Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 20:05, 08 lis 2021

Do góry
Milka napisał(a)
Dęby cudne. Ewa pokaż, jak selseria teraz wygląda?

Tu troszkę widac. Ładnie wygląda, najładniej na różańce wjazdowej ale nie mam fot.

Ptasi gaj 19:32, 08 lis 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Świetnie wyglądają te rośliny pośród kamieni. Widać, że to nie jest ich pierwszy sezon .

Zresztą widać, że wszystkie rośliny Cię lubią. Chyba nie masz z nimi żadnego problemu. Są takie osoby, którym wszystko ładnie rośnie .

To berberysy? Piękny kolor

Agnieszka te berberysy są ładne cały sezon. Jak zaczynają wiosnę piękny kolor listeczkow (wiosna młode pędy po przycięciu) a jesienią jak widzisz polecam.
Jednak trzeba je przycinać i trzymać je w ryzach.

Ptasi gaj 19:18, 08 lis 2021

Do góry
Monika83 napisał(a)
.
Wyglądają na zdrowe bo nie mają nawet żółtych liści, może masz po prostu wolno rosnące odmiany ja też takie mam.Nie mogę znaleźć u ciebie zdj hortki princes diana,też mam ją od niedawna młodziutki krzaczek i nawet nie licze ze za kwitnie wiosną.

Zdrowe są tylko kwitnienie byle jak, liście żółte już obleciały.
Monika nie mam jeszcze miałam kupić w tym roku. Najpierw czekałam miały być w pobliskiej szkółce i nie dostarczyli później wakacje już jej nie szukałam
Princes Diana właśnie kwitnie na pędach starych i tegorocznych.
Przynajmniej bym jedna ogrodowej kwitnąca miała.
Moja ogrodowa tylko raz kwitła w pełni w 2018 roku. Wiosna nie było przymrozku. Ma bardzo ładny różowy kolor.

Ptasi gaj 18:46, 08 lis 2021

Do góry
Milka napisał(a)

Elu, pewnie mają zbyt sucho. No i pewnie dobrze byłoby podkrzesać sosny i wpuścić więcej światła

Milus co jak co ale ja podlewam mam swoją studnie to wody nie żałuję.
Tak jak napisałam chyba mają za mało światła. Jeszcze wiatr im może dokuczać. Tuje trochę podrosły więc może będą lepiej zimę przechodziły.

Inna sprawa jak wiesz w tym roku rododendrony słabo kwitły jaka to przyczyna paczki kwiatowe zbrązowiała może zmarzły nie wiem.

Mam jednego rodidendrona co przy domu ten jest zawsze niezawodny. Trochę go tam robak obgryza ale kwitnie i ładnie rośnie. Ta dziura to efekt zrywania przekwitlych kwiatów.

W Kruklandii 18:42, 08 lis 2021

Do góry
Juzia napisał(a)
Trochu fot, ale w tym roku bez szału...

Powtórzę się kolejny raz Rezygnacja z trawnika to był strzał w 10!
Bardzo mi się podoba i nie mogę się napatrzeć na te żwirowe alejki.
Przerwa na kawę... 18:41, 08 lis 2021

Do góry
Jola, to był eksperyment. W moim przypadku średnio udany. Nauki pobrane, przydadzą się na przyszłość. Niczego nie żałuję.

A z dobrych wieści - skończyłam sadzić cebulki!!!!! Zostały mi tylko doniczkowe. Jestem happy ))
Ostatnia rabata

Jutro jak nie będzie padać to sprzątam meble, wysypię korę i ogłaszam koniec sezonu ogodowego.
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 18:37, 08 lis 2021

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Rozplenice są takie piękne słomkowe teraz

Uwielbiam cały Twoj ogrod Asiu ale przód to kocham
Mistrzostwo!
W ogródku Martki 18:33, 08 lis 2021

Do góry
Martwiłam się, a tymczasem "przypadkiem" znalazłam przed bramką paczkę, na którą czekałam. Jutro po pracy sadzenie, miejscówki przygotowane. Desdemona x 5, Jude de Obscure x 3, Lady Emma Hamilton x 3, Munstead Wood x 3, Princess Alexandra of Kent x 3. Lubię róże posadzone większymi, jednorodnymi plamami. Tak spróbuję u siebie.

Teraz stoją w wodzie na zewnątrz. Mam nadzieję, że to im nie zaszkodzi po kilkudniowej podróży.

Wszystkiego po trochu 17:04, 08 lis 2021

Do góry
mirkaka napisał(a)
Leonardo jeszcze nie daje za wygraną

ciągle piękna

azalie też cieszą, choć niektóre już łyse

i widoczek z przykucnięcia żeby ukryć jeszcze pozostałości po remoncie

Obejrzałam jesienne fotki, pięknie jest. Ta hortensja cudowna. mam takową, pewnie inna odmiana, ale młoda i też tak się wybarwia.
Ośmiornica mnie urzekła
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 16:58, 08 lis 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Widzę, że wiało jak u nas. Fajne to zejście koło brzózek
Ogród z koniczynką 16:52, 08 lis 2021

Do góry
Rumianka napisał(a)

Reszta kolorkow

Piękne borda na tle zielonego.
Bardzo powiększona rabata, fajnie wyszło i masz możliwość poszaleć z dodatkowymi nasadzeniami
To teraz w domku, jak na wczasach
To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:29, 08 lis 2021

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Haniu, zastygam, zmysły oniemiały do granic z zachwytu, w pełni usatysfakcjonowane Szaleństwo jesienne! A Ty - Pracusia, Artystka słowa i łodygi
Ptasi gaj 16:24, 08 lis 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Mirka nie wiem o które berberysy ci chodzi. Te przebarwiające się na żółto przy dereniach czerwonych. Staram się ciąć jeszcze o 20 cm niżej niż teraz są.
Doszłam do wniosku, że lepiej ciąć niżej później mają zielone odrosty nie zdrewniałe i drugi raz łatwiej ciąć. Nie tnę w kulki tylko kanciaste.

Teraz dopiero patrzę jednego nie przycięłam.
Ten po lewej cały dzień w słońcu ten po prawej półcień jeden i ten sam rodzaj przysypany igliwiem z metasekwoja

Kolorów nie brak, gdzie nie spojrzysz, każdy inny, a liście jeszcze lecą. Sprzątania nie brak, ale bliżej końca. Kaliny zimozielone rosną bardzo szybko. Póki jestem w stanie dosięgnąć, tnę. Moje były byle jakie, teraz wielkie. W tym roku skracałam mocno i w kolejnych latach nadal juz muszę.
Mnóstwo roślin masz, ja już ograniczam się bardzo.
Pozdrawiam Elu
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 16:11, 08 lis 2021

Do góry
Dorii napisał(a)
Dziś za oknem bardzo jesienne i to te brzydsze jej oblicze. Pada i zimno, bryyy. Chumor poprawiają wciąż kwitnące donice na parapecie widoczne bez wychodzenia na ten ziąb i pluchę. Do domu zupełnie przez przypadek poczyniłam taką jesienną dekorację

Bardzo ładna jesienna dekoracja
Przerabianie ogródka pod swój gust 16:08, 08 lis 2021

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)

Przepiękne masz rozchodniki
To tu- to tam- łopatkę mam ! 15:08, 08 lis 2021

Do góry
Nałupałam orzechów włoskich, bo w ogrodzie pojawiło się sporo sikorek. Kosy podjadają rajskie jabłuszka z Oli. Pora zakupić słonecznik i uruchomić jadłodajnie dla innych ptaków.

A kalina angielska nie chce spać.

I na koniec rzut oka na wiraż

i powrót po schodkach do domu.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 15:04, 08 lis 2021

Do góry
Chryzantemy wciąż w dobrej formie.

I takie tamy.

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 15:00, 08 lis 2021

Do góry
zawitka napisał(a)
Zakwitła moja naj ładniejsza. ma też ładny pokrój i nie jest wysoka to własnie Greczynka.

Piękna ta Greczynka, inne chryzantemy zresztą też.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 14:57, 08 lis 2021

Do góry
Marta pisała u siebie, że często ją "zawiesza" przy zerkaniu na jesienne pozaokienne widoki. Mnie też zawiesza.

Frontowe rabaty wciąż cieszą oko. Kosodrzewina Wintergold już w zimowym ubranku.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 14:48, 08 lis 2021

Do góry
Okancikowane.

Pewnie niedługo trzeba będzie ścinać kwiatostany hortensji. Już zaczyna je urywać i fruwają po ogrodzie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies