Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Typografia ogrodu 12:53, 10 maj 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Rizyniem.czyli ma byc narożnik? Ale na obu koncach?ale milinia tylko na prostej tak?
Kazdy niuans wazny mam nadzieje ze jeszcze wrocisz

widziałam jeden koniec- ten na fotce kila stron temu. A drugiego nie więc nie wiem jak tam jest.
ja bym chyba dała molinię też za zakrętem czy na zakręcie. A może nawet powinna być na całej szerokości murka- ścianki wąskiej jeśli na tej rabatce obok jest nisko ( jak wysokie to nie)
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:51, 10 maj 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
kilka fotek

przpiękny jet tulipan, pozwoliłam sobie zanotować, najwyżej mi nogi z dupki urwiesz
Typografia ogrodu 12:48, 10 maj 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

fajnie wyszło. Mogę jeszcze jeden niuans?- zobacz czy nie lepiej by było, żeby ten ząbek przed murem kończył się za murkiem, tzn był dłuższy niż mur o szerokość taką jak ta rabata moliniowa. Rozumiesz to co piszę?

Rizyniem.czyli ma byc narożnik? Ale na obu koncach?ale milinia tylko na prostej tak?
Kazdy niuans wazny mam nadzieje ze jeszcze wrocisz
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:19, 10 maj 2016

Do góry
jesienną? Tę co kwitnie na jasno? Najlepiej wcześniej wiosną. Teraz można ale będzie juz niezbyt ładna bo potarga się. Chyba że Cis ie uda, że tak się nie zrobi. ale przeżyje. Podlewaj kilka dni często.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:15, 10 maj 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
ja jej daję ile mogę

Potwierdzam

Przy okazji chciałam zapytać czy seslerię jesienną -Twoją, mozna dzielić w każdym czasie?
Z samej wiosny nie dałam rady, czy po podzieleniu miałabym ją obciąć?

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:44, 10 maj 2016

Do góry
Konieczki napisał(a)

Że też tej szóstki w totka nie skreśliłam ja....

A to zdjęcie to mnie ujęło.... ile TY masz w swoim ogrodzie takich miłych niespodzianek?

Bardzo się staram bo lubię niespodzianki.
Wciąż wydaje mi się że niewiele
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:43, 10 maj 2016

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Marta, twoje epimedium takie wielkie to to co i ja mam? Moje ledwo przeżyło ubiegłe lato i teraz ledwo od ziemi odrosło
Ale żyje.

to epimedium Roseum chyba, mam je juz z 5 lat pewnie. Rośnie łądnie. To co od Ciebie dostałam nie przezyło zimy. W tym roku posadziłam jeszcze raz, bo dopadłam gdzies. Nie poddałam się jeszcze.
A Ty masz które bo nie pamiętam?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:33, 10 maj 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
w czerwcu będzie tak z irysami.
Tylko niestesty krótko dość.

Że też tej szóstki w totka nie skreśliłam ja....

A to zdjęcie to mnie ujęło.... ile TY masz w swoim ogrodzie takich miłych niespodzianek?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:23, 10 maj 2016

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Dziewczyny, ale piękne widoki macie. Piszę w l.mn. bo i do Malkul i do Magnolii. Sama już nie wiem co chwalić, bo trzeba wszystko. Buczek Malkul cuuudowny. Napiszesz mi na pw ile ta przyjemność kosztuje? Może zainwestuję na studia dla chłopaków i posadzę kilka do formowania
Kamasje Marty już w tamtym roku wzbudzały zazdrość, ale cebulki w aldiku rozeszły się na jesień jak nic innego. Dziwne, bo zawsze zostawały, ale ja nie wiedziałam co to i nie kupowałam. A moje doll's minuet dopiero pokazały czerwone główki, tylko że moje są bosko czerwone! Zróżowieją?

tak, zróżowieją.
Kamajse sa super, bo tworzą grube kępy. Ja dostałam od mamy kilka cebulek kilka lat temu. Muszę je podzielić
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:21, 10 maj 2016

Do góry
w czerwcu będzie tak z irysami.
Tylko niestesty krótko dość.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:14, 10 maj 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
nie usychają bo to nie cebulkowe irysy. Zielone do jesieni, wtedy łapią żółte barwy
fantastycznie myślałam o irysach ale bałam się tych lisci po przekwitnięciu teraz już się n nie boje
Dla odmiany czas na zmiany... 10:12, 10 maj 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

wyrównać. Boki przyciąć ale lekko, tak żeby nie dużo zabrać z masy, ale zagęściły się.
Tyle wystarczy za taką donicę, super będzie.

kamień z serca...czekam na molinię kf do donicy...jednak na nią sie zdecydowałam...bo rzeczywiście bardziej ażurowa jest i nie przesłoni mi widoku na rabatę z perwoskią
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:11, 10 maj 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

nie, nie, to irys trawolistny. On tu robi za trawsko.
faktycznie, jak jest wypełniacz wiosną już, to tulipanów nie musi być dużo, wystarcza grupkami

Irys!!!
No to mnie zabiłaś!

Świetnie jest!
Będę myśleć jak zrobić żeby było podobnie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:11, 10 maj 2016

Do góry
nie usychają bo to nie cebulkowe irysy. Zielone do jesieni, wtedy łapią żółte barwy
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:10, 10 maj 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

nie, nie, to irys trawolistny. On tu robi za trawsko.
faktycznie, jak jest wypełniacz wiosną już, to tulipanów nie musi być dużo, wystarcza grupkami
a jak przekwita to liscie usychają? ubcinasz wtedy? czy zielony cały czas?
Dla odmiany czas na zmiany... 10:09, 10 maj 2016

Do góry
beta napisał(a)
dla Marty...chodzi o te rozczochrańce

pewnie wyrównać górę...a boki?...powinny się zagęscić?...tak?

wyrównać. Boki przyciąć ale lekko, tak żeby nie dużo zabrać z masy, ale zagęściły się.
Tyle wystarczy za taką donicę, super będzie.
Dla odmiany czas na zmiany... 10:08, 10 maj 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
lubię Twój ogród, ale to już wiesz

ja tez go lubię...
Dla odmiany czas na zmiany... 10:07, 10 maj 2016

Do góry
lubię Twój ogród, ale to już wiesz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies