Nie wykonałem niestety dzisiaj wszystkiego co zaplanowałem. Ale pomalutku "jadę z koksem" do przodu. Rabatka pod świerkiem wykonana (nawet wsadziłem 3 hosty moje - tylko na przechowanie bo docelowo mają być biało obrzeżone ). Promień tego koła niepełnego wynosi 1,5 m od pnia . Pochwalcie mnie że ładnie zrobione .
Wczoraj posadziłam zakupione żurawki, a dzisiaj wysadziłam część mieczyków, na jutro jeszcze pozostało 60 cebulek. Chwasty walą na potęgę, że trzeba uwijać się z pieleniem
Hiacynty zaczynają przekwitać, ale tulipany i żonkile nadal cieszą oczy
Zaczynają też kwitnąć sady wszędzie robi się biało
W ubiegłym roku przesadziłam wszystkie w inne - stałe miejsce , a teraz nie mogę doczekać się ich kwitnienia . Ażeby podkreślić ich urodę kupiłam w zeszłym roku oświetlenie solarne i rozwiesiłam je na wyższych azaliach Teraz czekam , aż rozwiną się kwiaty i "oczami wyobraźni" już widzę pięknie i tajemniczo rozświetlone krzewy
- typowe ogrodowe szaleństwa
Marysiu, pozwoliłam sobie wrócić dziś na pierwsze strony Twojego ogrodu i delektowałam się widokami azalii w mocnych kolorach. Pięknie u Ciebie. Czy już kwitną azalie?
Danusiu , azalie jeszcze nie kwitną , ale pąki mają "nabrzmiałe" szczególnie te "miniaturki"