Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:49, 23 wrz 2021

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Ależ porządek u Ciebie

Chyba dobrze zrobiłaś wywalając zbyt cieniujące katalpę i bałaganiarskiego tamaryszka

Jak porównuję dojrzewanie naszych ogrodów to widzę, że zachowałaś dużo słońca na rabatach i dlatego warunki nie zmieniają się aż tak bardzo

Za to sobie najbardziej cenię te moje roślinki, że mimo kilkudziesięciodniowego lenistwa wizualnie wyglądają na ogarnięte. W sierpniu i wrześniu tylko kosiłam/ koszę ścieżki raz w tygodniu. O, przepraszam- przycięłam jałowce i bukszpany.
O katalpach i tamaryszku już zapomniałam. Bez nich jest lżej i przestronniej. Bardzo ograniczały rzucanie okiem w dal. Wciąż wymagały przycinania, a ja już ograniczam śmiganie po drabinie.

Żałuję jedynie utraty klonika ussuryjskiego, ale to już była decyzja sił wyższych.

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 19:36, 23 wrz 2021

Do góry
Wiaan napisał(a)
Moja hortensja kupiona wraz z pozostałymi jako limelight nie pasuje mi na tą odmianę. Jest szpiczasta i nadal biala. Od samego początku inaczej rosła. Jest piękna ale co to może być za gatunek

Sliczna a z jeżowkami wyglada przepieknie
Miłkowo - sezon 2016-2022 19:33, 23 wrz 2021

Do góry
Milka napisał(a)

Dziękuję Basiu chyba jednak ten mur tu trzeba odmalować, wszystkich pytam i jedni na tak, drudzy na nie.

wygoliłam moje berberysy Admiration i tu też lawendy, plewienie szczawika, to horror
pomiędzy tawułami Gold Carpet, niska trawa Miłka

To ja jestem na nie jeśli chodzi o mur
Glina i zielsko 19:11, 23 wrz 2021

Do góry
Judith napisał(a)
Takie biforaftery to to co tygryski lubią najbardziej!

Takie zestawienia dobrze robią na duszy kiedy chcesz a nie możesz iść podziałać. Teraz czasu mam jak nigdy w życiu .....a mocy brak.

Chyba sobie szydełko i druty sprawie.na zime.

A na wiosnę moc wróci i rabata południowa będzie robiona.

Bo tu miejsca duuużo jeszcze.
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 19:10, 23 wrz 2021

Do góry
Moja hortensja kupiona wraz z pozostałymi jako limelight nie pasuje mi na tą odmianę. Jest szpiczasta i nadal biala. Od samego początku inaczej rosła. Jest piękna ale co to może być za gatunek

Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 19:09, 23 wrz 2021

Do góry
Agi2006 napisał(a)
No i z wczorajszego ponurego dnia. .....Byle takich jak najmniej. ...

Aguś, podziwiam, zachwycam się, miskanty przed domem i Atropurpureum w czerwieni... tu buk, tam kule, trawki, rozchodniki, wszystko masz świetnie poukładane, w odpowiednich proporcjach wobec siebie, cudownie!
Skarpa to wyzwanie, ale rozumiem dobrze, jak niełatwym jest dobrodziejstwem. Potencjał, który ujawni się dopiero przy grubszych inwestycjach. Ale zrobicie raz i będzie po bólu, a potem to już się będziesz tylko cieszyła. Jest wiele inspiracji i takie ogrody zawsze mają to coś, czego płaskich ogrodach na próżno szukać... ten inny wymiar. Trzymam kciuki za dobre plany i dobrą realizację. Faktycznie na zdjęciach widać, że jest spory ten spadek. Czyli... spory ukryty potencjał Pozdrawiam!

Małymi krokami-Ogród Wioli 19:03, 23 wrz 2021

Do góry
Martka napisał(a)

Wiolu, pięknie te obrazki masz utkane... kule cisowe jak ładnie już dają znać o sobie! To zdjęcie jest moim ulubionym o tej porze roku. Deszcz nie deszcz, siedzę i oglądam

Dzięki Martuś za pochwały
Tak cisy co raz bardziej przypominają półkule i są bardziej widoczne- uwielbiam je nie żałuję ,ze wywaliłam buksy ,bo cisy mi je godnie zastąpiły

Też lubię ten kadr,a ostatnio też ten...
Lubię szerokie kadry...
Miłego oglądania...

Ogrodowe wariacje 18:57, 23 wrz 2021

Do góry
Wiaan napisał(a)
Myślę czy nie dokupić jeszcze jednej sztuki graba i tak rozłożyć, uniknęłabym przesadzania hortensji i po prawej jeden grab byłby w trawach ML, rabata zaczynalaby i kończyła trawami.

Dobry pomysł.
Moja bukowa na zakończeniach ma trawy pampasowe. Pomiędzy bukami hortki w rozmiarze mikro na razie . A reszte wypełnie niskimi trawkami ale jeszcze nie wiem jakimi. Chyba coś z hakonek wybiorę.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 18:45, 23 wrz 2021

Do góry

Powyższy obrazek jak na wyrafinowanym dziele malarza pejzażysty.

Ponadto wiele masz takich zacnych ujęć, ale nie sposób każde opisać komentarzem

Ogród na piasku i z wielkim murem 18:24, 23 wrz 2021

Do góry
Martka napisał(a)
Alu, pięknie pokazujesz ogród, pięknie też go opisujesz, niech sprawia Wam dużo radości i udaje jak najdłużej, że jesień zatrzymała się gdzieś w połowie drogi
Ja już TV nie włączam od wielu miesięcy, dobrze mi się z tym żyje

Martuś - Czyżbyśmy dotarli do takiej konstatacji, że dawniej było/żyło się lepiej, bez radia i tv, bez tych okropnych, szybko sprzedających się newsów ?
Można i tak to postrzegać, ale chyba już nie potrafimy bez tego się obejść.
I choć bardzo to nas denerwuje, wprost wprawia w depresję, to już tak jest, że jest to wpisane w nasze życie.
Może jednak nie tak poważnie - ogrody to forma odreagowania, odstresowania.
Ten kto nie ma ogrodu lub ma i nie uprawia - żyje bardziej nerwowo Taką sobie tezę stawiam i wcale się nie oglądam, co kto myśli.
Odnalazłam takie zdjęcie archiwalne - wkrótce będzie na czasie
Wilczy ogród 17:54, 23 wrz 2021

Do góry
Magleska napisał(a)

Madziu! Nie da się tego zdjęcia nie zacytować ma już swój fanklub
Ogród to takie miejsce, które brutalnie wyrywa nas ze świata myśli i wprowadza niekiedy w stan ostrego działania na szczęście dla nas, a niekiedy wielkie to szczęście Dlatego możesz w tym niełatwym czasie być szczęśliwa, że możesz wywozić kolejne taczki zielska... i ciesz się tym.
Pięknie urządziłaś swój ogrodowy świat, wszystkie do niego wzdychamy, tęsknimy, czekamy niecierpliwie na Twoje kolejne przechadzki z aparatem po ogrodzie i ZAWSZE potraficie nas, Ty i ogród, zaskoczyć i porazić dawkami piękna. Pozdrawiam, Madziu!

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 17:43, 23 wrz 2021

Do góry
Marta, cieszę się, pozdrawiam serdecznie

Ogrodowe wariacje 17:30, 23 wrz 2021

Do góry
Myślę czy nie dokupić jeszcze jednej sztuki graba i tak rozłożyć, uniknęłabym przesadzania hortensji i po prawej jeden grab byłby w trawach ML, rabata zaczynalaby i kończyła trawami.
Ogród prawie wymarzony … 17:25, 23 wrz 2021

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
Może gdybym od początku przycinala je krótko to teraz byłyby inne a mnie się wysokich zachciało
Wim”s Red tez mam i w tym sezonie maja mega wielki kwiat

Pięknota Kupiłam ją dwa tygodnie temu już taką wybarwioną.
Kiedyś w B ją kupiłam i okazała się Limką
Ciekawe jak z tulipanami też mam z B i jak zakwitną?
Ps. Moja droga ty masz sporą już kolekcję Hortensji j to ślicznych
Małymi krokami-Ogród Wioli 17:22, 23 wrz 2021

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Wiolu, pięknie te obrazki masz utkane... kule cisowe jak ładnie już dają znać o sobie! To zdjęcie jest moim ulubionym o tej porze roku. Deszcz nie deszcz, siedzę i oglądam
Ogród prawie wymarzony … 17:08, 23 wrz 2021

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
Tu będzie ta rabata.

Będą miskanty jeźowki rozchodniki tuje Danica mini kosodrzewinki i w pasie ponad 400 tulipanow

Zakupy na bogato. Wiosną będzię się działo.
Trawnik na glinie - podłożu gliniastym, glebie twardej, zbitej 17:05, 23 wrz 2021

Do góry
Witam ponownie, Udało się założyć trawnik choć łatwo nie było. Dziękuję wszystkim na tym forum za cenne rady i wskazówki. Kilka zdjęć przed i po
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 17:02, 23 wrz 2021

Do góry
Cześć wszystkim!! Dzień za dniem mija, Kaja znów cały tydzień w domku zagilana ... Ninka coraz więcej się uśmiecha, docieramy się ciągle, ale jest fajnie, choć wymagająca dalej z niej kruszyna choć już nie takie maleństwo, bo prawie 5kilo waży zdjęć ostatnio nie wstawiałam, ale coś na początku września pocykałam, więc wstawię, a co mi tam!

To mój wspominany ostatnio zatrwian

Ogród Basi 17:00, 23 wrz 2021

Do góry
basia3012 napisał(a)
[img

Witaj Basiu, śliczna jesień u Ciebie! Kolorowa i soczysta. Ładna kolekcja mini cisów. Może je rozdzielić, jak już się ukorzeniły? Jak długo masz sadzonki w donicach?
Co to za piękny klon na zdjęciu?
Znowu na wsi 16:56, 23 wrz 2021

Do góry

Jolu ale kolorowo zaszalałaś, zakupy super

Ewa chciała zobaczyć zakupy , skromne są , jeszcze jutro coś dojdzie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies