Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:45, 31 mar 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

i bardzo latwo sie ukorzenia, mam duze sadzonki z zeszlego roku, juz kwitly

i co zachywciła Cię?
Typografia ogrodu 19:45, 31 mar 2016

Do góry
malkul napisał(a)

hihihi wysiała się no to masz w sumie trochę kosztów mniej
tylko, że wysiała się na papierze...
jeszcze ani sztuki molini nie mam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:45, 31 mar 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Lawenda super wygląda! moje ciut bidne, chyba mi podmarzły te młode, czosnki różnie, jedne lepiej drugie gorzej.

lawenda już czeka na cięcie.moze jutro się uda bo znów mama zamaierzy przylecieć na miotle

Do góry
malkul napisał(a)

a może byś spróbowała kupic sobie tę VIVę z OBI - ja jestem bardzo z niej zadowolona

i bardzo latwo sie ukorzenia, mam duze sadzonki z zeszlego roku, juz kwitly
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:44, 31 mar 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)

moje nie są miarodajne we wrześniu sadziłam ...tylko 1 ma 3 kłoski ...reszta nie ma ...ale ciełam ją nie cyrtoliłam się i na pewno jakieś obcinałam w przyszłym roku powstrzymam się z cięciem i obetnę po kwitnieniu (uczymy się na własnym materiale)

szybko przyrosną
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:43, 31 mar 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
Oj fakt że Malkulowa ma nieludzko czysto w ogrodzie, ale nie dziwię się jak jeszcze mama Cię do roboty goni to masz podwójnego bata

mówisz? zaraz zobaczysz tylko wrzuce fotki z dziś. smietnik. a ja usyfiona po czubek głowy dosłownie. pasowałabym dziś do chlewika razem ze swiniami

ale co do mamy to masz rację moja mama jest jak perszing!!! objechałysmy dzis prawie wysztki tuje i to na pisuć glancuś, spaliłam tonę suchelców i pare kalorii
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:42, 31 mar 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

To zamówię chyba Sadleriane.
A czy ona powtarza kwitnienie?

nie znam jej
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:41, 31 mar 2016

Do góry
makkasia napisał(a)
w Makowie musowo muszę wymienić lawendę moja wiekowa jest i nie daje się już jej tak nisko przycinać. Cudniaste zdjecia świąteczne zarówno ogrodowe jak i domowe ...
macham poświątecznie

a może byś spróbowała kupic sobie tę VIVę z OBI - ja jestem bardzo z niej zadowolona
Typografia ogrodu 19:33, 31 mar 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
nie jedna rabata tylko zniknela a wlasciwie wysiala sie na nia molinia

hihihi wysiała się no to masz w sumie trochę kosztów mniej
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:28, 31 mar 2016

Do góry
malkul napisał(a)
Ślicznie te krokusy porosły i się rozmnozyły to dobre wieści

też jestem zszokowana jak ty wysoko tniesz hortki

Też tak tnę, od 3 lat sztywne są.
Ta runianka u mnie jakoś mizernie, choć rozmnażam, az dziw. Chyba je z góry przytnę, choć w tej chwili kwitnie.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:41, 31 mar 2016
Do góry
malkul napisał(a)

i jak Twoja?
dziś rano byłam na obchodzie i moja juz przekwita musze chyba jej ściąć te kłoski

moje nie są miarodajne we wrześniu sadziłam ...tylko 1 ma 3 kłoski ...reszta nie ma ...ale ciełam ją nie cyrtoliłam się i na pewno jakieś obcinałam w przyszłym roku powstrzymam się z cięciem i obetnę po kwitnieniu (uczymy się na własnym materiale)
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:52, 31 mar 2016

Do góry
malkul napisał(a)

jak rusza te czosnki to dopiero bedzie sie dzialo. Wszystko juz masz takie wysprzatane i piekne a sesleria boska!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:44, 31 mar 2016

Do góry
przyszła mama niezapowiedzanie odciągnęła mnie od kompa do ogrodu. kazała wycziścic tuje. wracam zatem do tych męk pańskich najgorszych na swiecie.
Ogród Mirelli 12:41, 31 mar 2016

Do góry
Dzisiejszy dzień bardzo fajnie mi się układa Zakupy zadowalające, róże zamówione, kostka brukowa ku końcowi

Jak patrzę na moje szalejące psy to ani chwili nie żałuję, że wybrukowałam przedogródek

Madżenka i Malkul zaraziły mnie Seslerią. Napisałam już zapytanie do Pana Trawki i czekam na odpowiedź. Myślę, że właśnie ta trawa u mnie zagości w przedogródku na nowej / starej rabacie

Hortensja Anabell Strong była w CO szt.1 cena 24,00 złote. Będą mieli jeszcze, bo sezon dopiero się zaczyna, więc myślę, że uda mi się kupić na moich terenach

Wracając z ogrodniczej podjechałam do obcego domu, gdzie od dwóch lat podziwiam piękne, wielkie, kuliste, białe hortensje.
Grzeczna Pani chętnie ze mną porozmawiała, ale odmiany nie znała, dostała je w prezencie. Obiecała, że w przyszłym tygodniu jej mąż wykopie jej część dla mnie Bardzo się cieszę
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:18, 31 mar 2016

Do góry
malkul napisał(a)
Tusiawka- ja tez kupiję Ziemię do siewu i pikowania (SUSTRAL w ostatnich 2 latach)
moze juz nasioka stare
pomidory w maire papryka kiespka a siana 28.01 chyba

Pamiętam, że jak przeczytałam u Ciebie, że posiałaś paprykę, to kilka dni później posiałam i ja Marnie rosła strasznie. Długo wcale nie wyłaziła a później zamarła. Jakiś tydzień temu się wkurzyłam i posiałam znów, tą samą, z tych samych nasion. Wystrzeliła od razu i teraz jest takiej wielkości jak ta posiana na początku lutego. Więc zapisałam sobie wielkimi literami na przyszłość: NIE SIAĆ ZA WCZEŚNIE!, szkoda pracy i tych biednych roślinek.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:11, 31 mar 2016

Do góry
malkul napisał(a)
LeniwaOla LeniwaOla LeniwaOla LeniwaOla LeniwaOla LeniwaOla

juz cię uwielbiam i to nei za znajomosć archi ale za twoja nazwę LeniwaOla
świadczy to o twoim poczuciu humoru
usmiaąłm się

a co do srok to i ja złapię tę srokę za ogon więc jak będę miała pyt. to napisze na PW MERCI MERCI

Cieszę się, że wywołałam uśmiech u Ciebie . Jednak to wcale śmieszne nie jest, bo to nie czczy nick .

A to Ty się uczysz cada.... a myślałam, że jakiś rysunek potrzebujesz zrobić. Ja też samouk jestem, dlatego pewnie różnych kruczków i ułatwień nie znam. No ale jak jesteś na początku drogi, to spróbuję pomóc. Ale znając Twój zapał, to za miesiąc jak się będę zgłaszać po poradę .
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:44, 31 mar 2016

Do góry
Oglądałam zdjęcia Twojego ogrodu, malkul, i jestem pod wrażeniem. Naprawdę dobry efekt i widać, że stoją za nim godziny planowania i prawdziwego zaangażowania
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:38, 31 mar 2016

Do góry
malkul napisał(a)

trzcinnik karl foerster

powiedz, jaki on jest w szerokości i wysokości?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:35, 31 mar 2016

Do góry
malkul napisał(a)

tu jest opis http://trawki.pl/?150,sesleria-heufleriana&PHPSESSID=bbbaa738a4619e6f13c2f0b077bcbc6c ona tam kiespko wygląda w rzeczyewistości jest przepiekna

dziś kwatostany przekwitaja i wygląda jak rpzekwitnięta bazia

Gosia kwiatostany już przekwitają? W opisie jest, że utrzymują się 2 miesiące.

Ty masz odmianę Heufleriana, a te liście wyglądają na całkiem zielone, a w opisie liście wierzch szaroniebieskie, a spód ciemnozielone.

Sadlerano niby ma odwrotnie.

Sama nie wiem na jaką się zdecydować? Zależy mi bardziej na zielonych liściach.
Ja i mój ogródek, a może ogród 09:13, 31 mar 2016

Do góry
malkul napisał(a)
ja jestem wygłodniała więć twoją cudną wisonę wchłonęłam w cąłości macham wiosennie
cieszę sie i ide szukać wiosny u ciebie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies