Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Moja działka na Dębowym Lesie 08:10, 15 mar 2019

Do góry
Za zimno jeszcze jest, mało słońca, ja tak samo, chodzę i obserwuję i wyczekuję.
Żywopłot superwymagania 08:07, 15 mar 2019

Do góry
Można posadzić nawet w 4 rzędach jeśli masz miejsce.
Co 150 cm na mijanego. Wtedy będą dobrze doświetlone. Ile od płotu? Połowa średnicy świerka docelowego, dojrzałego.
Zależy czy chcesz mieć dostęp do płotu, czy może dotykać do płotu.

Czy spełnia wymagania? To nie moje wymagania Masz podane cechy, sam oceń czy spełnia Twoje wymagania.

-gęsty (ma chronić od wiatru i od wzroku) - jeśli będzie cięty, to będzie gęsty. W innym przypadku nie spełni wymagań.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:54, 15 mar 2019

Do góry
Ja zdjęłam świąteczny zgodnie z zasadami. Ale też wisiał długo, prawie maksymalnie.
Obmyślam wianek wielkanocny.
Ogród pełen słońca 07:51, 15 mar 2019

Do góry
gdzie_idziesz napisał(a)

Mój wianek dla Ciebie.

Dziękuję za wiosenną laurkę
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:22, 14 mar 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Danusiu, a na pims'a nie idziesz? Z nim też się siedzi na trawniku.

Obowiązkowo, na deser
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:22, 14 mar 2019

Do góry
deszczowymaj napisał(a)

No właśnie wiem ,że tak powinnam zrobić ..ale..tyle przez zimę tego nakupowałam ,że teraz nie wyrabiam z sadzeniem i szukam drogi na skróty

Na skróty się nie da. Trzeba wsadzić do doniczek jak radzi Mira
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:21, 14 mar 2019

Do góry
mira napisał(a)

To może trzeba tam jechać na jakiś wysokich obcasach albo mini szczudłach - to jest niesamowite zjawisko jak ludzie z całego świata się pasjonują ogrodami i jak takie jedno miejsce skupia i żadna inna wystawa.

A ja tymczasem zatęskniłam za Keukenhof - tam nawet powietrze jest cudowne.

Nie w obcasach, a raczej w oryginalnym kapeluszu i sukience
Liliowo i kolorowo:) 17:28, 14 mar 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Forsycje już prawie pękają. wiosna pełną parą.

Forsycje w dniu dzisiejszym, nawet magnolia pęka, jak zrobi się bardziej ciepło to będzie już wiosna pełną parą. Pozdrawiam serdecznie

Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 10:59, 14 mar 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nie. Inna kolejność poczatkowa

- koszę nisko
- wygrabiam trawnik metalowymi ząbkami
- wertykulacja
- ew. dosiewka
- nawożenie

Aerację na glebach zbitych, starych trawnikach, po wertykulacji (ile dni nie ma znaczenia, z tego się nie strzela)), przed nawożeniem ale konieczności nie ma.

I po tygodniu czytania "lektur" nareszcie konkret Dziękuję Pani bardzo i pozdrawiam.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:23, 14 mar 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
(...)
Idziemy wtedy na lody i siadamy na trawniku. (...).

Danusiu, a na pims'a nie idziesz? Z nim też się siedzi na trawniku.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:18, 14 mar 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
To jest dokładnie ten klimat. Tylko arystokracja angielska się trafia, Monty Don i inne gwiazdy GW - Carol Klein, znani projektanci - można sobie fotkę strzelić jak nie nagrywają akurat

Co tu gadać: Wielki Świat Ogrodników

Do ogródków artystycznych nie sposób w ogóle się dostać, przechodzę spokojnie obok i szyję wyciągam.
Idziemy wtedy na lody i siadamy na trawniku. Obchodzimy pasaż handlowy w poszukiwaniu małego antyku (do walizki).

To może trzeba tam jechać na jakiś wysokich obcasach albo mini szczudłach - to jest niesamowite zjawisko jak ludzie z całego świata się pasjonują ogrodami i jak takie jedno miejsce skupia i żadna inna wystawa.

A ja tymczasem zatęskniłam za Keukenhof - tam nawet powietrze jest cudowne.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:13, 14 mar 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Miro, nieprzytomna jestem. Bluszczu bym nie mieliła, zimozielone długo się rozkłada, chyba, że masz super młynek i zmieli na malutkie kawałki, ale też bym nie dodawała wszystkiego naraz, dzielić i dosypywać.

To musowo przytomność trza odzyskać zwykle sen dobrze robi

Dziękuję bardzo za radę.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:10, 14 mar 2019

Do góry
To jest dokładnie ten klimat. Tylko arystokracja angielska się trafia, Monty Don i inne gwiazdy GW - Carol Klein, znani projektanci - można sobie fotkę strzelić jak nie nagrywają akurat

Co tu gadać: Wielki Świat Ogrodników

Do ogródków artystycznych nie sposób w ogóle się dostać, przechodzę spokojnie obok i szyję wyciągam.
Idziemy wtedy na lody i siadamy na trawniku. Obchodzimy pasaż handlowy w poszukiwaniu małego antyku (do walizki).
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 10:07, 14 mar 2019

Do góry
Nie. Inna kolejność poczatkowa

- koszę nisko
- wygrabiam trawnik metalowymi ząbkami
- wertykulacja
- ew. dosiewka
- nawożenie

Aerację na glebach zbitych, starych trawnikach, po wertykulacji (ile dni nie ma znaczenia, z tego się nie strzela)), przed nawożeniem ale konieczności nie ma.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:15, 14 mar 2019

Do góry
Miro, nie jadę na 3 godziny Bilety mam dla członków RHS od 8 rano do 20 wieczorem, czyli max.
3 godz to nawet się nie przepchniesz przez całą wystawę. Zamierzam wyjść o 15-tej w tym roku.

Problemem jest dopchanie się żeby zrobić zdjęcie, jest coraz gorzej i zakładam że po raz 15-ty będzie chyba moim ostatnim.
Długo się grzecznie stoi, żeby wejść w 1 linię do zdjęcia, masakra i tak za każdym momentem,rogiem, stroną ogrodu.
Nie wypada przepychać się. Kiedyś przykucałam, klękałam, żeby między ludźmi fotkę cyknąć, komiczne to było.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:14, 14 mar 2019

Do góry
Doranma napisał(a)
Danusiu, jakie odmiany róż dają u Ciebie tak niesamowity spektakl przy ulicy? W tym roku planuję zobaczyć to Twoje przedpłocie na własne oczy, już się umówiłam ze znajomymi, że mi je pokażą, to będzie uczta dla zmysłów ☺☺☺

W czerwcu, teraz jest czysto, ale pusto.
Mam Winchester Cathedral, Gertrude Jekyl, Pilgrim, Variegata di Bologna, Mme Hardy
Kilka burgundowych.
Kila innych zmarzło m.in. Graham Thomas
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:10, 14 mar 2019

Do góry
Miro, nieprzytomna jestem. Bluszczu bym nie mieliła, zimozielone długo się rozkłada, chyba, że masz super młynek i zmieli na malutkie kawałki, ale też bym nie dodawała wszystkiego naraz, dzielić i dosypywać.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:10, 14 mar 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Na razie oswajamy się z nową sytuacją, nie jest źle

Super
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:04, 14 mar 2019

Do góry
Milka napisał(a)
Czekam, bo bardzo jestem ciekawa wrażeń

Na razie oswajamy się z nową sytuacją, nie jest źle
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:04, 14 mar 2019

Do góry
mira napisał(a)
Danusiu Ogrodowisko jest patronem medialnym targów ogrodniczych w Rzeszowie - jak się uda to pojadę .

Dzisiaj wycięliśmy powalona starą śliwkę i ogrom bluszczu - miał zdrewniałe łodygi - jest tego sporo - czy to można zmielić i w kompost czy to można zmielić i wysypać jako ściółka - czy to może mi się narobić bluszczu tam gdzie sypnę? jutro zrobię zdjęcie

Ja to widziałam Miro. Wczoraj byłam 100 km od Ciebie, myślałam nawet, ale miałam misję ważną i nie mogłam nigdzie na boki skakać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies