Witam, gdy kupowałam brzozy były jednopienne, ale chyba mają tendencje do wielu pni ponieważ ciągle z boku odrastają. W tym roku je pod goliłam od dołu bo były zbyt krzaczaste a zależało mi na koronie powyżej płotu. Sadzone są mniej więc co 120-150 cm. Są różnej wielkości ponieważ na początku nie mogłam dostać w pobliżu tych brzóz. I w sumie jest 9 sztuk posadzone w różnym czasie.
Witam,
Mam problem z iglakami w ogrodzie. Najpierw usechł czubek jednego z nich a następnie coraz większe partie drzewka. Zauważyłam również na nim pajęczynę. Na kolejnych krzewach też jest pajęczyna. Stosowałam najpierw dwa preparaty na przędziorka a ostatnio powiesiłam zawieszki z dobroczynkiem kalifornijskim.
Chciałam się zapytać jakie preparaty/ metody warto zastosować i czy to może być jakiś inny pasożyt?
Widziałam Edenkę u Marioli z O i zachwycała mnie. Teraz moja pokazuje spektakl. Na pewno się doczekasz Po raz pierwszy swoją mało przycięłam. A wczoraj połowę kwiatów musiałam wyciąć
Zachwyca mnie też Goethe, zapachem jest wielkokwiatowa ale niestety ilość kwiatów nie taka. Jak koło niej przechodzę to zapach słodki dobiega szkoda tylko że róże tak krótko kwitną.
Juzia, Agatorek, całkiem możliwe, że tylko ja tak dziwnie mam dziś z rana obchód, wszystko jest na swoim miejscu róże kwitną, a najbardziej szaleje cukinia i ogórek. Znalazłam też ... czerwone pomidorki! Kompost i pogoda i proszę jaki efekt