Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Dla odmiany czas na zmiany... 12:07, 07 cze 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
pięknie Beatko.
Wszystko bujne że hej i takie dopieszczone.
Polubiliście się z żelaźniakiem?

...dziekuję, dziękuję , dziękuję
Żelażniak mnie uwodzi z dnia na dzień coraz bardziej....przestałam o niego przesadnie dbać...gdzieś czytałam jak ktoś doradzał żeby dać mu spokój
Marto a jak wizyta u fryzjera?...ten różowy nadal aktualny?
Dla odmiany czas na zmiany... 12:00, 07 cze 2016

Do góry
pięknie Beatko.
Wszystko bujne że hej i takie dopieszczone.
Polubiliście się z żelaźniakiem?
Dla odmiany czas na zmiany... 11:32, 07 cze 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

u mnie 90 % martwych po tej zimie. A mam je juz ze 4 lata i nigdy rzadna nie wymarzła. Idź dom jednej ładnej pani z forum, może się jej posiały... e, ona za porządna, siewki wypeliła pewnie.
U mnie mem teraz z 50- 70 szt młodych siewek- mają już z 5 cm

Juz musi być widać młode przyrosty na bank- one maja inny kolor, bardziej oliwkowy i nie wychodza po pociagnięciu.
w razie czego wyslę Ci siewki , tylko chyba jesienią ( chyba że teraz, chłodno ma być kilka dni)

dzięki Marto...moje chyba jednak nie żyja...kilka dni temu wyciągnełam z nich całe pełniutkie wiadro...gdybym tak ciągnęła dalej to na 100% rabatę bym miała łysą

KasiaWB napisał(a)
cześć Beatko, ale zmiany u Ciebie pięknie realizujesz ogród
Serdecznie pozdrawiam
p.s. przywrotnik najlepiej na słońcu i nie podlewać za często oczywiście jak świeżo posadzony to podlewać ) zresztą jak brakuje mu wody to pokazuje

witaj Kasiu
dziękuje za miłe słowa...staram sie jak mogę...choć niejednokrotnie mam wrażenie, ze mogłabym sie postarać bardziej

martaibartek napisał(a)

Beatko wszystko ok. Plan płot wykonany (zostały jakieś pierdółki do wykończenia), ogród szaleje, perowskia nie żyje

Postaram się niebawem sklecić jakiegoś posta na bloga

Marta...czekam...ciekawa jestem wszystkiego

monitka napisał(a)
Beata chyba mnie myślami ściągnęłaś
Podglądałam trochę z ukrycia i trafiłam na Twój zabójczy taras! Świetne meble zarówno te kupione i te robione. Sama nie wiem które fajniejsze

hejka...oj...dawno Cię nie było skoro taras chwalisz...meble faktycznie tegoroczny zakup...buziaczki...aha....przesadziłam Twoje zawilce do bukszpanów...myślisz, że to dobre połączenie?

ren133 napisał(a)

Bardzo fajna ta inspirka I znowu zaczynam mysleć gdzie by coś takiego u siebie upchnąć ech ...

Pozdrawiam Beatko

to prawda...fajna...dzięki Marta...teraz tylko pomyslec jak to zrobić

Magda70 napisał(a)
Beata...ja mam mnóstwo siewek carexów brązowych i zielonych FC...ale musisz do jesieni poczekać. Teraz ich nie ruszę bo za małe.

Magda....poczekam...trzymaj
W Gąszczu u Tess 09:50, 07 cze 2016

Do góry
powojnikowe szaleństwo!
Ale masz busz.
I świetne zestawienia kolorów, kształtów, faktur- super jest Czarownico!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:36, 07 cze 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
a jak wysokie rosna te czosnki?

w tym roku ok 60 cm, kiedys miałam wyższe w innym miejscu- dobre 70 cm
Anna i Ogród 22:11, 06 cze 2016

Do góry
Roczna magnolia Siebolda ma 6 pąków kwiatowych i zaczyna kwitnąć

dokupiłam dwie hortensje Vanille Fraise na "słoneczną 2"

i żurawkę w cień do rozdzielenia

Makowo na Kociewiu 21:49, 06 cze 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Ja poproszę o tłumaczenie - co to jest OW i HT?
Kasiu, najlepiej by było, żebyś przyjechała do mnie i zobaczyła na żywo moją Genie. Moja też ma jasne listki, ale druga magnolia też, więc wydaje mi się, że wszystko jest w porządku. Niepotrzebnie się zamartwiasz.
Wczoraj zobaczyłam na Gienie dwa otwierające się pąki kwiatowe Jakieś spóźnialskie

OW - to octan Wapnia, HT - Herbatka tymiankowa
do poczytania tutaj
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4623-herbicydy?page=4
moja Genia jest zółta jakby miała żółtaczkę w tamtym roku była mniej żółta właściwie zrobiła się zielona - nie wiem co mam robić
A jwiatki na Genie cieszą
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:52, 06 cze 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
dla mnie siewki czosnków to mikro szypiorki- okrągłe w przekroju, czasem z nasionkiem na czubku. Sieje się większosć, tylko Krzysiów chyba nie widziałam. Ale ja nie mam do nich cierpliwości.

czarne czochy dla Pani M i jej maleńkiego klona (nie są pomylone):

a jak wysokie rosna te czosnki?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:00, 06 cze 2016

Do góry
dla mnie siewki czosnków to mikro szypiorki- okrągłe w przekroju, czasem z nasionkiem na czubku. Sieje się większosć, tylko Krzysiów chyba nie widziałam. Ale ja nie mam do nich cierpliwości.

czarne czochy dla Pani M i jej maleńkiego klona (nie są pomylone):

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:57, 06 cze 2016

Do góry
ja też powtórzę za wszystkimi- cudnie macie!
Pięknie że oczy bolą.
Pomyślałam ż musisz chyba podmienić wizytówkę, bo co chwila zdjęcia ładniejsze- i same ujęcia i to co na nich bardziej dojrzałę.
Nawet drzewa już widać, wyłażą z tłumu.
I łany obiedki, jarzmianek- są mega- tłuste i gęste.
Piękne.
Anna i Ogród 12:59, 06 cze 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)

Dzięki, ale to trudna rabata bo prawie cały dzień w słońcu i w przeciągu. Częściowo ją dom osłania od wiatru więc tam rośnie magnolia. Poza tym jest szeroka więc podzieliłam ją na trzy mniejsze rabaty pomiędzy którymi będzie można chodzić. Może nawet uda mi się białą ławeczkę tam wcisnąć.

Biała ławeczka pięknie by grała
"W kolorze blue" 11:35, 06 cze 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
dziewczyny, u Gosi nie da się na powaznie. nawet z kremacji u niej trzeba lać.
Ensatko miła a nie żółkną Ci już te badyle tulipkowe?- może juz je można urżnąć jak żółte?

Rolnik szuka żony...- rozmarzyłam się... mnie by sie żona przydała ( nie, żebym męża nie lubiła mieć. Ale wiecie- obiad na stole, uprane, kibel umyty, deska opuszczona, marchewka opielona)

Jak same nie wychodzą a żółte już są to można ciąć?
Anulajda w raju 06:36, 06 cze 2016

Do góry
zszywka napisał(a)
Aniu a czy ta róża Gartentraume pachnie? Robi wrażenie

Pięknie u ciebie Wiąsną tulipany i magnolia, teraz róże- magia

Moja bidulka Soul coraz ładniejsza, a Bonica wypuściła pierwszy pączek! Bardzo się cieszę z tego powodu

Pachnie pięknie
Makowo na Kociewiu 06:25, 06 cze 2016

Do góry
Ja poproszę o tłumaczenie - co to jest OW i HT?
Kasiu, najlepiej by było, żebyś przyjechała do mnie i zobaczyła na żywo moją Genie. Moja też ma jasne listki, ale druga magnolia też, więc wydaje mi się, że wszystko jest w porządku. Niepotrzebnie się zamartwiasz.
Wczoraj zobaczyłam na Gienie dwa otwierające się pąki kwiatowe Jakieś spóźnialskie
Anulajda w raju 00:32, 06 cze 2016

Do góry
Aniu a czy ta róża Gartentraume pachnie? Robi wrażenie

Pięknie u ciebie Wiąsną tulipany i magnolia, teraz róże- magia

Moja bidulka Soul coraz ładniejsza, a Bonica wypuściła pierwszy pączek! Bardzo się cieszę z tego powodu
Lek na całe zło czyli mój ogród 23:54, 05 cze 2016

Do góry
Zakwitła magnolia sieboldi - drugi ra z w ciągu siedmiu lat.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:22, 05 cze 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

te drewienka na chwilę bo M podlewał wcześniej, więc położył chłopakom, żeby nie stratowali trawy

Marta,

masz piękny ogród, zakątek z hamakiem miodzio zazdroszczę

grab rewelacja , chyba sobie taki sprawię
Nasz przydomowy ogródek 19:56, 03 cze 2016

Do góry
Haniu trzeba się cieszyć bo u nas będzie minimum tydzień bez deszczu.

Violu no to czekam na wieści co tam zwojowałaś.

Mirko nie wywalaj jej. Krzewiaste piwonie podobno żyją 500 lat! Niech chociaż przetrwa jedno pokolenie.

Irenko padła ci magnolia?

Gosiu dzięki. Chyba będzie miły bo zapowiadają pogodę.

Wszyscy się chwalą - pochwalę się i ja. Wykluły się pierwsze egzemplarze.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:03, 03 cze 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

a przeciez masz cudny ogród.
dzięki

Jeszcze nie mam, ale mam nadzieję, że kiedyś będzie tak i u mnie Na razie dużo podglądam...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:48, 03 cze 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
dziewczyny -dowlokłam się do swego krzesełka przed kompem po kolejnym poranku w akademii medycznej z Ziółkiem moim i jego szczeną , po drodze zeżarła mnie frustracja dotyczącą koloru włosów ( znacie to?- dywagacje myślowe przed fryzjerem- zaufać jemu czy sobie... każda opcja niebezpieczna).
A tu czeka mnie tyle miłych wpisów, tyle ciepłych słów.
Bardzo Wam dziękuję, za każde westchnienie i spojrzenie.

myślę, że jednak sobie lepiej zaufać i najwyżej mieć potem pretensje do siebie niż do fryzjera
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies