Szorowanie pod przysznicem było?
U mnie wczoraj ogród pięknie pachniał tymiankiem i oreagano
Niestety jak na złość deszcz w nocy padał...
Oczywiscie z deszczu się cieszę ale nie mógł dzień wcześniej albo pozniej padać? Muszę Walerka zapytać czy należy oprysk powtórzyć?
Dziękuję za pochwałę warzywniaczka Polinko
Korę sypałam na rabaty jak miałam świeżo założony ogród i prawie same iglaki. Teraz mam sporo bylin i róż, ciągle coś przesadzam więc musiałabym ciągle ją dosypywać. Nie wszystkie rośliny lubią korę więc ostatecznie zdecydowałam z niej zrezygnować.
Korę mam tylko w jednej części ogrodu gdzie rosną szmaragdy.
tu bym trochę podyskutowała z Mazanem odnośnie wyłącznego związku patogenów z zamieraniem traw i carexów.
Dam przykład z własnego "podwórka", a raczej jednej rabaty - wszystkie carexy i miskanty, które zimowały na zacienionych i osłoniętych od wiatrów miejscach na rabacie przeżyły bez szwanku, nawet carex Everillo. Natomiast te kępki, które chociaż trochę były wysunięte i narażone na słonce i wiatr padły.
W pierwszej kolejności padły te, które w marcu ruszyły z wegetacją. Potem przyszedł kwiecień, mrozy i trawy które weszły w fazę wegetacji nie dały rady. Wykopałam, korzenie były zdrowe, a serce rozety przemarznięte
Pewnie miałaś w słonecznym miejscu postawiona? Przy tych temperaturach jak obecnie wszystko możliwe,że już gotowa
Jak wszystkie farfocle opadły na dno,skończyła budować i jest bardzo ciemna to znak, że jest gotowa tylko pamiętaj o rozgoryczenie 1:10!
Te od Reni też miały być Grazziela KF nie planowałam ale piękne są i bardzo je lubię.
U mnie podlewanie gnojówką też na tapecie stoi już gotowa. Niby ma nie padać przez parę dni to będę lać