Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wilczy ogród 21:42, 30 paź 2021

Do góry
Mary napisał(a)
Czy to bez Golden Tower czy jakiś klon palmowy?

Mary tak ,to bez golden Tower

jutro zaczynam wycinki ,stąd ogrom fotek

Wilczy ogród 21:41, 30 paź 2021

Do góry
Mary napisał(a)

Przepiękny ogród. Zazdroszczę tego jesiennego słońca bardzo. I widoków na góry.
Czy to cisy pospolite? Co ile są posadzone i jak dłużgo je masz?

Mary Witaj u mnie

cieszę się ,że Ci się u mnie podoba -po cichutku pozaglądałam do Ciebie i jesienią bardziej się zapoznam też masz pięknie

Cisy to hicksii -mam je 4 lata -sadzone co 50 cm
te przy klonach przycinam co roku na krótko i jak narazie są ładne -pomimo ,że nie jest to odmiana na niskie żywopłotki
Wilczy ogród 21:37, 30 paź 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Dziękuję. Tak drobna, że nie widać, ale tak wyczułam

U nas tak wieje, że głowę urywa. Liście wszędzie gdzie tylko mogą dolecieć.

Miłej soboty i niedzieli.

Elu
przepraszam ,że dopiero teraz odpisuję .....ale ten czas wolny jakoś mi za szybko umyka
u nas też już drzewa w większości bez liści ....pocykałam mnóstwo fotek ,bo od jutra zaczynam wycinki na rabatach -przede wszystkim będę wycinać brzydkie byliny -mam tego tak dużo ,że wolę sobie troszkę umniejszyć pracy na wiosnę

Wilczy ogród 21:34, 30 paź 2021

Do góry
Basieksp napisał(a)

Mieliśmy to samo z Dianą, nasz poprzedni piesio, wszędzie sobie dziury kopała, nawet na panelach w salonie, robiła sobie gniazdo, a jak dorwała jakiegoś pluszaka to jak szczeniaka go traktowała, poza tym nic jej nie było, Aza narazie też nie jest wysterylizowana, ale ją jeszcze można, no ale ... cały czas się zastanawiamy

Basiu moją też jeszcze można ,ale przez 6 lat tego nie zrobiłam ,to teraz już się boję -wiem ,że to prosty zabieg .....ale i tak się boję -na szczęście ten jej stan trwa krótko -tym razem nawet obyło się bez kropelek -jak jestem z nią często na ogrodzie ,to szybko zapomina o matkowaniu

Ptasi gaj 21:16, 30 paź 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Liście Red Sunset,

To zdjęcie jest niesamowite !
Migawki z ogródka 20:38, 30 paź 2021

Do góry

A to ubiegłoroczna chryzantema z akcji charytatywnej z trzech przezimowały mi dwie.
Migawki z ogródka 20:35, 30 paź 2021

Do góry
Przedziwny Ogród 20:32, 30 paź 2021

Do góry
Stroik na grób dla moich bliskich...

Migawki z ogródka 20:28, 30 paź 2021

Do góry
Gosiu

A ktoś jeszcze zmienia????

Dziś się złachałam. Ale połowa truskawek posadzona. Tzn połowa miejsca na truskawki obsadzona. Bo sadzonek mam na trzy razy tyle chyba. Ale nie zrobię połowy warzywnika w samych truskawkach Za rok będę miała jeszcze trochę miejsca dla nich, to dosadzę.

Jutro kończymy ze skrzyniami.

Nowa rabata, po moreli.

I od drugiej strony.
Ogród Małej Mi 2017 20:21, 30 paź 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Aniu, ślicznie u Ciebie w jesiennych kolorach . Zakątek z oczkiem i ławką jest super .
Piękną masz też parocję, też ostatnio nabyłam .

Miałabym małą prośbę, bo wiem, że masz klona crimson sentry, dość dużego już (nawet można napisać, że ogromnego ). Czy mogłabym prosić o aktualne zdjęcie?

jak nie zaponę to zrobię, jest ogromny i za ogromny. Chyba go nawet teraz przytniemy. Zdominował cała okolicę. Niestety ma mączniaka i się ładnie nie wybarwił Ale postaram sie nie zapomnieć.

Tu widać go w tle za domem i molinią.
Działka prawie w Borach Tucholskich 20:19, 30 paź 2021

Do góry

Ta fotka bardzo mi się podoba, taka niby zwykła szyszki
Ogród prawie wymarzony … 20:18, 30 paź 2021

Do góry
Mirka napisał(a)

Jakie piękne koraliki ma ta kalina . Czy ona ma takie płaskie kwiatostany jak kwitnie czy kulki?

A tu z kulkami
April podbija las... 20:14, 30 paź 2021

Do góry
April napisał(a)

Nie pamiętam który miskant, jest jak wata cukrowa. Spuszony, niesamowicie wygląda na żywo. Zdjęciem nie jestem w stanie tego oddać

A to nie jest przypadkiem Miskant memory?
Ogród prawie wymarzony … 20:12, 30 paź 2021

Do góry
olciamanolcia napisał(a)

Tak wygląda wiosną

O jej jaką masz już dużą tę Kaline
Koraliki ma fajoskie pewnie ptaszki na posiłek przylatują?
Ogród prawie wymarzony … 20:02, 30 paź 2021

Do góry
Mirka napisał(a)

Jakie piękne koraliki ma ta kalina . Czy ona ma takie płaskie kwiatostany jak kwitnie czy kulki?

Tak wygląda wiosną
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 19:02, 30 paź 2021

Do góry
Rumianka napisał(a)
Asiu, Twoje trawy z pięknymi kłosami, a moje w tym roku mają tylko czuprynki, ale bez kłosów...nie wiem czemu. Zakwitł jedynie miskant Memory

Memory jest boski u mnie też nie wszystkie trawy zakwitły, ale ja w tym roku zaniedbałam ogród. Wszystko dostawało tylko pić, nic do jedzenia w pewnym momencie nawet trawnik do kolan wybujał

Zdjęcia dla osób o mocnych nerwach
Zieleń, drewno i antracyt 18:36, 30 paź 2021

Do góry
April napisał(a)
Widzę że fajna pogoda ciebie też doładowała energią do działania. Sadzenie róż, uff, ciężka praca. Ja się z róż wyleczyłam, niestety, nie na moje warunki. Ale też jedną muszę przesadzić. Może jutro pójdę w twoje ślady

Ja już zakończyłam "zabawę" z różami na ten rok. Pogoda rzeczywiście jest super do prac ogrodowych, chociaż dzisiaj wykorzystałam ją głównie do mycia okien

Planowałam zabierać się powoli za szklarnię, ale jeszcze mi szkoda, bo nadal zbieram plony. Ciekawe jak długo pomidory będą dojrzewać

Paeonia - Piwonia 18:36, 30 paź 2021

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Jedyny słuszny kolor (powyżej )

ja mimo wszystko wolę ostrzejsze kolory (i góry wysokie i ....)
NN
.
To jest Karl Rosenfield.
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 18:30, 30 paź 2021

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Tak niby miała dokumentować skrzętnie wszystko, a fotek nie mogę znaleźć wszystkich. Ale parę zestawień mogę zrobić.

Świetnie wyglądają u Ciebie te betony, konsekwencje widać
Doświadczalnia bylinowo-różana 18:08, 30 paź 2021

Do góry
Anda napisał(a)
Chryzantema, kiedys przez pare lat w donicy. Po przesadzeniu do gruntu coraz wieksza i piekniejsza Na ostatniej osmial.

Świetne fotki, bardzo fajnie u Ciebie Ewa, naturalnie i swobodnie A kolor tej chryzantemy bardzo energetyczny...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies