Widzę, że jeszcze o smrodach rozmawiamyNo ja poczekam na moje dziewicze lanie-zobaczę, czy wkurzę sąsiadów
A ja już mam dosyć skrzypu na ogrodzie. Nie chcesz sobie poplewić ?
znalazłam fajne zdjęcie grzebiąc w archiwum wątku Mam pytanko czy masz może aktualną fotę tej rabaty, jak wygląda w maju ?? Czy nic nie dzieje sie bukszpanom jak hortensję na nich sie pokładają ?? podoba mi sie to zestawienie bardzo
i mnie zapach zwabił macham ciepło Paulinko
Witaj! Trafiłam tu za sprawą gnojówki - po zapachu szłam Piękny masz ogród i tyle tu ciekawych wypowiedzi, więc będę zaglądać. A i u mnie gnojówka pierwszy raz nastawiona
To niesamowite jak czlowiek się przyzwyczaja do smrodu gnojówki. Podlewając czułam, że śmierdzi. Współczułam sąsiadom. Ale jakoś w miarę dało się przeżyć. Nagle z tarasu słyszę męża, który wyszedł na chwilkę, "Rany, co tak przeraźliwie cuchnie!"...
Pamiętacie moje stare meble? Podziałałam Tikkurillą Ławka również dostała nowy kolor i poduchy
Polinko, chciałam donieść, że u mnie też rośliny zlane gnojówką. Smród dało się przeżyć. Nie wiem czy już pisałam- najwyżej będzie jeszzcze raz - bardzo mi się podoba metamorfoza garażu i nowe życie mebli. Szary rządzi
oj było było cały dzień dziś jeszcze ręka mi smrodkowała chyba nawet polubiłam ten zapach
O matko, uciekam bo zaśmierdnę
Ale mętna?. Zielonkawa w kolorze khaki czy bardziej brązowa ? Liście rozlone a łodygi są ? Wg mnie smród jak to smród m nie ma co robić wielkiego halo
Nie ma takich słów, bym opisał co czułem jak ją przelewałem Albo jest! Rafaello!!!!
A robilas m efys gnojowke z pokrzyw zalewanych wrzatkiem? Niby po 2 dniach jest gotowa ale wole sie upewnic. A co do zapachow: ubiegloroczna lawende po cieciu wywalilam na kompost.nie rozlozyla sie jeszcze gdy przesiewalam go niedawno. kompost trafil na rabate i teraz ta rabata ciagle pachnie lawenda.cudne
Czy ja się witałam??Polinko cudny masz ogród!Trafiłam na "śmierdzące tematy"-ale widze, że u Ciebie gnojówka czyni czary!Przepiękne masz trawy
U Ciebie ewidentnie widać, że wczesne przycięcie się opłacało U mnie z 6 sztuk miskantów jeden nie odbił, a jeden miał jedno źdźbło, oba wymieniłam już na nowe
Bosko uwielbiam oglądać Twój ogród! Buziaki pracusiu