Witam! Trafiłam przypadkiem, zaciekawiona tytułem, "Pod złamanym skrzydłem"(anioła, bo przecież uśmiechnięty?), skojarzyłam z "bieszczadzkim aniołem", nie wiem dlaczego...
Piękna róża i piękny, poetycki opis, ależ Ty masz talent!
Ogród też mi się podoba. Pozdrawiam.
Gezegorz, Może dlatego nie łapią grzyba, że ja mało podlewam po liściach. kładę wężą przy ziemi i przesuwam stopniowo po rabacie. Opad z góry, tylko ten co z chmur i z rosy.
U Was pewnie wyższa półka w podlewaniu, zraszacze chodzą samoczynnie, i leją po wszystkim. Ja nawet trawnkika nie podlewam, a koniczyna i tak rośnie.
Pani Danusiu,
chce pokazać mój trawnik bo jak dla mnie to się stało coś dziwnego z nim, niestety . Ogólnie nie wyglądał źle ale było dużo suchej trawy i postanowiłem go ściąć nisko i wykonać wertykulacje. I tak teraz wygląda(zdjęcie), znaczy cały trawnik nie ma takiej struktury ale są miejsca takie jak na zdjęciu. Dlaczego tak się stało? za wysoko koszona trawa? Co z tym teraz robić? Jest jakaś szansa żeby ta trawa rozkrzewiała się przy ziemi a nie na takiej wysokości jak na zdjęciu?
Bardzo proszę o pomoc bo nie wiem co dalej z tym robić.
Dziękuje i pozdrawiam
Mariusz
Haniu, czy pytasz o te najwyższe? To świerki sąsiadów, nie serbskie, przycinane co sezon. Mój jest tu rząd cisów ten metrowy. A po lewej stronie mam szpaler świerków serbskich, które także przycinam co sezon. Wrzucam Ci zdjęcie różyczki z moimi Serbami w tle i drugie z innym fragmentem żywopłotu z Serbami - ona u mnie ciągnie się wzdłuż zachodniej ściany działki.
Pięknie się prezentują nowe rabatki. Co masz na tej kratce? Czy to fioletowe to agastache? Jaka odmiana? Miałaś kiedyś Beelicious Purple i ciekawa jestem czy on tak Ci się rozrósł? U mnie nie ma po nim śladu dlatego tak mnie dziwi, że u Ciebie takie ładne kępy. Myślałam, że to jakaś niezbyt udana odmiana.
Piękne kadry z ogrodu. To ujęcie jest cudne. Masz bardzo dużo kwitnących lilii. U mnie, na razie kwitną tylko te bordowe.
Co to za kwitnąca roślinka pod tawułą? Goździki? Mają fajny kolor. Ten bodziszek jasnoróżowy też jest boski!
Bardzo dziękuję Wam wszystkim za te słowa, za docenienie. Niby ogród robimy dla siebie ale miło jest usłyszeć ze podoba się jeszcze komuś. Mam nadzieję że ogrod na niższym piętrze tez będzie taki obfity mimo iż nowoczesny. Prace powolutku zaczną się jeszcze na tych wakacjach. Na razie posadzilam szpaler tuji za brzozkami .