U mnie też ochojnik grasuje. Wiosna eM pryskał promanalem ale czy nie za późno bo pogoda nie sprzyjała i pryskał na początku kwietnia. O dziwo u mnie świerki zwykle czują się dobrze teraz pięknie wyglądają jak zaczynają wypuszczać młode gałązki.
Też myślałam, że Serb nie do zdarcia,ale jednak coś mu jest. Trudno powiedzieć jaka przyczyna a może go owiało.
W zeszłym roku nibz gruszki nibz pietruszki niedaleko zachorowały dwie choiny kanadyjskie i padły. W drugim końcu ogrodua następna choina taka piękna. Coś jest. W zeszłym roku inna traciła igły w tym roku tfu tfu okaz zdrowia.
Pokaże kilka fotek jak wygląda.
Na dole pnia ma taki wyciek,ale inne też mają i zdrowe. Z tym, że więcej tych igieł brązowych jest og południowi zachodniej strony a z drugiejnodd ooln wsch mniej.
Domowe rośliny to u mnie kaktusy i nie mam problemu
Mam do przycinania 5 sosenek i kilkanaście innych iglaków i mi się nie chce
To gigant, a nie hosta
Nie uwierzysz póki nie zobaczysz zdjęcia poniżej, moje marzenie się spełniło i to za całe 30 zł
I pomyśleć, że szukałam daleko, a znalazłam w szkółce w sąsiedniej wsi i było kilka egzemplarzy
I przy okazji nabyłam miniaturowego rodka Blumiria.
I lilaka Palibin
I buka.
I na koniec sesji zdjęciowej graby, które dobijam. Póki co w miarę są ok, te całkiem ogołocone z gałęzi chyba lepiej. No ale ostatnie parę dni sporo padało. Teraz ma być tydzien suszy... Czas pokaże.
Pozostała część przedszkola ma się super. Jesienią w tej cześci muszę rozłożyć kompost. A późną jesienią trochę przekompostowany obornik .
Bodziszek. Mój pierwszy zakup na próbę. Nie wiem czy się polubimy. Muszę poobserwować. Ten z tych małych, jakoś tak płasko rośnie. Mało zadarnia. No jeszcze zobaczę czy się polubimy.... Ale kwiatki ładnie świecą i mają ładny, mocny kolor.
Czy to tylko teraz bodziszki mają takie straszne ceny? To covid? Trend czy może są tak ciężkie w hodowli? Marna sadzonka, pojedyncza ponad 5 eur!
padam na pysk ,ale się pochwalę ....skończyłam ostatnią rabatę ( w tym sezonie )
z seriii było i jest
zamiast wiaty ,która nie wiadomo kiedy będzie -zrobiłąm sobie placyk ogniskowy
był sobie taki bur...lik
przez ponad rok napewno -jak nie dwa ,ale rachubę straciłąm