Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:34, 19 lip 2014

Do góry
French Lingerie

El Desperado

Berrey Chessecake ten bardzo trafiony cudo!!

Bukiecik... piękna siewka kwitnie prawie codziennie takim bukietem już 3 tydzień.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:29, 19 lip 2014

Do góry
Sweet Tranquality... nietrafiony zakup, ale niech rośnie

Siewka
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:25, 19 lip 2014

Do góry

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:23, 19 lip 2014

Do góry

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:15, 19 lip 2014

Do góry

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:12, 19 lip 2014

Do góry

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:04, 19 lip 2014

Do góry

Mało estetycznie podwiązane lilie, ale troszke zmokłem podczas burzy gdy w pośpiechu ratowałem lilie przed złamaniem

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:59, 19 lip 2014

Do góry
Popadłem jak to przeczytałem u Syli w marazm i nie tylko ogrodowy... ale uwaga na ogród narzekać nie będę bardzo jestem zadowolony ze zmian, a kwitnące kwiaty i rabaty wszystko rekompensują...

Troszke zaległych zdjęć z poprzednich dni... będą bardzo wymieszane, ale chyba to nie przeszkodzi w oglądaniu.

Morning Breake Eernal z dużym zielonym okiem

Ogromna lilia Big Brother ok 30cm, a może dorosnąć do 35cm.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:51, 19 lip 2014

Do góry
Paweł bardzo praktyczny.. nie trzeba przesadzać roślin, żeby zobaczyć chociaż namiastke kompozycji przypomniało mi się... zrobie dzisiaj fotke Midnight Ruffles.

Ewo obiecane zdjęcia żurawek z przywrotnikiem.

Redstone Falls dośc zmienna kolorystycznie od intensywnego pomarańczu wiosną po delikatny brąz jesienią, na słońce idealna jednak ma delikatny wzór na liściach

Mango, jasny pomarańcz nie przyala się na słońcu, widoczny rysunek na liściach.

Honey Rose już opisywałem, ale zrobiłęm porównanie.

Big Top Gold podobna do Caramel jednak jest troszke jaśniejsza i ma większe liście, trudniej z dostępnością.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:17, 18 lip 2014

Do góry
Ewo zdjęcia zrobie wieczorkiem jak słońca nie będzie, teraz trudno kolor byłoby oddać.

Kasiu każdy coś w życiu chyba dokładnie zapamiętuje u mnie trafiło na żurawki, a nie powiem, że ta pamięć czasem przydałaby się do innych rzeczy

Autumn Leaves ma tą samą ceche co Electra... w ogrodzie tylko jedno na 100 miejsc jej odpowiada, z swoją Electrą trafiłem i nie ruszam bo dobrze rośnie z Autumn już niestety 6 miejsce nie trafione, rośnie bo rośnie, ale urokliwa to nie jest
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:56, 18 lip 2014

Do góry
Znowu oczęta nacieszyłem... powiem tylko, że pięknie i uciekam
Pszczelarnia 23:00, 17 lip 2014

Do góry
Zostawiłem odpowiedz w sowim wątku na pytanie o żurawki.
Nie mogę nie wspomnieć o kapitalnych zestawieniach na rabatach.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:56, 17 lip 2014

Do góry
Madziu dziękuje w imieniu żurawek

Ewo trudne zadanie I pierwsza rzecz, którą zrobiłem to pobiegłem po aparat.
Zrobiłem każdej odmianie zdjęcie z listkami przywrotnika i ostatnim kwiatkiem, który się schował gdy je obcinałem.

Caramel u mnie słońce ma do 15, praktycznie zero przypaleń, nawet nie ma wyblakniętych liści.

Southern Comfort w tym samym miejscu co Caramel i niestety spalone listki co pewien czas trzeba obrywać

Marmalade cały dzień w słonku bez przypaleń.

Sweet Tea na słońcu dobrze sobie radzi.

Jeżeli chodzi o zestawienie mój ranking wygląda tak:
1. Marmalade
2. Caramel
3. Souther COmfort/Sweet Tea

Postrzępięnie Marmalade wg mnie nawiązuje do również troszke postrzępionych liści przywrotnika, a jeżeli żurawka będzie na słońcu kolor nie będzie tak intensywnie pomarańczowy jak w półcieniu co widać na zdjęciu (Marmalade cały dzień w słóńcu) i przenikanie kolorów jest delikatniejsze, oczywiście jeżeli dobrze zrozumiałem zamiary. Caramel ma tą zalete, że liście nie mają żadnego rysunku. Dwie pozostałe do mnie nie przemawiają.
Ewo ocenisz według swojego uznania, a ja z ciekawością poznam Twoją opinie bo to zestawienie bardzo przypadło mi do gustu.

Jeszcze mogę jutro zrobić zdjęcia z dwoma innymi odmianami (kwiatek zachowałem w wazoniku ) , o których dzisiaj zapomniałem.
Żurawka Mango i żuraweczka Redstone Falls.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:29, 17 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)
makkasia cieszę się, że moje wypociny na temat żurawek pomogły w wyborze
Próbowałem sam zrobić mieszanke, ale ewentualne donice wychodziłby zbyt drogo, więc kupiłem na próbe zwykłą mieszanke betonową o taką w casto... i mi odpowiada, no i nie trzeba się dużo bawić
Donic jeszcze nie robiłem bo nie mam czasu, a miejsce docelowe na nie jeszcze nie gotowe.
Luki jesteś naszym guru żurawkowym
Dziękuję za mieszankę już zapisałam
macham
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 18:34, 17 lip 2014

Do góry
makkasia napisał(a)
Luki nasz ekspert żurawkowy już zadziałał
Świetne prezenty
Buziam

Dzięki Kasiu. Niektóre na teraz, a inne na przyszłość- jeszcze do końca wizji na ciurkadełko nie mam.
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 18:33, 17 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Nie widze dokładnie czy jest jakiś rysunek na liściach, ale wygląda mi na Peach Flambe ale nie jestem pewien

Dzięki Łukaszu. Ta Żurawka pięknie komponuje się z kwitnącymi azaliami. A do tego jest bardzo solidna i bezobsługowa. Uważam, ze jest jedną z tych, które polecałabym bez wahania każdemu.
Postawić trawkę nad i... 10:58, 17 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Po kulki bukszpanowe najbardziej opłacalny wypad do Wrocka
Podlewanie też ma swój urok, można wszystko dokładnie zobaczyć, ale też wolałbym podlewać tak może raz w tygodniu sam bo codzienne stanie w upały po 2 godziny z wężem troszke męczące

W przypadku braku automatyki polecam zraszacz, taki do przestawiania,który ma zakres całego koła. Ustawiam w jednym rogu ogródka, patrzę na zegarek ok 15min i przestawiam na następne miejsce

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:10, 16 lip 2014

Do góry
makkasia cieszę się, że moje wypociny na temat żurawek pomogły w wyborze
Próbowałem sam zrobić mieszanke, ale ewentualne donice wychodziłby zbyt drogo, więc kupiłem na próbe zwykłą mieszanke betonową o taką w casto... i mi odpowiada, no i nie trzeba się dużo bawić
Donic jeszcze nie robiłem bo nie mam czasu, a miejsce docelowe na nie jeszcze nie gotowe.

Iwonko to trąb głośno bo ja ostatnio chodzę bardzo nieogarnięty i wszystko zapominam

Kasiu ja też wole lilowce, ale lilie dają ten niesamowit zapach, którego troszke liliowcom brakuje.

Agato w sumie to jeszcze nie wiem, czekam na informacje czy w tym roku Pan E będzie miał czas na gości, bo pisał mi, że bardzo zajęty jest... 3000 siewek samo się nie posadzi, a jeszcze jakąś szkółke rokręca. Dam znać
Ogródek Agam 21:47, 16 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No żurawki piękne
I nie ukrywam, że ja też polecam, większość żurawek mam z tego miejsca

Ja jestem pod wrażeniem ogromnym, żurawki rozrośniete, super zapakowane i cena dobra.
Ogródek Agam 21:41, 16 lip 2014

Do góry
No żurawki piękne
I nie ukrywam, że ja też polecam, większość żurawek mam z tego miejsca
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies