Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród pod pliszką 21:23, 27 sie 2021

Do góry
Dynie będzie ich ogrom same wielgaśne
Mirkowy ogród (początki) 21:17, 27 sie 2021

Do góry
Mirka napisał(a)

Basiu spróbuj jak ja zrobiłam. Tylko nakryłam torebką foliową a potem zmieniłam na taki plastikowy przezroczysty kubełek po kapuście i zraszałam wieczorem całe patyki a potem wietrzyłam i zraszałam .
Próbuj powodzenia

Jak dla mnie te patyki są za płyto wsadzone. Powinno wystawać ponad ziemię tylko jedno oczko. Reszta patyka będąc pod powierzchnią ziemi nie wysycha i puszcza korzenie.

Te młode ukorzenione hortensje wsadź głęboko do ziemi do wysokości zielonych gałązek.
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 21:17, 27 sie 2021

Do góry
Agi2006 napisał(a)

Asia tylko na jednej rabacie mi nie pasują. Wyrosły ogromne i zaslonily seslerie i daniki a nawet bez biały. Chce je wysadzic i posadzić gdzieś indziej. Juz mi coś w głowie świta.

To ta, moim zdaniem , nieudana rabata

Ale rdesty mają dorastać do 1,20 m więc będą wysokie... tutaj je chcesz sadzić ?
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 21:15, 27 sie 2021

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Czemu chcesz rozchodniki wymieniać?

Asia tylko na jednej rabacie mi nie pasują. Wyrosły ogromne i zaslonily seslerie i daniki a nawet bez biały. Chce je wysadzic i posadzić gdzieś indziej. Juz mi coś w głowie świta.

To ta, moim zdaniem , nieudana rabata

Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 21:10, 27 sie 2021

Do góry
Takie coś uroslo w moim ogródku. Podejrzewam bodziszka łąkowego

Mirkowy ogród (początki) 21:02, 27 sie 2021

Do góry
Mirka napisał(a)
[img ginal.jpeg[/img]

To zdjęcie muszę zacytować bo przepiękne.
Kocimiętkę widziałam, brawo ty.

Masz może pełnego kosmosa ? Posadziłam u siebie, ciekawa jestem czy się rozsieje i czy powtórzy cechy?.
Sezon 2017 u Hanusi 21:01, 27 sie 2021

Do góry
Alu, Sama aronia jest cierpka. Ja robiłam zawsze pół na pół z innymi sokami. Na przykład z jabłkowym sokiem albo z winogronowym. Musi do niej dojść smak łagodny. Trzeba próbować. Niestety, aronii już nie mam, a sąsiadka też ją skasowała. Odpada mi więc problem aroniowy, Teraz na próbę połączyłam brzoskwinię z borówką amer. Mnie pasuje, innym musi.

Jolu, zawsze musi to być pierwszy raz. Przecież nie musisz robić nie wiadomo ile. Też nie szykuję słoików na kopy. Owoce jak mam nadmiar rozdaję. Bo kto to zje w ciągu roku. U mnie 1 słoik z powidłami na tydzień znika, więc co najmniej 52 słoiki muszę mieć, dla siebie, nie tylko powideł. Reszta nawet jak zrobiona idzie do wnuków.
W ogrodzie jeszcze tyle na drzewie.

Na próbę 1 kg lub 1,5 kg. I do dzieła. Malowanie skończone, można trochę pokucharzyć. W necie jest masa przepisów. Wpisujesz nazwę owocu i masz, multum tego. Powodzenia.

Wzgórze chaosu 20:58, 27 sie 2021

Do góry
April napisał(a)
Podoba mi się "na różowo"
"Na zielono" też super. Hakonki pod drzewem bardzo efektownie wyglądają. One jednak pasują wszędzie.

Mnie też ciągnie do różu, chyba jakieś niedobory z czasów PRL wychodzą

Na zielono z dodatkiem bieli chciałam jakieś trzy lata temu, kiedy mnie wzięło na ogrodowe remonty. Ale kolorowych pokus jest tyle, że łamię się coraz bardziej

Hakone to trawy, które chyba najbardziej lubię. Wczoraj kupiłam odmianę Naomi, ciekawa jestem jej prawdziwego koloru, na razie jest to piękna limonka. Zobaczymy co przyszły rok pokaże.
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 20:57, 27 sie 2021

Do góry
Ale gigant!

Araukarie "pracowe" - widze ze 2 mialy jakies problemy zdrowotne, nawet nie zarejestrowalam kiedy to sie stalo. Nie pamietam od kiedy u nas rosną.

Wzgórze chaosu 20:39, 27 sie 2021

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Śliczne te zieloności, a szczególnie to drzewo podsadzone trawami. Widok z kocyka bardzo przyjemny.

Gosiu, po latach pstrokatości w stylu "sadzimy obok siebie iglaki i krzewy jak najbardziej kolorowe: zielone, żółte, niebieskie, bordowe..." czysta zieleń jest ukojeniem dla oka i ducha
Cieszę się bardzo ze zmiany kierunku

Szybkie porównanie:

Wiosna 2013 r.

Wiosna 2021 r.

Zmiana zdecydowanie na plus
Przy okazji widać, jak drzewa szybko rosną...I jak glediczja fajnie zmienia kolor w sezonie.

Ogród Basi 20:22, 27 sie 2021

Do góry
basia3012 napisał(a)

A tu objedzony bukszpan. Chyba był ominięty podczas pryskania lepinoxem. Czy mam go przyciąć? Czy raczej usunąć?

Najpierw to trzeba otrzepać z tych oprzędów. Odkurzyć lub wyzbierać. Potem przyciąć i zasilić, podlać. Powinien jeszcze odbić.
Wzgórze chaosu 20:11, 27 sie 2021

Do góry
Iwonka napisał(a)

Fajnie się patrzy na tę rabatę z każdego miejsca w ogrodzie. Szczególnie lubię widok z altany, to stopniowanie ciekawie wygląda.

Te dwie fotki mnie powaliły!!!
A co do jeżówek Green Jewel - u mnie niestety wegetują
W ogródku emerytki 20:09, 27 sie 2021

Do góry
Aniu, Alicjo, Tuptuś dziękuje

Przestało na chwilę padać i nie wytrzymałam - kawałek szamba zasłonięty
Nie wiem, czy tak zostanie, bo eMuś namawia mnie, żeby te ramki posłużyły za formy do wylania betonu po bokach i między nimi.
Żwirek zostałby we wgłębieniach.
Pomysł eMa ma sens, bo te ramki wytrzymają najwyżej sezon.

Te doniczki postawiłam do przymiarki, jeśli zostaną, to bez hortensji, bo się ich pozbywam i posadzę coś innego.

I posadziłam rudbekię i jeżówki
Na podwórku żółtą.

W ogrodzie.

Zieleń, drewno i antracyt 20:02, 27 sie 2021

Do góry
antracyt napisał(a)
Czy u Was też tak jesiennie? Deszcz goni deszcz i zimno. Słońce pokazało się na 5minut i odpuściło. Wszystko oblepione pajęczynami, przemoknięte róże z zimna dostały piegów. Ja bym jednak jeszcze trochę lata chciała.

Ja też chcę jeszcze trochę lata, zdecydowanie moją ulubiona porą roku jest lato, no może wiosna, ale taka kwietniowo-majowa.
Pięknie u Ciebie w ogrodzie, ale już widać jesień, niestety.
U mnie podobnie, coraz bardziej jesiennie.
Przerwa na kawę... 19:56, 27 sie 2021

Do góry
Kokesz napisał(a)

A ja szybko przed deszczem zamontowałam takie fajne okręgi na wszelki wypadek i wszystko ładnie stoi

Widziałam już ten patent. Bardziej naturalnie wyglądają rośliny niż podparte takimi półokrągłymi podporami. Dobrze że mi o nim przypomniałaś. Na mniejsze hortki różowe się nadadzą. Dzięki!
Dębowe zakątki 19:54, 27 sie 2021

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Aniu! Koniec sierpnia, a u Ciebie wszystko kwitnie , jak w środku lata.
Cudne słoneczniki, jak z obrazka. No i ta biała jeżówka, to już taka artystyczna fotka, piękna.
Wzgórze chaosu 19:54, 27 sie 2021

Do góry
Iwonka napisał(a)
Specjalnie dla Ciebie najbardziej wściekły róż wśród moich bylin
Jeżówka ROHO. Kupiona rok temu niekwitnąca, tylko po zdjęciu na etykiecie.
Podzielona na srylion sadzonek normalnie dała czadu Kwitnie nieprzerwanie od początku lipca i końca nie widać.
Rozrosła się niesamowicie. Ciekawa byłam koloru... Jestem zachwycona!!! Ślicznie wygląda z limonką wokół.

Lubię takie wyraziste kolory.
U mnie niestety jeżówki prawie wszystkie wyginęły. Zostały tylko dwie. Nie wiem dlaczego. Ziemię mam bardzo pulchna i dobrą. Przyczyną może być zbytnia przepuszczalność. Podlewam ale wciąż niezbyt mokro.
Krowy, staw i my... 19:50, 27 sie 2021

Do góry
Marlenaa napisał(a)
Hortensja vanilla fraise przebarwia się.

Limelight też dostała rumieńców

Rozchodniki już przyciągają zapalacze.

Piękne hortensje
I u mnie już się rumienią.
Hibiskus piękny.
U mnie na razie kwitnie biało- różowy.Na czerwone kwiaty hibiskusowe jeszcze czekam
Ogrodowe marzenie Mrokasi 19:49, 27 sie 2021

Do góry
mrokasia napisał(a)

Judaszek?

Niesamowite jak ogród w zasadzie w jeden rok osiągnął tak stopień rozbuchania
Ogród w dolinie 19:48, 27 sie 2021

Do góry
Roocika napisał(a)

I wystawiłam 2 seslerię przed hortensje. Mąż mi zrobił fotkę ale się wstydzę

Ta sesleria coraz bardziej mi się podoba, chyba też się skuszę.
Hortki piękne, a gdzie właścicielka, skoro mąż fotkę zrobił???
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies