Zanim kupiłam ŚŚ brałam pod uwagę magnolie
Boję się trochę, że będą przemarzać ...
A ten klon jest piękny ... tylko jak kupię taki mały to czy ja doczekam widoku tej niepowtarzalnej kory? i kiedy jego korona zasłoni mi tą wielką ścianę?
A mi polecała go Magnolia ale ja potrzebowałam drzewa z wysoką koroną, a cynamonowe najpiękniej wyglądają właśnie jako wielopienne. Piszą że do 15 metrów rośnie. Bogdzia nim się zachwycała ostatnio gdzieś na jakimś wyjeździe, a ja u SZmitów. Mają cudny okaz i małe w sprzedaży
Zobacz Ewelina Ale u mnie to są 3 sztuki ... nie dziwne to jakieś i co roku zawsze kolejne 3/4 sąsiadujące z tymi co w poprzednim sezonie wypadły szlag trafia
A jak Ty sama na to wpadłaś?
To ja sie nie upieram ... mogą być same bukszpany ... em będzie happy
Od tarasu do wgłębnika jest 14m szer 7,5m (wgłębnik ma 6m szer). Plan mogę zrobić wieczorkiem Już i tak jestem Ci bardzo wdzięczna
Ren133
U mnie cala akcja miała początek w maju ubiegłego roku. To był również okres suszy. Po kolei chyba z 15 szt tui najpierw zżółkło a później zbrązowiało. Po diagnozie, że to inwazja przędziorków oczywiście od razu oprysk MAGUS powtórzony później jeszcze dwukrotnie. Chore miejsca dodatkowo powycinałam. Tuje wyglądały w tamtym roku jak straszydła. Jesienią wyskubałam z nich wszystkie suche igły. W tym roku pojawiły się nowe przyrosty.
No..nawet jeśli nie wielopniowe to rozgaleziaja się tak nisko ze wyglądają jak wielopniowe
Niektóre okazy maja taki fajny parasolowaty pokroj, bardzo by takie tam pasowaly wg mnie