Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 15:27, 25 cze 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Rozumiem ze florystka najpierw zjadla ferero
niech szykuje wiekszy pojemnik na przyszly rok

Wianek genialny! Oby szybko koloru nie stracil bo wyglada super

Twoja spostrzegawczość jest niesamowita
Zobaczymy jak się będą starzeć te czosnki, te starsze na tarasie dalej w większości zielone, a stoją tam już z miesiąc.
Typografia ogrodu 15:05, 25 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

no tak, to róż mogłoby szybko nie być
Typografia ogrodu 15:05, 25 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Wszystko jasne, to tak będę robić.
i po krotkiej przerwie znow beda kwiaty
Pogubiłam się po drodze... 14:04, 25 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ale Ci lawenda obficie kwitnie, co to za odmiana?

Widziałam trawnik.... szkoda, że tak się stało, ja też sobie przypaliłam nawozem rośliny, ale chyba się pozbierają.
odmiany lawendy nie znam, u mnie w ogrodniczym wiele roślin jest nie oznaczonych, nawet mi się wśród fioletowych jedna różowa trafiła w tym roku trawnik się już raczej nie pozbiera zależy nam tylko na tym żeby nie padł do reszty,trzeba będzie jesienią porządnie o niego zadbać żeby jak najmniej zostawić tego suchego na zimę Trzymam kciuki za twoje roślinki
Pogubiłam się po drodze... 13:56, 25 cze 2016

Do góry
Ale Ci lawenda obficie kwitnie, co to za odmiana?

Widziałam trawnik.... szkoda, że tak się stało, ja też sobie przypaliłam nawozem rośliny, ale chyba się pozbierają.
Ogród tworzony z pasją 13:49, 25 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Buszyście u Ciebie Karol, a tych wszystkich owocków to Ci bardzo zazdroszczę!
No i życzę udanych, niezapomnianych wakacji - korzystaj póki możesz, to najfajniejszy wiek

Dzięki, mam nadzieję, że będą fajne, przynajmniej tak mi się wydaje.
Typografia ogrodu 12:56, 25 cze 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
u mnie dziewczyny tez lubia bawic sie platkami.sypia sie nimi jak sniegiem. Ale wole by nie widzialy jak skubie roze,przynajmniej mlodsza,bo ona pozniej mnie nasladuje i obrywa wszystko jak leci

no tak, to róż mogłoby szybko nie być
Typografia ogrodu 12:55, 25 cze 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
dokladnie tak.ale nie musisz scinac zaraz pod rozgałęzioniem.ja scinam czasami i 50 cm nizej.tak by nadac krzewowowi polkolisty ksztalt.
Jesli zetniesz przekwitle pedy wszystkie na raz drugie kwitnienie bedzie bardziej rowne.jesli bedziesz obcinac sukcesywnie takze kwitnienie bedzie stopniowe.

Wszystko jasne, to tak będę robić.
Ogród Ani :) 12:44, 25 cze 2016

Do góry
Aniu, śliczności znowu!
Czyżby Limba? Napisz ceny gumbali i cisa na prive.

A Toszki przetaczniki pięknie i cudnie skomponowane, jaka to odmiana?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:42, 25 cze 2016

Do góry
Krys napisał(a)
Bylam widzialm,zdjecia nie oddaja pieknego,dopieszczonego w kazdym centymetrze ogrodu.Scianka to wisienka na torcie ze szmaragdami czy bez!

Renia zobacz te roslinke ma ja Bozga czekam na jej nazwe ,milego leniuchowania

To chyba Penstemon Palczasty Husker Red - piękny, na liście chciejstw
Tu ma być ogród :) 12:39, 25 cze 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
wow Edyta nie próżnujesz!
ja mam problemy z organizacja czasu chyba bo jak patrze na Twój zadbany ogród i jeszcze handmade to ręce opadają...przyznaj się red bulla dożylnie pakujesz czy kawe jakas dobrą pijesz?
róże masz przepiękne, jak patrzę na Twoje i Navi okazy to stwierdzam że rózankę za 3 lata będę mieć do przebudowy...ach i meble się robią, wypas. zapinowałam sobie konstrukcję moze jak teść odpocznie po placu zabaw to go kiedys poproszę

Aniu, prawda jest inna, pokazuję tylko to co do pokazania się nadaje, a uczciwie przyznaję, że procentowo to większość miejsc jest niefotogeniczna, jeszcze do tego ten upał, właśnie jak się na podwórku nic nie da podziałać to w domu coś można podłubać i tak właśnie było z wiankiem

Fachowiec z taką konstrukcją poradzi sobie w kilka dni, fajnie, że masz w rodzinie kogoś komu możesz to zlecić i za free robocizna będzie.
Typografia ogrodu 12:35, 25 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

A za mną jak cień chodziła Milena i wszystkie kwiaty, które jeszcze jako tako wyglądały zbierała do swojej kompozycji i zachwycała się ich zapachem wymyślając ciekawe porównania - np. Eden Rose wg niej miała cudny zapach oregano
u mnie dziewczyny tez lubia bawic sie platkami.sypia sie nimi jak sniegiem. Ale wole by nie widzialy jak skubie roze,przynajmniej mlodsza,bo ona pozniej mnie nasladuje i obrywa wszystko jak leci
Tu ma być ogród :) 12:34, 25 cze 2016

Do góry
Pluszakowa napisał(a)

Popieram też bym ich nie wyrzuciła.

Aktualnie mam w domu 4 bukiety - kwiatom polnym Milena też nie przepuściła, a ja ciągle muszę nowe wazoniki i słoiczki szykować
Typografia ogrodu 12:34, 25 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Czyli jak na jednym pędzie jest z 20 kwiatów to gdy wszystkie przekwitną, przycinasz poniżej rozgałęzienia tak, że zostaje pojedynczy pęd?
dokladnie tak.ale nie musisz scinac zaraz pod rozgałęzioniem.ja scinam czasami i 50 cm nizej.tak by nadac krzewowowi polkolisty ksztalt.
Jesli zetniesz przekwitle pedy wszystkie na raz drugie kwitnienie bedzie bardziej rowne.jesli bedziesz obcinac sukcesywnie takze kwitnienie bedzie stopniowe.
Tu ma być ogród :) 12:32, 25 cze 2016

Do góry
Pluszakowa napisał(a)

Bardzo godnie odeszły z rabaty.
Piękny ten wianek w sam raz na noc świętojańską

ładnie to nazwałaś
Tu ma być ogród :) 12:27, 25 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Kompozycje mojej małej florystki - czychała na wszystkie kwiaty, które jako tako się jeszcze prezentowały po obcięciu

Popieram też bym ich nie wyrzuciła.
Tu ma być ogród :) 12:25, 25 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Czosnki Atropurpureum po przekwitnięciu dostały drugie życie

Bardzo godnie odeszły z rabaty.
Piękny ten wianek w sam raz na noc świętojańską
Tu ma być ogród :) 12:16, 25 cze 2016

Do góry
Czosnki Atropurpureum po przekwitnięciu dostały drugie życie

Tu ma być ogród :) 12:14, 25 cze 2016

Do góry
Kompozycje mojej małej florystki - czychała na wszystkie kwiaty, które jako tako się jeszcze prezentowały po obcięciu

Typografia ogrodu 12:12, 25 cze 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Mi rece pachnialy do nocy

A za mną jak cień chodziła Milena i wszystkie kwiaty, które jeszcze jako tako wyglądały zbierała do swojej kompozycji i zachwycała się ich zapachem wymyślając ciekawe porównania - np. Eden Rose wg niej miała cudny zapach oregano
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies