Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 05:01, 07 cze 2021

Do góry
JoannA napisał(a)

zapomniałam napisać o moim zachwycie nad tym widokiem. Dopiero co zakładane oczko już tak bujnie zarosło. Niesamowity ten patyk. Co to za okaz?
Za drzwiami do ogrodu... 00:52, 07 cze 2021

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Rabaty masz przepiękne, mega bogate, chwasty nie mają szans
Takie widoki przyciągają wzrok, nie to co minimalizm... ja mam na jednej stronie taka rabatę to od zimy i nadal jest pusto

To duży plus gęstych rabat, mniej plewienia!!!
Ten minimalizm jest za to bardziej elegancki Lubie podziwiać takie rabaty u innych, ale u siebie muszę mieć tą moc koloru Choć też mam spokojniejsze zakątki, gdzie jest więcej zieleni tylko w różnych odcieniach. Ale na pewno nie jest to minimalizm

Za drzwiami do ogrodu... 00:43, 07 cze 2021

Do góry
gogo napisał(a)
Aniu, prawdziwy szał kwiatowy u Ciebie, masz przepięknie
Koniecznie muszę upchnąć więcej tulipanów, dają efekt
Warzywnik-szachownica świetny, już się nim zachwycałam i znowu się zachwycam

Grażynko, wszystko w masie lepiej wygląda, tylko jak to wszystko zmieścić!?

Za drzwiami do ogrodu... 00:32, 07 cze 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)

Piękny widoczek

Bardzo jeszcze podoba mi się zdjęcie, które zacytowała Milunia. Widok przez drzwi.

Na rabatach rzeczywiście kipi, ale akurat ja uwielbiam takie klimaty.

Lubię jak ciągle coś nowego zakwita, więc muszę upychać
Spokojniejsze klimaty mam na przedogródku

Em dostawił się chwilowo ze złomem- mówi : przecież lubicie rdzewiaczki!(dla mnie wygląda jak działo )... więc uwieczniłam!
Za drzwiami do ogrodu... 00:19, 07 cze 2021

Do góry
anabuko1 napisał(a)

No pięknie Aniu. Masz już wszystkiego dużo i na bogato.
Czosnki królują .Duzo ich.Robi ą wrażenie Suuper!
Orlikowe kępy też pięknie się prezentują

Anuś, no gęsto u mnie Nie wiem gdzie będę sadzić kolejne zachcianki. A rozrośnięte kępy już dzielę i na bieżąco lądują u sąsiadki
Stąd wszystkie dabrówki wylądowały po sąsiedzku, bo zamarzyłam mieć więcej Molinii Variegata i kocimiętek I teraz chwilowo jest to moja najbardziej pusta rabata(dopóki się nie rozrosną)

Bardzo się cieszę, że w końcu dotarłam do Ciebie na Dębowy. Sporo fajnych zmian u Was! I ten klekot bociana towarzyszący podczas spaceru po ogrodzie...
Ogród z koniczynką 00:04, 07 cze 2021

Do góry
Rumianka napisał(a)
Rojniki uwielbiam i sadzę wszędzie, gdzie się da...na kamieniu zimowały już dwukrotnie...

...widok siedząc na czerwonej ławeczce ...

dosadziłam goździków bo zapach cudny...

róża zółta zmarzła, ale odrasta od korzenia na szczęście, bo jest piękna...

Elisko, musiałam zacytować cudne zdjęcia, a zwłaszcza 2 ostatnie z powyginanymi gałęziami i domkiem

Resztą się zachwycam, bez cytowania, bo musiałabym wszystko
Za drzwiami do ogrodu... 23:59, 06 cze 2021

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Twoje drzwi niezmiernie mnie zchwycaja.I chyba juz wiem, gdzie sobie cos podobnego postawie.Moj maż mnie udusi, jak mu powiem o kolejnym projekcie

Wszyscy tu kochamy nowe projekty (no może oprócz naszych mężów) Życzę szybkiego i pomyślnego wdrożenia w życie( może najpierw powinnam napisać: pomyślnego?)
Ogród długi 23:52, 06 cze 2021

Do góry
Dziękuję, z donic jestem bardzo zadowolona. Zwłaszcza z tej pod murkiem, bo dała możliwość stworzenia "roślinnej" zasłony od sąsiada.

U mnie barierki wreszcie na balkonach, także hurra! Krok do przodu.

Ściana a la gabionowa cały czas się robi, tzn. robię jak mogę ma się rozumieć, a że mogę nie za długo to nawet połowy nie ma jeszcze. Poza tym odkryłam drugą stronę ogrodnictwa po sadzeniu, a właściwie trzecią po planowaniu i sadzeniu, a mianowicie - plewienie. Oj, trzeba to robić Agatorku, jak Ty dajesz radę??

Pierwsza ścieżka w trakcie tworzenia. Nie patrzymy na wiaderko, szpachlę, uwalone buty, piłkę i etc. Ścieżka ulegnie obniżeniu juz jutro chyba, bo poziom jest za wysoki w stosunku do trawnika. Także do poprawki.

Ten pasek w środku zajmuje lawenda. Rabatę planuję obsypać żwirem. Kolejny pas wątpliwej urody trawnika będzie drugą ścieżką. Jak ona ma wyglądać, sama jeszcze nie wiem. Ostatnio chodzi mi po głowie czarny granit.

I szersza perspektywa. Lubię takie. Ogród dla mnie to nie wycinki, to całość. To dom sąsiada, domy sąsiadów, widoczne bramy, furtki, niechciane drzewa. Sztuką dla mnie ukryć to wszystko, a jak się nie da - odwrócić uwagę. Posadzić i tupnąć: Tu się patrz! Takiej sztuki chcę się nauczyć. I dlatego jestem tu, na Ogrodowisku. No bo gdzie się nauczyć jak nie tu?
W tle garaż. Diabolo do przesadzenia. A derenie dalej w doniczkach

Za drzwiami do ogrodu... 23:50, 06 cze 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)

Super to zdjęcie - musiałam zacytować, bo najbardziej mi się podoba mimo innych pięknych kadrów. Sporo koloru u Cienie - tak soczyście
Czosnki mają bardzo wyrazisty kolor. Myślałam, że moje są ładne, ale Twoje dużo ładniejsze.

Bałwanka często wspominam

Za bałwankiem teraz nie tęsknimy!!!! Wystarczy tego chłodu!

Lubię patrzeć na swój ogród przez drzwi Teraz białymi pergolami skróciłam perspektywę, nie myślałam że aż tak bardzo, może jak zarosną będzie znów większa głębia
Czosnki teraz gwiazdorzą
Za drzwiami do ogrodu... 23:36, 06 cze 2021

Do góry
Magleska napisał(a)
Aniu pięknie ,kolorowo ,cudownie

Tak jak lubię
Za drzwiami do ogrodu... 23:34, 06 cze 2021

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Ja też . To na pewno również zasługa bieli, którą masz w ogrodzie.

Możliwe A teraz jeszcze dołożyłam bieli Tymczasem puste kratki, ale posadziłam tam clematisy i róże pnące i mam nadzieję, że w przyszłym sezonie będzie to kwitnąca ściana
Za drzwiami do ogrodu... 23:21, 06 cze 2021

Do góry
anpi napisał(a)
A teraz eksplozja koloru:

Taka pozytywna energia bije z tych kolorów
Chwasty w trawniku 23:20, 06 cze 2021

Do góry
Witam. W tamtym roku robiłem oprysk cheastoxem w tym roku było super az do teraz. Coś takiego się pojawiło w dużej ilości ;(( co z tym robić ? Z góry dziękuję za pomoc .
Ogród z zegarem 23:18, 06 cze 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)

Nie wiem co to, ale podoba mi się

Przypomina dyptam jesionolistny. Bądź ostrożna.
Ogród w dolinie 23:02, 06 cze 2021

Do góry
Roocika napisał(a)
I trochę smuteczków.
Coś się zaczęło dziać z truskawkami, pąki zaczęły schnąć i odpadać. Łodyżki były wyraźnie podcięte.
Zdiagnozowaliśmy szkodnika: kwieciak malinowiec.
Uszkodził też poziomki

Część truskawek już się zawiązała. Co ja mam teraz robić, na oprysk już chyba za późno, bo wtedy nie zjemy żadnej truskawki

Tyle pąków zebrałam dzisiaj i wyrzuciłam

widzę, że sytuacja chyba jeszcze mniej ciekawa niż u mnie
Dębowe zakątki 22:56, 06 cze 2021

Do góry
Dębowe zakątki 22:51, 06 cze 2021

Do góry
Magleska napisał(a)
Aniu

staw będziecie powiększać ....fajnie ....ładnie już nad nim ....i w ogrodzie ile kwiatów już kwitnie -ślicznie masz

Takie są plany. Na przyszłość
I wówczas go lepiej się zagospodaruje.
W ogrodzie faktycznie już sporo kwiatów. Już ładniej

Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 22:48, 06 cze 2021

Do góry
i znów te same błędy młodego ogrodnika! Za ciasno, bez oznaczenia co to .... pierwsze to chyba cukinie... nie wiem czemu ich nasiałam jakbym miała jeszcze tylko 30cm2 więcej ziemi... a to drugie to chyba jakieś dynie... chyba. Zobaczymy jesienią!

Dębowe zakątki 22:47, 06 cze 2021

Do góry
Anusia napisał(a)
Aniu ladnie juz nad stawem. Czas irysow nadszedl. U mnie rosna zolte ale chyba uszczkne kawalek od mamy fioletowego.

Dziękuję Anusiu
Irysów mam kilka. A niebieskiego nie mam. Ale sąsiadka ma. h
Chyba ją też poproszę o kawałeczek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies