buuu zdechnę z ciekawości
Królowo ty nasza
Przebieram nogami wiesz dlaczego
Ano, widzę, ze u Ciebie runianka rośnie w pełnym słońcu, nie przypala jej? Naczytałam się, ze najładniejsza jest w cieniu, a tu proszę? To jak to z nią jest? Swoją drogą bajkowe łany Pozdrawiam
tak, według mnie to najpewniejszy sposób, oczywiście trzeba pamiętać o podlewaniu. Identycznie robiłam z trzmieliną.
Co do hortek, zawsze mówiłam że te najdalsze gałęzie mam ucięte nad 3-4 oczkiem kolejne nad 2-3 oczkiem i te najbliższe frontu rabaty nad 2. Dzięki temu właśnie one sa całe zabudowane kwiatem. Jeszcze w drugim sezonie potrzebowały podpór po deszczu, od dwóch lat niczym ich nie podpieram ani nie podwiązuje, sa sztywne i się nie pokładają
Gosia nie znam tej trawy. Napisz proszę czy ona jest zimozielona czy tak wcześnie startuje? Te kwiatostany są czarne? Co z nią dalej tzn. przez cały czas aż do jesieni tak wygląda? Jakie rozmiary osiąga? Szukam trawy wcześnie startującej bądź zimozielonej - większej od Carex Ice Dance, ale mniejszej od Rozplenicy Hameln. Czy ta Sesleria spełnia te wymogi?
Ja to nawet wozek wypatrzylam A Twoja mala jeszcze zejdzi?
a co to za dygresja?
Edit... i kota nikt nie pochwalił a taki ładny, amerykański fajnie się kolorystycznie komponuje z otoczeniem
chyba jednak przestanę bo kiedyś trzeba się rozstac z O.
idę jutro seselerię oglądać...choć ciełam ja trochę za późno i te kłoski troche uszczknęłam.
Cudna Gosiu ta Sesleria. Mus kupić. Jaka wysoka ona rośnie?
Jakie ty masz zieloniutkie trawy? Co to są? A trawnik śliczny. Mój chyba muszę mocno dosiać, ale nie wiem, kiedy Zbyszek zrobi rekultywację.
Kokoszko, co to jest to pomarańczowe stojące? Jaka masz ziemię do siewów? Czy nie jest to sam torf albo sam czarnoziem? Dajesz piasek?