Hakone piękna trawa, mam całe dwie sztuki na próbę
Spotkanie fajna sprawa. Dwa razy byłam inicjatorem spotkania naszej grupy
Trudno się spotkać. Zawsze coś komuś nie pasuje dzień, miejsce, godzina. Teraz odpuściłam.
Jucca to najlepsza ogrodnicza w jakiej dotychczas byłam. Uwielbiam tam jeździć. Fajnie, że mają ogromny wybór roślin, nie trzeba brać czegoś co akurat jest w ogrodniczej tylko można wybierać i przebierać.
Madżenko mam dwa pytania:
1. odnośnie jeżówek - czy zakupione kłącza jeżówek w tym roku zakwitną?
2. Czy teraz można kupować hortensje np. Anabell czy to za wcześnie.
Czytam, że promanalem pryskasz, nie wiem czy pryskać czy to już za późno?
Mirella hakone bedzie w pustym miejscu pod magnolia. W ubiegłym roku wykopałam stamtąd róze i posadziłam kulki bukszpanowe, cos mi nadal ta rabata nie pasuje...
A co do wspólnych zakupów, czasami ktoś musi zebrać ekipe, nie mozna czekac na innych, trzeba byc samemu prowodyrem Więc zainicjuj spotkania Grupy wielkopolskiej Takie wspolne zakupy, spotkania są nieocenione. Nawet zima musimy sie na pogaduchy w centrum ogrodniczym spotkac, bo inaczej bysmy umarły U Was Jucca ma duzy potencjał na takie spotkania
Jeszcze na dodatek zobaczyłam u Ciebie tyle bratków, że moja wariacja zaprowadziła mnie do szkółki i bratki kupiłam
Białych nie było, bo to rzadkość niebywałą, ale prawie białe
Magnolia przepiękna i zatrzęsienie kwiatów... Mam białą ale niestety mimo, że wiekowa tak jak Twoja, kwiatów ma zdecydowanie mniej Inna strefa niestety...