrz 2016

Do góry
iwka napisał(a)
a to Renia, już mi się pomieszało, w Lidlu mają być

U Ani chyba wyczytałam, że Ty już namiary na kolejną dostawę podałaś, a ja dopiero co z zakupów wróciłam
Właśnie gazetkę przejrzałam
Tu ma być ogród :) 12:21, 08 wrz 2016

Do góry
iwka napisał(a)
jak tu nie kochać koloru, pięknie nie umiem hodować wrzosów, bardzo mnie to smuci

ja się jednak przed róznorodnością kolorystyczną nie umiem obronić, w zeszłym roku głównie w biel i zielony szłam, teraz dokupuję różne odcienie różowych tulipanów, hiacyntów, itp.

Może masz odczyn ziemi niekorzystny dla nich? bo ja poza cięciem i jakimś jednym opryskiem w roku na grzyba nic przy nich nie robię.
Tu ma być ogród :) 12:21, 08 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

jak Cię znam to na ich miejsce coś fajnego wskoczy zaraz, choć oczywiście każdej rośliny szkoda, a szczególnie o tej porze roku kiedy powinny być najpiękniejsze.

I tak sie cieszę, że tylko parę wrzosów wypadło ... robiliśmy wszystko sami więc mamy spore oszczędności ... ach ten mój eM złota rączka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies