A nam ogród sprawił dzisiaj ogromną radość. Minus 5,5 dało takie oto efekty. Ja nigdy osobiście w swoim ogrodzie takiego czegoś nie widziałam. Aż do dziś.
Po prostu wzruszyłam się, gdy stanęłam i popatrzyłam.
Ależ nie, wcale nie brzmi zbyt poufale, bardzo mi miło
Zakaz skasujcie, nie można ograniczać sobie pasji Przecież żyje się dla przyjemności, a nie aby cierpieć. Ja ciągle coś targam w samochodzie, chwile szczęścia są potrzebne jak powietrze.
Pokaż jak wyglądają róże, ponieważ to ma zasadnicze znaczenie, czy są zielone i zdrowe, czy są porażone przez choroby.
Nic nie obcinaj, nic nie usuwaj poza chorymi liśćmi.
Tak, po posadzeniu podlać, niech ziemia oblepi karpę korzeniową.
Cebulowe w zeszłym roku sadziłam nawet w grudniu. Też mam nową dostawę i wożę w samochodzie
Po przesadzeniu podlać? I potem czy podlewać jak zima będzie bezwietrzna?
I na koniec, do kiedy można cebulowe do ziemi wsadzać. Dopiero zakopałam kilkanaście donic, a przede mną jeszcze drugie tyle, no i luzem do ziemi tulipany, irysy, a nawet korony cesarskie. Sadzić to jeszcze?
Po trzecie, jak przechowujesz dalie , przysypane czy odkryte?
Dziękuję za wskazówki!
Danusiu, jakie to romantyczne.
Koniecznie muszę rozmówić się ze swoim mężem
Ja jestem ogromnie ciepłolubna i kocham kolorowe ogrody, ale bardzo chętnie oglądam zdjęcia z Twojego jesiennego ogrodu. Są bardzo piękne. Zastanawiałam się skąd wzięłaś tyle ławeczek i biżuterii ogrodowej. Teraz czytam, ze zbierałaś przez kilka lat. Danusiu masz fajne pergole dla róż. Przydałyby mi się takie bo mam sporo róż pnących. Są kupione, czy robione na zamówienie ?