Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Do raju daleko - u Ewy 16:48, 15 gru 2021

Do góry
Ogień liści hortensji ogrodowych

Do raju daleko - u Ewy 16:45, 15 gru 2021

Do góry
Piękne hortensje ogrodowe

Do raju daleko - u Ewy 16:42, 15 gru 2021

Do góry
Trochę różyczek

Do raju daleko - u Ewy 16:38, 15 gru 2021

Do góry
Pięknie mi się przebarwiła ta hortensja ogrodowa. To Pricess Diana. Widać ją z okna salonu, więc ciągle ją podziwiałam

Do raju daleko - u Ewy 16:33, 15 gru 2021

Do góry
Obiecane zdjęcia. Robione były 21 listopada. Liści bardzo dużo i jak widać, środkowy ambrowiec najpiękniej się przebarwił. Dwa zewnętrzne zieloniutkie.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 14:52, 15 gru 2021

Do góry

Kochani Fani warzyw i ekologii. Od dzisiaj na stronie Multico została uruchamiona przedsprzedaż mojej nowej książki „Jak stworzyć niezwykły warzywnik”, w promocyjnej cenie 40 zł czyli 32% rabatu , na hasło WARZYWNIK. Może to być prezent, choć wysyłka będzie po Nowym Roku, ale warto. Są gotowe projekty. Z pewnością książki z przedsprzedaży wzorem poprzedniej pozycji będą z autografem.
Klikajcie w ten link (prośba o udostępnienie) https://www.lasksiazek.pl/pl/searchquery/danuta+m%C5%82o%C5%BAniak/1/desc/5?url=danuta,m%C5%82o%C5%BAniak

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 13:27, 15 gru 2021

Do góry
Kasya napisał(a)
Ależ długo mnie tu nie było ! Jakos życie i brak słońca mnie przytłoczyło, jak zwykle…
Patrze za okno, snieg lezy, duzo liści również
Będę sprzątać na wiosnę, trudno
Wczoraj przyszła jeszcze paczka z cebulkami
100 drobnych wiec od razu posadziłam i jeszcze nieposadzone 60 krokusów tez
Kropla w morzu…..

I karmie ptaszki

A klonik to juz wspomnienie

Jak ładnie! Jest i gilnie ma nic przyjemniejszego niż podglądanie ptaków zimową porą
To tu- to tam- łopatkę mam ! 11:30, 15 gru 2021

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Listki na bukowym żywopłocie powiszą do kwietnia.

Haniu, jakie drzewa masz posadzone tak blisko żywopłotu?
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 11:08, 15 gru 2021

Do góry
Wyglada na to, ze śnieg i mróz dobrze zakonserwowały różę. Pięknie wygląda od kilku tygodni

Ogród ciągłych zmian. 09:36, 15 gru 2021

Do góry
Szymka napisał(a)
Posadziłam w tym roku w skrzynkach balkonowych truskawki. To w ramach chęci zarażenia męża pasją ogrodniczą. Mąż owszem rośliny podlewał sumiennie ale pasją się nie zaraził i zapowiedział,że nie chce w przyszłym roku na balkonie żadnych truskawek i pomidorów Trudno. Ale nie o mężu chciałam pisać.

Kupiłam na tę okoliczność w jakimś markecie kilka doniczek truskawek bez nazwy odmiany. Zaczęły owocować jak wszystkie truskawki , kwitły i owocowały do przymrozków.Zdziwiona tym faktem zaczęłam robić zdjęcia w sierpniu. Truskawki zadołowałam na działce,zobaczę czy przezimują. Pierwszy raz spotkałam się z taką odmianą.
Na dowód zdjęcia z datownikiem

12 sierpień

27 sierpień

23 wrzesień

17 październik

Takie truskawki, co się nie obrażają na uprawę pojemnikową, byłyby dobre dla mnie Jeszcze powiedz, czy były smaczne
Pszczelarnia 22:19, 14 gru 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ja długo zimy w ogrodzie nie lubiłam bo znikały byliny i robiło się pusto, ale już drugi sezon doceniam zimę bo to jedyny okres w roku gdy nie obawiam się powodzi, zimozielone zaczęły być dobrze widoczne, a mrozik ładnie rośliny ubiera. I to na zimowych fotkach zauważam najbardziej zmiany jakie zachodzą w ogrodzie w wysokościach i objętościach roślin Zima to też czas podsumowań, porównań i oglądania filmów na you tubie z różnych cudnych ogrodówI czas wyczekiwania na efekty zmian dokonanych w roku ubiegłym

Sylwio, też tak odbieram zimę. Lubię ją też, bo mogę po prostu być kanapowcem. Bardzo, bardzo staram się nie uzależniać mojego samopoczucia /nastrojów od warunków pogodowych.

Pączki nadziei

Pszczelarnia 22:12, 14 gru 2021

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Po przeprowadzce anioł zawitał i do mnie. Robi dobrą robotę.
Skąd Ty czerpiesz energię do tych wszystkich działań? Podziw!

Haniu, energię czerpię z Matki Ziemi, chyba. Z takiego a nie innego genotypu.

O, w nowopowstającej łazience takie romantyczne sklepienie - wejście do piwniczki. I co chwila niespodzianki i "orzechy do zgryzienia".

Ptasi gaj 21:40, 14 gru 2021

Do góry
Żaden śnieg nie zapewni takich baśniowych widoków jak ta szadź która się u nas utrzymuje od kilku dni. Codziennie jest mgła i do tego temperatura na minusie. I ten szron przyrasta na gałązkach.
Trochę śniegu jest, ale to takie okraszenie trawników.

Dzisiaj światło z latarni się odbija

Idziemy z Mają do domu z zajęć.

nie
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:32, 14 gru 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Bardzo mi się podoba to zdjęcie ta donica z oszronionymi roślinami cudnie wygląda, romantycznie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies