wow ale się nam zebrało dawno takiego opitolu nie dostałam
dobrze ze nie brnęłyśmy w te 140 kostek
Iwona już rozumiem. a jak duże według Ciebie powinny być te kostki?
przyjmijmy że rabata jest 7,5 szeroka i 6m głęboka(odliczyłam opaskę)
a co z lewą stroną? tam gdzie kostki?tak jak tu?
chorera a tak pieknie mi się to w głowie jawiło...uhh...podpaliłam się. tak spojnie by było..
pasy też fajne (choćchyba juz mniej ale ta strona ze skarpami nie fika mi cały czas nooo
no właśnie mi tez wyszło 30 kwadratów 1,2 x1,2
ile cisów liczyc na kwadrat? Anula i Kamila slusznie pomyslały..jak ja tam cholera to dotne.....
i właśnie jak w poziomie to wyjdzie :/
chryste...
no jak podzieliłam rabate na kwadraty 60x60 to wyszło mi ich 140
ale 1,5 na 1,5 to mi za dużo...
zaraz polece zmierzyć co do centymetra i wstawie w paint
No jak nie jak tak?
60x60 to za mało - wyjdzie za dużo kwadratów i będzie naćkane.
Tutaj mi wyszły kwadraty o boku niecałe 1,5 metra. Duże. Ale w jednym rzędzie wychodzi 5 kwadratów, czyli akurat w sam raz.
Nie udało mi się dobrze wyrysować wysokości, ale widać, że 15 kwadratów jest w sam raz. Zwłaszcza jeśli do środka chcesz dać te nieszczęsne trzmieliny szczepione
Wiem ale nie mam pomysłu jak to zmienić. Chyba żeby zrobić jak na poprzednim rysunku; dać te obeliski z tyłu, a pasy po prostu przedłużone. Wtedy wyjdzie pas buksów "wcięty" w taras.
Asia bo ja Ci jeszcze nie odpisalam w kwestii obelisków. generalnie na tych rabatach środkowych co Ania Makao wymysliła planowałam własnie róże na obeliskach i teoretycznie bym mogla je np w przyszłym roku tam przenieść...tylko czy ja będę potrafiła przesadzić róże pnące???
raczej trawy nie byliny
w wersji z blokami wiadomo pas róż, pas traw
a w wersji szachownicy może jedna róza między kostki w następnej trawy potem (tylko własnie niewiem jakby mozna to rozrzucić) gdy kostki zaczna się rozsuwać to 2 róże w wiekszą przestrzeń...
tak głośno myslę :/