Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Zieleń, drewno i antracyt 12:27, 08 paź 2021

Do góry
Kasiu Ty u mnie, a ja u Ciebie właśnie byłam i jesienne kadry podziwiałam
Zaraz podeślę info na priv, ale z tego co zdążyłam zauważyć to asortyment w tym miejscu jest bardzo zmienny i niekoniecznie się powtarza.

Przy ostatnich zimnych nocach Jowey Winnie już prawie zgubiła róż.

Przerwa na kawę... 11:49, 08 paź 2021

Do góry
TAR napisał(a)

To chyba odm. Miss Willmott, przynajmniej u mnie taka byla karteczka a sa identyczne. pieknie liscie sie przebarwiaja jesienia

mi odwalilo i po wielu tygodniach tzw. nicnierobienia zamowilam ok. 15 doniczek z marcinkami w kolorach bordowych i wscieklego ciemnego bordo-różu. a co. najpierw je pooddawalam polowie lasek z forum a teraz znowu zamowilam.

i domawiam własnie chryzantemy wieloletnie. mezaty zabije mnie śmiechem
Muszę go wygooglować. Buziak wielki za podpowiedź. Poczekam czy się przebarwi. Jakie marcinki zamówiłaś? Ja nie byłam do nich przekonana. W ubiegłym roku z 8 odmian zamówiłam ale nie wszystkie kwitną. Obawiam się że za mało słońca mają. Zobaczymy co dalej pokażą i czy zdążą bo dziś rano takie widoki miałam na spacerze o 6.30

Ogród przez to, że osłonięty był bez białej warstewki. Tylko na motorze była

W weekend zabieram się za sadzenie cebul.
W ogródku Martki 11:29, 08 paź 2021

Do góry
Martka napisał(a)

Jaki fotogeniczny ten jegomość
Piękne masz poranki.
U nas właśnie trwa czas, gdzie słonko już nisko, a drzewa wysokie i słonka za mało, jak wychodzę to słońca w dolnym jeszcze nie ma a jak wracam to już nie ma...
Czekam aż olszyny się ogołocą

Dobrego weekendu
Zieleń, drewno i antracyt 10:42, 08 paź 2021

Do góry
Dziękuję Edyto ostatnio jakoś mało mi się mój ogród podobał, ale dzisiaj wyszło słońce i zrobiło się na nowo przyjemnie

Jeszcze tylko ostatnie kadry z wiejskiej, fragment przy drewutni i to co zostało z oczka

Koniec
Zieleń, drewno i antracyt 10:31, 08 paź 2021

Do góry
Zieleń, drewno i antracyt 10:22, 08 paź 2021

Do góry
Kolejny spam astrowy Okazało się, że z różowymi przywędrował do mnie jeszcze jeden niebieski od Renaty. Kocham ten zestaw fragmentarycznie i po całości Helen, miskanty od Ciebie też idealnie tu pasują

Na koniec tradycyjnie wiejska, podejrzewam, że to jej ostatnie takie oblicze przed przymrozkami.
Zieleń, drewno i antracyt 10:06, 08 paź 2021

Do góry
Leśną lubię o każdej porze roku Na grujeczniku obok ostały sięjuż tylko dolne liście, reszta łysa Na szczęście zapach nadal przecudny

Oczar
Ogrodowe wariacje 10:01, 08 paź 2021

Do góry
Wiaan napisał(a)
Rzadko wrzucam zdjęcie moich katalp od frontu, aby nie być gołosłownym, że u mnie są zdrowe to zanim zrzucą swoje ogromne liscie to fotka z dziś pod nimi mikro żywopłot z cisów

A mi się bardzo ten widok podoba i bardzo lubię te drzewa Może i oklepane, ale piękne.

EDIT: Też myślałam o katalpach, ale postawiłam na klony globosum. Moim zdaniem równie oklepane
Zieleń, drewno i antracyt 09:53, 08 paź 2021

Do góry
Od dzisiaj zapowiadają u nas zimno noce, ciekawe czy po weekendzie nadal będzie tak kolorowo? Niedobitki daliowe z daleka nadal fajnie rozweselają ogród. Do tego coraz więcej roślin się przebarwia. Strasznie mi szkoda lata, ale taka jesień też jest piękna.
Zieleń, drewno i antracyt 09:46, 08 paź 2021

Do góry
Zgubiły powiadasz? Ciekawa sprawa

U mnie Marcinki w końcu wszystkie już kwitną. Najbardziej ociągały się wyższe na różance, mają najmniej światła. Te na froncie rabaty nadal mają się dobrze. A razem z nimi ciągle gwiazdorzyć próbuje irys. Kwitnie i produkuje kolejne pąki
W ogródku Martki 09:18, 08 paź 2021

Do góry

A cytryna ... dojrzewa!

Dobrego weekendu!
W ogródku Martki 09:12, 08 paź 2021

Do góry
Poranne spacery po ogrodzie mają swoją magię, dlatego bardzo je lubię. Zauważam też wyraźnie (dopiero teraz, kiedy są w ogrodzie rabaty), że słońca o poranku coraz mniej. Cieszę się tym bardziej, wręcz celebruję poranki słoneczne, o ile czas i obowiązki pozwalają.

Ogrodowe wariacje 08:50, 08 paź 2021

Do góry
Marta róża Munstead Wood o poranku

Glina i zielsko 08:42, 08 paź 2021

Do góry
LIDKA napisał(a)

Zrobie jakis szkic w wolnym czasie.

Drewutnia widoczna z tarasu. Od tarasu będzie ,a zasadzie jest już połowa, trawiasta ścieżka szer 1.80 cm prowadząca do placu z basenem
i do głównej części ogrodu.

To widok od drewutni w kierunkuu tarasu. Nie mam foty z tarasu.

Edit foto zrobiłam.
Widok z tarasu na prawo w kierunku ogrodu .
Drewutnia po drodze przy trawiastej ścieżce.

To zmienia postać rzeczy, to co pisałam o trawach bardzo ładnie to wygląda, a drewutnia z takim ułożeniem drewna to klasa, dołączam się do pochwał dla męża

Mirkowy ogród (początki) 08:33, 08 paź 2021

Do góry
olciamanolcia napisał(a)

Pięknie kwitnie na mój ulubiony czarny kolor )

Tak fajnie kwitnie też mi się podoba
Dla zaglądających zostawiam Stipa całkiem fajnie jeszcze wygląda
Miłego weekendu życzę

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 07:21, 08 paź 2021

Do góry

Miłego dnia! Piątek weekendu początek!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies