Wszystko ruszyło z kopyta. Do czerwca zostały dwa tygodnie. Strasznie szybko ta wiosna minęła i nawet nie było odpowiedniej aury, żeby się nią nacieszyć.
Bukszpany i cisy mają nowe przyrosty. Powinnam już chyba przejść na ich cięcie raz w sezonie. Podrosły, nie ma chyba potrzeby trzykrotnego ich cięcia w sezonie. Robiłam tak, żeby się szybciej zagęściły. Może ktoś ma jakieś doświadczenie w tym temacie?
Dobrze, że gęsiówka tak wybujała na biało. Stanowi naturalną barierę, która nie pozwala na jednoczesne widzenie jaskrawo żółtej smagliczki i różowej azalii. Oczopląs murowany.
Naprzeciw szykuje się kolejny mocny akcent w postaci piwonii.
Jest nadzieja na truskawki. Sadziłam sadzonki w lipcu. Krzaczki ładnie przyrosły.
Dzisiaj udało mi się sporo podziałać w ogrodzie! Synek spał w wózku przez 3 godziny, a córeczka była u babci
Wzięłam się więc za odchwaszczenie i przygotowanie rabaty podokiennej!
Dla przypomnienia zachodnia ściana. Piach.
Wzdłuż chce wsadzic seslerie jesienna. Pod oknami po prawo 2 hortensje.
I uzupełnić to wszystko fioletowymi bylinami i wyższymi trawami przy hortensji.
Pod pierwszym oknem myślę o kocimietce by podkładała się na seslerie.
Macie jakieś pomysły co jescze mogłabym tam wsadzic?
Magda - Sarenko,
Moje platany są 2 . Na tej rabacie po prawej stronie. Posadzone na przemian z klonami. Są chyba nieszczepione. Dawalam po 100 za sztuke a byly ok 250 cm wysokie.
Kupione w odstepstwie roku jeden od drugiego.
Ten którego mam 3 rok po roku mieszkania u mnie przyrósł ok 60 -80 cm.
Tego co mam 2 lata myślę że ok 40 cm.
Teraz je przyciełam mocno dość bo chce żeby już mniej wiecej równo szły. Maja być duże bo ich zadaniem jest dać mi cień na ogrodzie.
Czas tulipanów nieuchronnie się kończy. Niskie temperatury im sprzyjały. Gdyby nie te trzy wyjątkowo upalne dni na początku tygodnia, to pewnie cieszyłyby jeszcze dłużej.
Doll's Minuet zamyka sezon. Na początku kwitnienia płatki maja takie ciemnozielone smużki.
Trochę mało tych fotek zrobiłam, ale na koniec prxypomnę Ci że masz przeszdzić pomarańczowe kukliki i przyciąć wiśnie
Sprawdziłam że zielony rdest u mnie zniknął wièc przy okazji wezmę znów
Dziękuję za gościnę