Jak ma być duże drzewko rosnące szybciej niż magnolia to jest jeszcze glediczja trojcierniowa sunburst
Śliczna jest i miałam ochotę ale parasol dla mnie za duży
Przepraszam ale.nie dam rady teraz nic bardziej wnikliwego.tez mysle o magnoli bo chce by to cos bylo duze.tyle ze ona bardziej kaprysna. Brzozy tez jeszcze nie odrzucilam choc ona nie taka parasolowata
od Magnoli: klon tatarski ładnie się prowadzi na wielopniowe drzewo, i jest niewielki- chyba ten by był najlepszy do tego.
Parocja- prawde mówiąc niewiele o niej wiem, tyle że ja widziałam i czytałam o niej.
Jeszcze grujeczniki lubią rosnąć wielopniowo , choć będą bardziej strzeliste, tak tez i brzozy D. świdośliwy też moga być, ale trzeba z walczyć z odrostami, żeby miały po kila pni, a nie 50 i dają rozłogi korzeniowe Magnolia kobus, czarny bez, sumak, czeremcha,
woli nie mieć za mokro to wiem . Trzebaby dopytać producentów jak jej na ciężkich ziemiach, czy woda jej nic nie robi. I jest z nią troszkę pracy- tzrebva wycinac odrosty przy pniu, żeby nie miała 50 pędów, tylko 3-5. Ale jest warta grzechu