Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:18, 18 maj 2021

Do góry
Znowu mi się spiętrzyły prace. Ciągle coś innego odrywa mnie od ogrodu. Rabaty, po deszczach, proszą się o wzruszenie i pielenie, cebulowe o wycięcie kwiatostanów. Może jutro... Dzisiaj czasu wystarczyło na skoszenie trawnika. Chociaż tyle. Zawartość kosza rozrzuciłam na grządki z pomidorami.

Na froncie wciąż gwiazdorzą rodki, owsica wieczniezielona produkuje kłosy.

Dzięki obfitym opadom dobrze rosną hakonki. Na tyle dobrze, że zastanawiam się nad ich podziałem.

Zakwitły bodziszki.

Tu i tam przezimowały werbeny. Pewnie później pojawią się jeszcze jakieś siewki. Jak zwykle w dziwnych miejscach.

Ogród w dolinie 22:15, 18 maj 2021

Do góry
Buczek ma ciemniejsze liście, niestety już jest zdobniczka

Czosnki mam i ja no może za chwilkę będą

Tawuła van Houttea zawiązała kwiatki.

Bodziszek korzeniasty pokazuje pierwsze kwiatki

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:14, 18 maj 2021

Do góry
Przy mokrej pogodzie wszystko rośnie szybciej i chwasty też a ślimaki mają używanie

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:09, 18 maj 2021

Do góry

Ogród w dolinie 22:08, 18 maj 2021

Do góry
Orliki rozdysponowałam w puste miejsca na dużej rabacie
Glina i zielsko 22:05, 18 maj 2021

Do góry
LIDKA napisał(a)

Zamówiłam ze szkołki 10 tuj 110 cm wys.chciałam dosadzić. Juz od nich mam tuje.
6 szt jest łysych od dołu.
Wymienią ale mam sobie przyjechac 50 km w jedną stronę.
A nie mam kiedy.

Co o nich myślicie? bo własciciel mi pisze że po posadzeniu do gruntu zarosną od dołu.
A moje doświadczenie mi mówi że nie zarosną.

Czy to szmaragdy? Są beznadziejne po ile płaciłas za te kmioty, krzywe i cherlawe.
Tuja dobrze prowadzona od samego spodu ma zielone igliwie. Tutaj nie wiadomo czy one zostały obciachane bo były żółte czy chorowały.
5 doniczka od lewej widać, że górka jest albo sucha albo chora.

Napisz mu, że niech ci zwróci pieniądze i sam po nie przyjedzie. Jest to nieuczciwe. Puść mu wiache przez telefon dziad myśli że ma do czynienia z idiotka która nie zna swoich praw. On powinien dostarczyć w dobrym gatunku a nie żebyś ty jeździła wymieniała.

Ty kupowałas przez kuriera? To tym bardziej dziad powinien w zebach przywiezc inne tuje. Ja tam się nie patyczkuje.
Jutro dzwonię do swiatkwistow zamówiłam nasiona i do tej pory nasion nie ma.

Powiedz mu że mu zrobisz taką reklamę, że nic nie sprzeda. Niech nie naduzywa twojej cierpliwość bo pozaluje musisz z nim ostro. Chłopy to się boja ostrych bab.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:05, 18 maj 2021

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Masz gdzies fotke doroslej amsoni? Tez u siebie posadzilam i jestem ciekawa jak sie bedzie sprawdzac.Po zimie na szczescie odzyla a na tej ziemi to juz cos

Rok temu chyba pisałyśmy o amsonii.
Moja rośnie w ogrodzie od 3 lat. Nie przyrasta spektakularnie. Od zeszłego sezonu zaczęłam ją podpierać, bo sezon był dosyć deszczowy i zaczynała mi sie pokładać.
Teraz jest taka

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:04, 18 maj 2021

Do góry

Royality w cieniu

i w słońcu
Sezon 2017 u Hanusi 22:01, 18 maj 2021

Do góry
Aniu, Basiu, Alicjo. miłe są Wasze odwiedziny.

Dobrze mieć stałe grono odwiedzających. W realu też. Dla Was moje kwiatki. Pachnące.
Podwórkowa rehabilitacja 22:01, 18 maj 2021

Do góry
ryska napisał(a)
Dwie jednak puszczają od korzenia.

Ale tawułki 'Color Flash Lime' zmarzły.

Tawułek szkoda, ale może poczekaj jeszcze chwilę. U mnie w ogrodzie część tawułek dopiero zaczyna dawać oznaki życia, a inne wystrzeliły prawie do kolan.
U mnie jednak hortka też puszcza od korzenia, ale zanim urośnie tak jak wcześniej, to trochę czasu minie.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:00, 18 maj 2021

Do góry

Ola i prof. Sprenger przed przekwitem

warto było zostawić pędraki w kompoście dla takich widoków
Ogród w dolinie 21:59, 18 maj 2021

Do góry
Piwonie, wyszarpane z objęć gruzu i róż, paprocie jakieś (może ktoś rozpozna co to za jedne?), gajowiec, rozchodnik okazały, coś kwitnącego na fioletowo, ...

Wszystko z gratisowymi chwastami
Sezon 2017 u Hanusi 21:57, 18 maj 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Agnieszko, te żółte tulipanki w tej chwkili już ciut zmieniły kolor, nawet się njie spodziewałam, że to będzie udany zakup. Jesiuenią pioszukam jeszcze tego samego.

Wcale się nie dziwię - takie niezbyt mocno rozwinięte pokazują się pięknie od innej strony. Bardzo podobają mi się ich poszarpane brzegi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies