Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Magnolie (Magnolia) różne gatunki i odmiany 22:47, 21 maj 2021

Do góry
Alexandrina.
Zacisze Alicji 22:42, 21 maj 2021

Do góry
Alija napisał(a)
Pachną bzy...

[img s
Czy u Ciebie ten lilak ma młode sadzonki? Mam chyba takiego samego i nigdy nie wypuścił żadnego pędu, który by można było odciąć.
Niezapominajki różowe i błękitne tworzą śliczny duecik.
Magnolie (Magnolia) różne gatunki i odmiany 22:40, 21 maj 2021

Do góry
George Henry Kern.
Mój ogrodowy pamiętnik 22:38, 21 maj 2021

Do góry
Skarpa zarasta .
Seslerie na skarpie rosną jak szalone a na płaskim u mnie nie chcą .
Dosadziłam 2 rutewki do już rosnącej ale stwierdzam, że ciężko je dostać a ja je tak lubię. Wyhaczyłam je w jednej szkółce bo nawet na necie nie umiałam znaleźć.

April podbija las... 22:34, 21 maj 2021

Do góry
mrokasia napisał(a)

To tak jak ja swojego upitolonego Sangokaku. Codzienne chodzę go odwiedzać i sprawdzić ile urósł .

He he he, chciałabym to zobaczyć . Zaraz sobie znajdziesz nową robótkę.

Widzisz, bo my jako mamy, których synkowie się wyprowadzili, potrzebujemy się o coś troszczyć Chociażby gadać do klonów. Dobrze że sąsiadów mam daleko, nie pomyślą że sfiksowałam
Co do wynajdowania sobie zajęcia, ja nie mam problemów z położeniem się na leżaku i delektowaniem się słońcem To moje uzależnienie
Ale żeby ciebie nie zawieźć, leżąc, pomyślę czym by się tu dalej zająć

Kaliny zaczynają kwitnąć

Inne kwiatki też zakwitły. Przodem

Tyłem...

To się nazywa parcie na szkło.

Mój ogrodowy pamiętnik 22:34, 21 maj 2021

Do góry
Ten kawałek przerobiony w zeszlym roku obsadziłam na szybko bo już bym chciała polikwidować te łyse placki a jeszcze trochę ich zostało. Będzie pstrokato jak wszystkie azalie japońskie zakwitną.

Ptasi gaj 22:33, 21 maj 2021

Do góry
Ela chciałaś białego Marcinka i co jeszcze?
Kopać to em mój będzie bo mnie łokieć boli tak się przerobiłam w weekend.
Mój ogrodowy pamiętnik 22:28, 21 maj 2021

Do góry
Wreszcie rośliny ruszyły po ostatnich deszczach a jeszcze bardziej trawa i chwasty .
Trawa z daleka jak dywanik a z bliska to już inna historia .

Mój ogrodowy pamiętnik 22:25, 21 maj 2021

Do góry
Zrobiłam małe zakupy stacjonarne. Moje kochane szałwie jednoroczne, ostróżki, hortki i rutewki.
A i jeszcze miłorzęba Menhir ale go nie obfociłam.

Pszczelarnia 22:22, 21 maj 2021

Do góry
ajka napisał(a)

Wiem, że stary ten wpis, ale też mam te dwie odmiany. Czy możesz pokazać u siebie jak kwitły?

Stary wpis i moja późna odpowiedź. Nie mam zdjęć kwitnienia, jakoś im nie zrobiłam.

Coś obrazkowego z obecnej wiosny.

Pomysł na... Przedogródek! 22:21, 21 maj 2021

Do góry
Czosnki się szykują! Bukszpany mają piękne przyrosty! Muszę kupić jakieś nożyce do cięcia. Polecacie jakąś konkretną markę?

link text
April podbija las... 22:20, 21 maj 2021

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)

Ja to mam ciarki, (z natury dość empatyczna jestem), więc wyobrażam sobie Ciebie przy tej robocie i podziwiam z całego serca! Efekt świetny. I tak myśląc o tych obrzeżach, to można by "zgubić" przejście od krawężników do miejsca bez nich jakimiś trawami i paprociami (ładnie rozkłada się czerwonozawijkowa) wylewającymi się na krawężnik, a potem te same lub podobne niech się wylewają spoza płyt w miejscach gdzie już krawężnika nie ma. Nie wiem, czy zrozumiale napisałam

Nie bądź zbyt empatyczna bo się zmęczysz i nie wystarczy ci sił na własny ogród A niedługo chcemy podziwiać efekt twoich wysiłków
Co do zgubienia przejść między rabatą z obrzeżem i bez, to w sezonie nie jest to problem, bo tak jak piszesz, bardzo klarownie, można to zrobić roślinami. Mam w tym celu, brzegi obsadzone trawami i żurawkami. Chodzi mi bardziej o ten czas, gdy rośliny nie zasłonią. Musi to mieć sens. Mam takie miejsca że obrzeże dochodzi do drzewa, które jest w jego linii. I myślałam że to dobry moment, żeby zakończyć, żeby za drzewem już nie kontynuować obrzeża. Będzie to naturalne przejście, bez tzw ostrego końca. Zobaczymy jak wyjdzie w praniu.
Tymczasem trochę ogrodu i aż wstyd mi jak wspomnę jakie zdjęcia ty wstawiasz ale nie mam wyjścia...

Pszczelarnia 22:17, 21 maj 2021

Do góry
darkowa napisał(a)
Ewo , co tam u Ciebie słychać?????
Działasz w ogrodzie , czy coś innego cię zajmuje??
Wiosna w tym roku nie rozpieszcza , mam wrażenie , że naszą kotlinę tym bardziej,
zimnica u nas straszna.

pozdrawiam

Oj bardzo zimno. Dopiero w maju troszkę podziałałam w ogrodzie. Ale warzywnik jeszcze nie do końca obsiany. Pięknie kwitną tulipany. W nieatrakcyjnym kącie obejścia zrobiłam taką aranżację z hostami. I zostałam poproszona o zrobienie wieńca pogrzebowego z kwiatów ogrodowych. Bukiety do domu robię zawsze. Tyle w skrócie.

Posadziłam ok. 100 dalii - w części ogrodu, którą nazwałam ogródkiem Annabell.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:14, 21 maj 2021

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:13, 21 maj 2021

Do góry

Ptasi gaj 22:12, 21 maj 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Jestem dzisiaj w Wawie, Mają była na szczepieniu. Bzy kwitną na całego zapach nie z tej ziemi. Nawet kasztany pachną.

Mirka przesyłam barwinek.
Barwinek jest ładny tylko trzeba wiedzieć gdzie go sądzić w żadnym wypadku nie na rabatach. Cholernie jest bardzo ekspansywny. Ja durna baba posadziłam gdzie się dało teraz go mam wszędzie i chce się go pozbyć z rabat.
Barwinek musi rosnąć gdzieś w kącie pod drzewami tam może się panoszyć. Wtedy można go utrzymać w ryzach co jakiś czas można przekosic kosiarka.

Podoba mi się Posadzę go w części leśnej w brzozowym lasku
Ela może na przyszłą sobotę po niego przyjadę. Napisz jak ci pasuje.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:11, 21 maj 2021

Do góry
Trawa soczysta, zaprasza do spacerów boso.

Szachownica docięta wg nowych sznurków.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:10, 21 maj 2021

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:08, 21 maj 2021

Do góry
Jutro Dni Otwarte (w każdy weeked od 10 do16) i będziemy tworzyć (sadzić) ognistą rabatę. Rośliny będą jeszcze dodawane o różnych porach kwitnienia. Można na żywo obserwować naszą pracę.

Na razie tworzę dwie strony ogrodu wgłębionego. Jedna ognista a druga chłodna.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies