A mianowicie Danusiu moje pytanie jest następujące
-> chciałbym wykonać taką dróżkę z kamieni ze schodów do wejścia do garażu wzdłuż tego brzydkiego skrawka granicznego sąsiada .... Co mi będzie do tego potrzebne? i gdzie to jak co dostać...
Cały trójkat jest z bukszpanu, byłoby nawiązanie do rombu, rewelacja wg mnie a na brzegu tutaj mam begonię wiecznie kwitnącą, ale można posadzić coś innego.
Na pniu jest laurowiśnia
Rudbekie, to jedne z bardziej niezawodnych roślin. Wieloletnie to: Rudbekia błyskotliwa (Rudbeckia Fulgida), Rudbekia lśniąca (R. Nitida), Rudbekia naga (R.Laciniata).
Rudbekie kwitną bardzo długo i jeśli posadzimy różne gatunki, to będą nas cieszyć swymi kwiatami od czerwca aż do pierwszych przymrozków.
Naturalna reprodukcja Parque Museo La Venta.
Pokazana jest sceneria dawnego olmeckiego ośrodka.
Pośrodku piętrzy się piramida pokryta trawą.
Ciekawostką są trzy dwumetrowe głowy - było ich więcej ,ale zostały zabrane do muzeów w Mexico City i w Villahermosie.
Mam dwie, dość wiekowe. Mają ponad 20 lat. Kwitną prawie na okrągło. Rozmnożyć ją łatwo przez zdrewniałe sadzonki. W ten sposób otrzymałam dwie nowe,które podarowałam córce i bliskiej znajomej. Hoja nie lubi przesadzania, zbytniego nawożenia i nadmiaru wody