Twoja spostrzegawczość jest niesamowita
Zobaczymy jak się będą starzeć te czosnki, te starsze na tarasie dalej w większości zielone, a stoją tam już z miesiąc.
odmiany lawendy nie znam, u mnie w ogrodniczym wiele roślin jest nie oznaczonych, nawet mi się wśród fioletowych jedna różowa trafiła w tym roku trawnik się już raczej nie pozbiera zależy nam tylko na tym żeby nie padł do reszty,trzeba będzie jesienią porządnie o niego zadbać żeby jak najmniej zostawić tego suchego na zimę Trzymam kciuki za twoje roślinki
Aniu, prawda jest inna, pokazuję tylko to co do pokazania się nadaje, a uczciwie przyznaję, że procentowo to większość miejsc jest niefotogeniczna, jeszcze do tego ten upał, właśnie jak się na podwórku nic nie da podziałać to w domu coś można podłubać i tak właśnie było z wiankiem
Fachowiec z taką konstrukcją poradzi sobie w kilka dni, fajnie, że masz w rodzinie kogoś komu możesz to zlecić i za free robocizna będzie.
u mnie dziewczyny tez lubia bawic sie platkami.sypia sie nimi jak sniegiem. Ale wole by nie widzialy jak skubie roze,przynajmniej mlodsza,bo ona pozniej mnie nasladuje i obrywa wszystko jak leci
dokladnie tak.ale nie musisz scinac zaraz pod rozgałęzioniem.ja scinam czasami i 50 cm nizej.tak by nadac krzewowowi polkolisty ksztalt.
Jesli zetniesz przekwitle pedy wszystkie na raz drugie kwitnienie bedzie bardziej rowne.jesli bedziesz obcinac sukcesywnie takze kwitnienie bedzie stopniowe.
A za mną jak cień chodziła Milena i wszystkie kwiaty, które jeszcze jako tako wyglądały zbierała do swojej kompozycji i zachwycała się ich zapachem wymyślając ciekawe porównania - np. Eden Rose wg niej miała cudny zapach oregano