Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 08:46, 29 cze 2021

Do góry
Judith z pewnością będzie bardziej wybarwiony rosnąc na słońcu niż w cieniu. Moje krzewy tej odmiany też mają nowe przyrosty wybarwione, a dół i środek zielone. Zobacz fotkę - słońce jeszcze do nich nie dotarło z rana W promykach bardziej czerwone odrosty

Miłkowo - sezon 2016-2022 08:27, 29 cze 2021

Do góry
Milka napisał(a)
ta ma kolor wina, a na foto nie widać

ta krwista

powojnik potwór, nie wiem jak to ogarnąć

Nie ogarniaj jest piękny. Też mam takiego potwora podtyksmngo s on taki ciężki co chwilę tyczki przewraca i znowu tyczkami podtykam. Wiosna gonprzessdze w inne miejsce aby mieć lepszy dostęp do niego.

Róż masz chyba więcej niż kwasolubow. Pięknie tajemniczo i to mi się podoba.
Ta tajemnica ogrodu nigdy się nie kończy. Cudowne anabelki. W tym roku jedna anabelke kupiłam, ale widzę że w donicach można też sądzić.
Mój ogrodowy pamiętnik 08:24, 29 cze 2021

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Ascot zakwitła ale bardzo niska w tym roku. Zazwyczaj siegała wysokości siatki a w tym roku się prawie płoży . Może do drugiego kwitnienia trochę podrośnie.

Ale za to jaki dywan kwiatów dała!!

Nowa12 napisał(a)
Wszędzie róże to u mnie też będą .
Boscobel, Angela i Mary Ann. Wszystkie w podobnej kolorystyce.

Przepięknie ten zestaw się komponuje! A jak blisko siebie masz te krzaczki posadzone?

Moje przezimowane werbeny też zakwitły
Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 08:22, 29 cze 2021

Do góry
Czy to jest Misecznik tujowiec? Jaki oprysk najskuteczniejszy i termin stosowania. Posiadam w sumie 40 szt tuj szmaragd i na jednych jest mało prawie wcale a na drugich pełno. Miesiąc temu Kupiłem i wsadziłem tez tuje szmaragd na pniu i ta ma najwiecej i chyba się nie przyjęła bo robi się coraz bardziej ruda można jakoś uratować jeszcze ? Oczywiście juta została wyjęta z korzeni, nie rośnie na szmacie.
Ogólnie oprócz tej na pniu tuje nawożone dolistnie pinivitem i kropelkowo do ziemi magiczna siłą do iglaków, zadne opryski nie były wykonywane wiec może od chorób grzybowych by trzeba było opryskać tez ? Nie wiem co robić. Z oprysków mam: Topsin, Scorpion 325 sc, Amistar i Mospilan. Tylko nie wiem czym opryskać kiedy i jaka dawka. Czytałem ze na misecznika to karate gold stosować tak ?

Kaszubskie piaski 08:15, 29 cze 2021

Do góry
Wszystkie odcienie róży Gypsy Boy.

Naparstnice pięknie rosną na piasku w półcieniu.

Miłkowo - sezon 2016-2022 08:11, 29 cze 2021

Do góry
Milka napisał(a)
miłego dnia bez zawirowań pogodowych

Witam przepiękny widok aż się chce chodzić, oglądać, podziwiać i wąchać każdy kwiat. Stipy piękne. Prawie wszystkie rośliny masz w półcieniu (może to złudzenie) i dlatego tak wszystko pięknie rośnie.
Fantastyczne zdjęcia.
U mnie binici też mają mnóstwo kwiecia. Zamówiłam nizsze kocimiętki w Albamarze.
Kaszubskie piaski 08:09, 29 cze 2021

Do góry

Delikatność natury.

Świdośliwa.

Piwonia w buszu.

Louise Odier na powstającej rabacie angielskiej. W tym roku prawie wszystkie róże cięłam do poziomu gruntu. Powoli odbijają. Przetrwały nieniaruszone tylko historyczne LO i Gypsy Boy.

Mój ogrodowy pamiętnik 08:09, 29 cze 2021

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Nie za wcześnie kwitną werbeny? Siewek faktycznie sporo z nich mam z zeszłego roku. Część zostawiłam ale czy one też będą kwitły w tym roku czy dopiero następnym?

Moja werbena ta ktra nie wymarzła też kwitnie siewek mam multum,one spokojnie zakwitną w tym sezonie
Ogród z uśmiechem 08:03, 29 cze 2021

Do góry
jolanka napisał(a)
Jardin des Tuileries

Jola- piękne masz róże! Tej szczególnie wypatruje u Ciebie
Nawadnianie linią kroplującą 07:19, 29 cze 2021

Do góry
makdabul napisał(a)
Cześć, podepnę się pod temat. Zaczynają mi usychać pojedyncze tuje wokół działki. Mają one już 10 lat, 100m długości, źródło wody jest na na jednym z ich końców.

Myślałem o linii kroplującej. Dodatkowo chciałem w miarę na początku linii, zrobić odgałęzienie trójnikiem na skarpę z roślinami, by one również zaznały takiego podlewania. Skarpa ta jest 1,5m wyżej niż tuje. Wiem, że poprowadzenie linii pod górę powinno iść 'etapami'.
Zasilanie z sieci wodociągowej, czasami z deszczówki pompą.

Czytałem, że na takim dystansie i na różnicy poziomów to tylko i wyłącznie linia kroplująca z kompensacją ciśnienia. Rozstaw co 33cm. Czy to dobry pomysł? Ewentualnie jakieś porady? Dzięki wielkie!

Projekt, jak to u mnie wygląda:

Hej.
Czy masz rozłożoną geowłókninę?
10 letnie tuje mają spory system korzeniowy i moim zdaniem nie to jest przyczyną ich usychania.
April podbija las... 06:59, 29 cze 2021

Do góry
mrokasia napisał(a)

Te widoczki to ja poproszę codziennie i na dzień dobry i na dobranoc
Ptasi gaj 00:27, 29 cze 2021

Do góry
Wczoraj zrobione

Dalie już zaczynają kwitnąć obok mój ambrowiec

Knautia bardzo ją lubią trzmiele

Róża Parole, bardzo duży kwiat zawsze kwitł jeden kwiat następny rozkwitał po okwitnieciu pierwszego. Tym razem kwitną wszystkie naraz widok nie samoloty kwiaty jak talerze

Nie za bardzo mi się podobała ta róża a ona w tym roku taki ładny krzaczek uwila i pięknie kwitnie

Działeczka w dużym mieście 00:05, 29 cze 2021

Do góry
jarzmianki i koronka z horensji
Działeczka w dużym mieście 00:00, 29 cze 2021

Do góry
penstemony, których tak pragnęłam

i kwiatek rodresji
Działeczka w dużym mieście 23:55, 28 cze 2021

Do góry
marketowa róża NN- ponieważ kosztowała grosze, trafiła pod świerk (jestem okropna, wiem, wiem) I co? Radzi sobie doskonale, super kwitnie, nie choruje- chociaż jest ostatnia do wszelkich dóbr (nawożenie, podlewanie- tylko resztki z pańskiego stołu) Chyba moim arystokratkom muszę zaserwować podobna dietę
Działeczka w dużym mieście 23:46, 28 cze 2021

Do góry
Dobra, to może i ja coś wrzucę
Żeby nie było, że tyko wizytuję obce ogrody
Najpierw moje wysiewy: Orlaya

marchew
W kamiennym kręgu od początku 23:45, 28 cze 2021

Do góry

Dobrej nocy
W kamiennym kręgu od początku 23:44, 28 cze 2021

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies